Płyny do demakijażu

Bielenda Dwufazowy płyn do demakijażu oczu BAWEŁNA
notino.pl
Bielenda Bawełna dwufazowy płyn do demakijażu oczu 125ml

• 7 listopada 2024 o 7:25
    Polubiłam go bardziej niż kozie mleko :)
    Makijaż oczu wykonuję każdego poranka, do pracy obowiązkowo a w wolne dni też ...obowiązkowo :D , wtedy lubię pobawić się kolorem i muszę mieć delikatny ale skuteczny płyn do demakijażu gdy coś pójdzie nie tak. Mój makijaż oczu składa się z korektora jako bazy, cieni i kredki do powiek, tuszu i bazy do rzęs. Opakowanie jest przezroczyste dzięki czemu możemy monitorować zużycie kosmetyku na bieżąco, formuła jest dwufazowa i dwukolorowa :), jest ona tłustawa i należy przed użyciem porządnie wstrząsnąć aby formuły się połączyły. Płyn bardzo pozytywnie mnie zaskoczył bo jest skuteczny a przy tym łagodny, bardzo dobrze usuwa kosmetyki kolorowe nie rozmazując ich, skóra pod okiem jest nawilżona i natłuszczona, nie ma mowy o żadnym nieprzyjemnym ściągnięciu czy przesuszeniu, z przyjemnością do niego wrócę po raz kolejny.
    Zalety:
    • spełnione obietnice producenta, łagodny i skuteczny, dobrze usuwa kolorówkę z oczu nie rozmazując
    • płyn nie podrażnił, nie uczulił, nie spowodował pieczenia, łzawienia czy szczypania, nie przesusza cienkiej skóry pod oczami, oczy nie zachodzą mgłą, nie przesusza a nawilża, nie pogarsza kondycji rzęs
    • polska marka
    • wydajność, konsystencja
    • wygodne, lekkie opakowanie
    Wady:
  • 3 lipca 2024 o 17:05
    Polecam
    Kupiłam płyn w dealz bo mój dwufazowy z isany się skończył i potrzebowałam czegoś na szybko. Płyn jest całkowicie zwyczajny, ale radzi sobie ze wszystkimi kosmetykami których używam, w tym z zastygającymi długotrwałym pomadkami czy eyelinerami nyx epic wear, które zwykłym płynem są nie do ruszenia, także serdecznie polecam! Nie podrażnił mi oczu, zapachu też nie ma intensywnego
    Zalety:
    • dobre działanie
    • nieintensywny zapach
    Wady:
  • 21 marca 2024 o 9:14
    Płyn jest niesamowicie łagodny dla moich wrażliwych oczu
    Makijaż to nieodłączny element mojej codziennej stylizacji, natomiast demakijaż to mój codzienny wieczorny rytuał. Dwufazowy płyn do demakijażu od Bielenda świetnie zmywa również wodoodporne kosmetyki,ma funkcje pielęgnacyjne i nawilżające. Nie podrażnia moich wrażliwych oczu. Ma przyjemną delikatnie pachnącą formułę. Opakowanie jest średnio wygodne w użyciu. Wydobywanie produktu jest mało wydajne.
    Miroku
    10 października 2023 o 22:50
    Może być, ale znam sporo lepszych
    Płyn kupiłam w potrzebie, czyli standardowo zapomniałam na weekendowy wyjazd zabrać cokolwiek do demakijażu i na szybko kupowałam coś w małym sklepie. Akurat mi się skojarzyło, że ten recenzowany produkt na jakimś blogu był polecany, no i lubię płyny dwufazowe-mam wrażenie, że bardziej tłuste formuły lepiej rozpuszczają kolorówkę. Ten produkt także sobie radzi-skutecznie rozpuszcza wszelkie tusze czy eyelinery, nieźle je ściąga i nie zostawia rozmazanych resztek, chociaż aby było ładnie czysto to trzeba trochę się natrzeć. A to jest średnio przyjemne, gdyż dwufaza Bielendy ma jedną dziwną cechę-nie daje tłustego poślizgu na skórze, jest tępa i przecieranie skóry wacikiem nasączonym tym płynem nie należy do komfortowych. W efekcie makijaż może i jest zmyty, ale skóra lekko podrażniona gdyż mimo delikatnych ruchów w ogóle nie ma poślizgu oraz zmiękczenia wacika. Rzęsy także nie są zadowolone z takiego zmywania makijażu. Produkt sam w sobie nie podrażnia oczu, nie powoduje uczuleń czy uczucia mgły na oczach chwilę po demakijażu. Mam też wrażenie, że obie fazy kosmetyku trochę za szybko się rozdzielają. O ile mieszają się bez problemu, tak muszę szybko wylewać produkt na wacik, bo momentalnie wszystko się rozwarstwia. I nie wiem, czy to już cecha tego płynu, czy trafiłam na felerny egzemplarz-zazwyczaj w tej kwestii jestem zadowolona z płynów dwufazowych innych firm, przy nich nie muszę działać na czas.
  • 27 czerwca 2023 o 14:24
    Dobry i skuteczny
    Płyn jest niezwykle delikatny dla oczu. Skutecznie i szybko zmywa tusz nie rozmazując go i nie tworząc efektu pandy. Jego dwufazowa formuła pozwala w przyjemny sposób oczyścić powieki i skórę wokół nich z różnorakich podkładów, baz i cieni. Nie podrażnia spojówek i jeszcze ani razu nie zdarzyło mi się aby piekły mnie oczy po aplikacji, co czasami działo się podczas stosowania innych specyfików do tego przeznaczonych. Opakowanie mi się szalenie podoba, uwielbiam takie słodkie, różowiutkie gadżety. Do tego dozowanie jest bardzo praktyczne, nic się nie wylewa, nie tłuści i nie rozlewa.