Ocerin OPX, Szampon przeciwłupieżowy z oktopiroksem i mocznikiem

Inspire
    29 września 2011 o 19:12
    Mocna czwórka
    Miałam przez długi czas problem z dużą ilością łupieżu, na które szampony nie pomagały. Kiedys mama kupiła mi właśnie ten szampon zamiast innego podanego przez panią dermatolog i tak przy nim pozostałam. + w moim przypadku działa - łupieżu jest zdecydowanie mniej (zaryzykuję stwierdzenie, że brak), + nie powoduje wypadania włosów, na co jestem bardzo uczulona - po włosotoku (z powodu Syossa) zaczęłam zwracać uwagę na to i okazało się, że nie mam potem połowy włosów na szczotce i rękach, + dzięki temu, że nie ma żadnych barwników i wspomagaczy zapachu nie wali tak bardzo po oczach, kiedy się go spłukuje, + nie mam zastrzeżeń co do odpowiedniego pienienia się i zmywania zanieczyszczeń. Po prostu robi, co trzeba. - mógłby być bardziej wydajny (bardzo szybko mi wychodzi, mimo, że myję nim włosy tylko w jednej fazie mycia) Cena jest dla mnie neutralna - uważam, że 17-18zł to nie jest jakiś ogromny wydatek. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 i 1/2 opakowania
    Goch_a
    25 maja 2011 o 21:37
    Spełnia swoje zadanie :)
    Używam tego szamponu od niedawna, więc powstrzymuję się od wyższej oceny. Jednak jak na razie produkt ten spisuje się całkiem nieźle. Po kilku myciach zauważyłam znaczną poprawę. Łupież znacznie się zmniejszył (żeby nie powiedzieć całkowicie zniknął:]), zniknęły czerwone swędzące plamy. Długo męczę się z ŁZS, a szampon ten pomógł mi choć trochę odetchnąć od problemu łupieżu. Z0baczymy jak będzie dalej. Mam nadzieję, że równie dobrze jak teraz.:) Polecam! :) Używam tego produktu od: ok. dwóch tygodni Ilość zużytych opakowań: niecałe 1
    Dinulka
    26 stycznia 2011 o 0:38
    Słabiutki
    Dla mnie jest za słaby. Nie pomaga ani przy łupieżu na głowie, ani nie pomógł mi w najmniejszym stopniu przy łupieżu pstrym na rękach i ramionach. Ketokonazol poradził sobie z tym w dwa tygodnie. Jest kompletnie niewydajny, nie pieni się, w ogóle nie czuję, że umyłam włosy. Zapłaciłam za niego koło 20 zł i żałowałam, że nie wybrałam Nizorala. Używam tego produktu od: nie wiem Ilość zużytych opakowań: 1
    rozowo
    6 czerwca 2010 o 19:55
    Koszmar
    Dziwię się,że ten szampon ma tak wysokie recenzje.Moim zdaniem jest tragiczny!To taki szampon widmo-niby jest,ale nic nie robi.To znaczy nic pozytywnego nie robi.Nie zauważyłam żadnych plusów.A minusy to - w ogole sie nie pieni,musze zużywać podwojną porcje -nie usuwa łupieżu ani swędzenia-myłam nim regularnie głowę,ale nie widzialam zadnej poprawy -w ogole nie czulam świezosci po umyciu glowy,czulam sie tylko jakbym zmoczyla wlosy samą wodą -koszmarnie plącze włosy-poprostu tragedia, nie moglam rozczesac wlosow,grzywka to 1 wielki kołtun,czułam sie tak jakbym umyla włosy mydłem. Podsumowując nie polecam,wręcz odradzam chociaz wiadomo,że kazdy inaczej reaguje na kosmetyki.A teraz pokornie wracam do przeciwlupiezoewgo Vichy ktory zdecydowanie jest moim KWC:) Używam tego produktu od:2 miesięcy Ilość zużytych opakowań:1 i w koncu się skończyło
  • 1 lipca 2008 o 1:51
    Szampon poradzil sobie lecz nie do konca z tlustym lupiezem. Natomiast pozostal suchy sypiacy sie lupiez. Zdecydowana zaleta tego szamponu sa doskonale, rewelacyjne wlasciwosci myjace. Wyciaga z wlosow caly brud. Nie zawiera zadnych zbednych dodatkow(dla alergikow). Ciezko bylo mi rozczesac wlosy po nim, strasznie sie plataly. Szampon nadaje sie jesli chcesz miec nieskazitelnie czyste wlosy,ale ta cena jest zbyt wysoka. Rewelacja jest szampon z serii Ziaja-Med. Używam tego produktu od: 1,5miesiaca Ilość zużytych opakowań: 1