Płyny do demakijażu

Nivea Glow, Happy Shake, Glow Augen Make-Up Entferner Środek do demakijażu oczu

• 12 listopada 2021 o 9:12
    Niee
    Nie przepadam za dwufazowymi płynami, ale skusiłam się i niestety ten nie okazał się wyjątkiem i również ma cechy typowego nielubianego przeze mnie płynu. Używałam go do zmycia całej twarzy wraz z oczami i zostawiał na twarzy i oczach nieprzyjemną tłustą warstwę. Z tą dziwną warstwą tylko na twarzy bym przeżyła, ale na oczach doprowadzało mnie to do szału. Czasem musiałam trochę bardziej się postarać, żeby zmyć potem żelem pozostałości po nim z oczu. Na pewno nie zauważyłam, żeby pielęgnował rzęsy, bo wypadały mi w takiej samej ilości, nie zrobiły się ładniejsze ani bardziej błyszczące. No, chyba, że zalicza się do tego błyszczenie rzęs od tej warstwy świeżo nałożonego i niezmytego płynu ;) Na szczęście oczy nie piekły mnie od niego, a to mój częsty problem przy takich produktach. Nie wiem, czy poradziłby sobie z makijażem wodoodpornym. Ja na razie zostanę przy płynach micelarnych.
  • 5 lipca 2020 o 21:29
    Fajny zastępnik tego niebieskiego
    Płyn Nivea Glow kupiłam, ponieważ mój dwufazowy niebieski ulubieniec też od Nivea już mi się skończył, a nie było go w HEBE gdzie wpadłam na super szybkie zakupy. Na początku, przyzwyczajona do gęściejszej konsystencji niebieskiego, trochę się skrzywiłam na ten. Ale po kilku dniach używania, okazało się że kosmetyk do demakijażu oczu sprawdza się świetnie. Bez problemu zmywa nawet wodoodporny makijaż, może trochę bardziej pieką po nim oczy, gdy przypadkiem dostanie się go tam za dużo. Jestem zadowolona, ale jednak to niebieski płyn dwufazowy do demakijażu oczu pozostaje moim ulubieńcem. Po ten też sięgnę ponownie, ale tylko gdy nie będzie dostępnego mojego ulubieńca.
    Zalety:
    • dobrze zmywa wodoodporny makijaż
    • nie wpływa negatywnie na kondycję rzęs
    • nie podrażnia skory powiek
    Wady:
    • może szczypać w oczy, jeżeli nałożymy za dużo na wacik
    Drogeria Super-Pharm
    LuizkaB
    28 maja 2020 o 11:56
    Delikatny ale skuteczny
    Dwufazowy płyn do demakijażu okazał się dla mnie bardzo dobry. Mam suchą i wrażliwą skórę, a kosmetyk mnie nie uczulił, nie podrażnił i nie szczypie w oczy! Zmywa makijaż bez problemu, nie trzeba pocierać wystarczy przyłożyć do oka i tusz sam się rozpływa! Płyn pozostawia delikatnie tłustą powłokę, co dla mnie akurat jest pozytywne, bo fajnie ujędrnia skórę wokół oczu! Spektakularnej ochrony rzęs nie zauważyłam, ale na pewno ich nie niszczy. Bezzapachowy! Buteleczka jest dość mała, także zmieści się w kosmetyczce, płyn bardzo wydajny. Polecam!
    Zalety:
    • działanie
    Wady:
    Ilayla
    17 maja 2020 o 20:53
    Delikatny i skuteczny
    Używam tego płynu do demakijażu oczu od około dwóch tygodni. Zwykle korzystałam z płynów micelarnych do demakijażu całej twarzy i płyn ten jest moim pierwszym przeznaczonym specjalnie do oczu. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona - dosłownie w kilka sekund zmywa cały makijaż oczu, a jednocześnie jest super delikatny. Noszę soczewki i moje oczy po użyciu tego płynu nigdy nie są podrażnione. Bardzo polecam!
    Zalety:
    • skuteczność
    • delikatność
  • 29 stycznia 2020 o 20:54
    Skuteczny i delikatny dla rzęs
    Już niejednokrotnie używałam dwufazowych płynów NIVEA. Tym razem postanowiłam wypróbować GLOW. Kosmetyk o barwach różowo-białej rzuca się w oczy. Jest nie mniej skuteczny niż niebieski brat i różowa siostra z tą różnicą, że jest mniej tłusty. Lubię używać tego rodzaju płynów zimą, gdyż przy niskiej temperaturze mam problem usunąć tusz z rzęs, a nie lubię trzeć oka. Płyn nie podrażnia ani nie uczula. Dodatkowo zaznaczę, że mam bardzo wrażliwe oczy. Dlatego dla mnie ważny jest fakt , że mogą go używać również osoby, które noszą soczewki kontaktowe oraz fakt że produkt został przetestowany dermatologicznie i okulistyczne. Nie mniej jednak wydaje mi się, że cena 20pln za 125 ml tego kosmetyku to lekka przesada.