Płyny do demakijażu

E-Glamour.pl
Ziaja Olive Leaf demakijaż oczu 120 ml dla kobiet

• 25 czerwca 2024 o 11:57
    Oliwkowy płyn do demakijażu
    Nie mam zbyt dużego rozeznania w przypadku produktów do demakijażu, ale to co mogę powiedzieć o tym płynie, to to, że spełnia swoje zadanie. Dokładnie zmywa makijaż oczu i ust, choć nie wiem jak radzi sobie z wodoodpornymi tuszami do rzęs, bo takich nie używam, to z trwałymi pomadkami np. z Maybelline radził sobie bez problemu. Ten płyn ma tłustą formułę, która nie szczypie w oczy, więc stosowanie nie sprawia żadnego problemu. Dodatkowe zalety do wygodne opakowanie, dostępność oraz przystępna cena. Zastrzeżeń nie mam także w przypadku wydajności. Ja rzadko się maluję, więc nie byłam w stanie zużyć jednego opakowania przez prawie 2 lata i wyrzuciłam jego resztkę kiedy zauważyłam, że jest już 2 miesiące po zalecanej dacie ważności.
    Zalety:
    • Nie szczypie w oczy
    • Dobrze zmywa makijaż
    • Wygodne opakowanie
    • Przyjemna formuła
    • Dostępność
    • Długa data ważności
    • Made in Poland
  • 30 października 2023 o 19:01
    Dobrze zmywa makijaż
    Kupiłam go przypadkiem szukając czegoś co dobrze zmyje produkty wodoodporne do oczu jak i pomadki do ust. Ten płyn sprawdzi się rewelacyjnie. Dobrze domywa makijaż oczu. Nie podrażnia.
    Zalety:
    • domywa wodoodporny makijaż
    Wady:
    • mógłby być w większej pojemności
  • 5 stycznia 2023 o 0:11
    Dobry i tani
    Szkoda, że tak słabo dostępny w sklepach. Ja zamawiam na allegro za ok 7 zł. Ma dobry skład, dobrą cenę, dobrze zmywa makijaż i nie podrażnia moich wrażliwych oczu. Polecam
    Zalety:
    • Skład
    • Działanie
    Wady:
    • Słaba dostępność w sklepach stacjonarnych
    C_in_i
    17 grudnia 2022 o 14:25
    Sprawdzony pewniak
    Zagościł w mojej kosmetyczce jako jeden z pierwszych płynów dwufazowych. Mała buteleczka idealnie spisuje się na weekendowe wypady, nie zabiera dużo miejsca kosmetyczce. Płyn bardzo dobrze radzi sobie z każdym rodzajem makijażu, skutecznie usuwa grube warstwy tuszu do rzęs a także trwałe pomadki do ust w intensywnych kolorach.
    Zalety:
    • małe opakowanie idealne na wycieczki
    • skutecznie usuwa makijaż
    • przyjemny zapach
    • pozostawia delikatnie nawilżoną skórę
    Drogeria Super-Pharm
  • 9 listopada 2022 o 13:54
    Dobry płyn dwufazowy za mniej niż 10 zł
    Do demakijażu oczu przeważnie stosuję płyny dwufazowe, ponieważ radzą sobie doskonale z tuszami do rzęs wszelakiej maści. Jeśli chodzi o dwufazowe płyny marki Ziaja jednym z moich ulubionych jezt ten standardowy niebieski a z ciekawości postanowiłam sięgnąć tym razem po wariant oliwkowy, który kupiłam w jednej z aptek podczas zakupów online (cena buteleczki o pojemności 120 ml to ok. 7 zł). Płyn działa bardzo poprawnie. Zapachu oliwki nie wyczuwam, ale nie ma to dla mnie znaczenia. Produkt ma całkiem niezły skład, łatwo się go dozuje (mała dziurka w szyjce butelki) i swobodnie radzi sobie z makijażem oczu tj. cienie do powiek, tusze do rzęs, w tym te wodoodporne, eyelinery itp. Aplikuję go na wacik kosmetyczny i potem delikatnie przykładam do powiek na kilka sekund, by produkt rozpuścił makijaż. Nie trzeba trzeć skóry, ani rzęs, więc nie ma obaw o ich powyrywanie. Moje oczy są nadzwyczaj wrażliwe jeśli chodzi o kosmetyki i produkty do demakijażu, czy pielęgnacji i ten produkt bardzo się u mnie sprawdził również pod tym kontem. Oczy nie pieką, nie szczypią a rzęsy nie wypadają. Także dla wrażliwców powinien się przedmiotowy płyn nadawać :-) Buteleczka jest nieduża, lecz produkt jest wydajny. Spokojnie wystarcza mi na 2- 2,5 miesiąca (przy codziennym demakijażu oczu). Czasem zmywam nim także pomadki zastygająca lub te czerwone, płyn dobrze sobie radzi z ich zmyciem. Opakowanie jest plastikowe, dobrej jakości, przezroczyste w odcieniu oliwkowym. Na bieżąco widać stopień zużycia produktu. Płyn nie powoduje u mnie alergii, ani zaczerwienień. Bardzo serdecznie polecam oliwkowy płyn dwufazowy marki Ziaja wszystkim wizażankom. To solidny produkt za kilka złotych, jest delikatny dla wrażliwej skóry i wrażliwych oczu. Łatwo trafić na niego w drogeriach i supermarketach. Obok niebieskiego płynu dwufazowego marki Ziaja został moim drugim ulubieńcem.