Floslek ReVita C, Koncentrat witaminowy pod oczy, na szyję i dekolt (stara wersja)

Stara wersja produktu

FlosLek ReVITA C 45+ Koncentrat witaminowy pod oczy, na szyję i dekolt 15ml

Barbik
    24 kwietnia 2020 o 9:18
    Nie spełnia zadania
    Niestety, u mnie to serum się nie sprawdziło. Liczyłam na jakieś efekty w okolicach oczu. Większe nawilżenie, napięcie, zmniejszenie sińców. Mogłam nie być obiektywna, gdy byłam niedospana w czasie przed kwarantanną. Ale teraz w miarę się wysypiam, a serum stosuję regularnie. Nakładanie pipetką bardzo mi się podoba. Wydaje się dobrym, estetycznym sposobem na takie kosmetyki. Skóra chwilę po nałożeniu jest miękka, miła. Ale samo serum zupełnie nie wystarczy, nawet przy mojej mieszanej cerze. Potrzeba czegoś więcej. Nie przypadł mi do gustu zapach. Na szczęście się ulatnia i przestaję go czuć. Pod oczami, niestety, nie widzę żadnego efektu. Na pozostałych partiach ciała, też nie zauważyłam żadnych zmian.
    Zalety:
    • opakowanie, sposób nakładania
    • miłe uczucie, chwilę po nałożeniu
    Wady:
    • niestety, nie zauważyłam poprawy cery
    • na pewno serum w żaden sposób nie zadziałało na okolicę oczu
  • 18 października 2019 o 15:06
    Ok
    Produkt znajduję się w brązowej buteleczce 15ml, do nakładania służy poręczna pipetka. Serum ma wodnistą konsystencję, ale przy odpowiedniej ilości produktu nic nie spływa. Moim celem było przede wszystkim używanie go pod oczy, stosowałam go 2 razy dziennie, fajnie się sprawdzał pod makijaż, nic się nie rolowało. Co do samych efektów, wygładził skórę pod oczami, miejsca te wydają się bardziej promienne i nawilżone, ale w żaden sposób nie zredukował sińców pod oczami więc tu się z producentem nie zgodzę. Jest dosyć wydajne, ale nie jestem pewna czy kupię je ponownie
    andmeg
    22 lutego 2017 o 14:02
    Dobre serum na dzień i na noc
    Ogólnie jestem zadowolona z działania tego serum. Mam skórę mieszaną w kierunku tłustej, widoczne pierwsze zmarszczki. Najbardziej zależało mi na braku działania natłuszczającego, wyrównaniu kolorytu i przyspieszeniu gojenia zaskórników i stanów zapalnych. Po 2 tygodniach stosowania, mogę spokojnie stwierdzić, że wszystkie te warunki zostały spełnione. Serum stosuję codziennie w porannej i wieczornej pielęgnacji - nakładam na całą twarz, a nie tylko w okolice oczu, szyi i dekoltu, jak zaleca producent. Idealnie nadaje się pod makijaż - nie roluje się, nie pozostawia tłustej lub lepkiej warstwy. W składzie znajdziemy: Glilcerynę - nawilża i wspomaga wchłanianie wit. C Lecytyna - wygładza naskórek i także wspomaga wchłanianie Sorbitol - wiąże wodę w naskórku Sodium Ascorbylphosphate - nasza witaminka C w formie soli sodowej, o działaniu przeciwutleniającym i przeciwrodnikowym, hamuje procesy egzogennego starzenia się skóry Biosaccharide Gum- 1 - substancja pochodzenia roślinnego, otrzymywana z kukurydzy i soi. Substancja o długotrwałym i głębokim nawilżaniu, przez co skóra nie wysusza się i jest gładka, wpływa stymulująco na skórę, osłabia reakcje alergiczne i koi podrażnienia. Medicago Sativa Extract - źródło fitoestrogenów Jak widać, producent postawił głównie na głębokim przenikaniu substancji aktywnych i prostym składzie. Na pewno kupię ten produkt ponownie ze względu na działanie, niską cenę i wydajność
  • 26 października 2011 o 12:48
    jestem zadowolona
    Używam tego preparatu od 10 dni, codziennie rano i wieczorem, a nie jak zalecił producent 3-4 dni w tygodniu - rano lub wieczorem. Widać efekty. Skóra wygląda zdrowiej, jest bardziej "promienna", wygładzona, elastyczna, pory znacznie zwężone. Zaskórniaki zostały "wyciągnięte". Zaobserwowałam delikatne spłycenie zmarszczek mimicznych (mam lat 26, nie 45+, więc podejrzewam, że docelowa grupa kobiet nie będzie z efektów przeciwzmarszczkowych zadowolona), cudów nie można się jednak spodziewać. Nie podrażnia, ani nie uczula. Jest to dobra kuracja witaminowa. Preparat ma wodnistą konsystencję, nie nadaje się do samodzielnego stosowania - używam go pod krem; dość szybko się wchłania. Plusem jest przystępna cena. Jest średnio wydajny - 15ml starczy na ok. 3 tygodnie stosowania. Poręczne opakowanie, łatwy w aplikacji. 30.10.11: Po ok. 2 tygodniach działanie kosmetyku słabnie. Wydaje mi się, że najlepiej stosować go co jakiś czas, jako kurację, gdy skóra zaczyna wyglądać gorzej 13.11.11: odejmuję gwiazdkę, gdyż po zaprzestaniu używania serum efekt jego działania znika Używam tego produktu od: kilka miesięcy temu Ilość zużytych opakowań: zużyłam pełnowymiarowe