Kremy i maski do rąk

Weleda Sea Buckthorn, Hand Cream Krem do rąk z olejekiem rokitnikowym

Weleda - Krem do rąk z olejkiem rokitnikowym 50 ml

• 16 lutego 2021 o 20:30
    Taki sobie
    O ile wersja z granatem wypadła u mnie pozytywnie, to tak rokitnikowa nie skradła mojego serca. Krem wchłania się błyskawiczne, nie pozostawia żadnej warstwy. Może właśnie przez to mam wrażenie, że niczego nie nakładałam. Ze skórą śródręcza jakoś sobie radzi- czuć, że jest miękka i odżywiona ale palce jak miałam suche i pomarszczone tak suche i pomarszczone zostają (mam na myśli zmarszczki wynikającej z nadmiernej dezynfekcji, z suchości skóry, nie z wieku). Jednak polska Bosphaera bije Weledy kremy na głowę.
  • 13 czerwca 2017 o 4:26
    Lekki o dość mocnym zapachu łąkowych kwiatów
    Krem jest lekki i momentalnie "pity" przez skórę. Ma dość mocny zapach łąkowych kwiatów i bladożółty kolor. Zamknięty w metalowej tubce, ma naturalny skład. Lubię go latem.
    Zalety:
    • Działanie
  • 31 maja 2017 o 15:17
    Tylko zapach mnie urzeka
    Kupiłam go skuszona olejem rokitnikowym, ale jego zawartość znajdziemy dopiero na końcu składu, co było dla mnie małym zawodem. Byłabym w stanie to wybaczyć gdyby działanie było godne. Niestety poczucie wygładzenia i nawilżenia bardzo szybko znika. Warto uwzględnić, że moja skóra dłoni jest bardzo wymagająca, zapewne w standardowym przypadku stosowanie go byłoby o wiele przyjemniejsze. Dla mnie konsystencja jest jednak za mało treściwa (można było jednak trochę więcej tego rokitnika dorzucić :/) Ostatecznie jedyne co mi się spodobało to cytruskowy zapach.
  • 12 października 2015 o 22:36
    Kocham!
    Ten krem jest po prostu wunderbar! Plusy: - nawilża !!! kilka dni i czuć różnicę, skóra jest jędrna, gładka, nawilżona, skórki przy paznokciach nie zadzierają się - cudowny, świeży zapach cytrusów, trochę chemiczny ale mi to pasuje - wygodna tubka - mam wersje 50 ml i 10 ml (idealna do kieszeni, na wypady weekendowe aby nie przeciążać walizki), wyciskam tyle kremu ile potrzebuje - bardzo szybko się wchłania, nie pozostawia tłustego filmu - bardzo wydajny - nie uczula, nie podrażnia -bardzo fajny skład chemiczny - metalowa tubka - retro style Minus: - cena i słaba dostępność (w PL nie widziałam w sumie produktów tej firmy nigdzie, w Niemczech można spokojnie dostać w każdej aptece i DM) Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 2 tubka
  • 4 lipca 2012 o 11:22
    ach ten zapach
    Dawno temu( ok 7 lat temu) kiedy zaczynalam przygodne z naturalna pielegnacja mialam krem do rak Hauschki. Bylam zachwycona, ale jednak tani to on nie byl. Trafilam na tanszy krem Weleda i zakochalam sie. Krem ten tak samo jak poprzednik pielegnowal nie tylko moje dlonie, ale i skorki i paznokcie. Mam z ta okolica spory problem. jesli krem sprawdza sie do dloni, to paznokcie nadal suche i skorki tez a takze zadzieraja sie. Ciezko dobrac krem , ktory sprosta w pielegnacji calych dloni, a takze skorek i paznokci. Zuzylam wtedy chyba z 5 tubek. Krem sie wchlanial bardzo dobrze, nie lepiel sie i mialam pielke blyszczace paznokcie i zadbane skorki. Wszystko w jednym. Az trafilam na nieistniejacy juz rozany krem Alterra, ktory to byl jeszcze tanszy od Weleda. Niestety firma wycofala go, a nowy odpowiednik mi nie pasuje. Uzywalam tez zwykle kremy do rak i nawet kilka fajnych znalazlam, ale wiekszosc z nich zawiera parabeny albo ma dobra konsystencja jesli chodzi o pory zimowa. Na lato sie nie nadaja wiec wrocilam do Nivea Soft. Jednak natura mnie ciagnela, bo Nivea nie do konca radzi sobie ze skorkami i suchymi paznokciami. Kupilam znow Weleda . Krem jest wciaz taki sam, tak samo pachnie. Moj nie jest wodnisty , o czym pisze moja poprzedniczka. I znow moje paznokcie sie blyszcza, nie sa suche i matowe. Skorki tez zyskaly po kilku uzyciach lepszy wyglad. Jednak krem nie do konca sie sprawdza jak kiedys. PO pol godziny rece znow suche i domagaja sie wiecej. Maja zupelnie inne potrzeby niz kiedys.