Żele pod prysznic

Loccitane Verveine żel pod prysznic Verbena (Shower Gel) 250ml

Staria
    1 października 2020 o 21:32
    Cytrusowe odświeżenie
    Żel dostałam jakiś czas temu w zestawie, który zawierał produkty marki. Fajnie, że mogłam zapoznać się z ich ofertą. O MNIE Skóra normalna. Niska tendencja do podrażnień. Preferuję żele o wyrazistych i ciekawych zapachach. OPAKOWANIE Butelka jest tym, co wyróżnia produkt spośród innych. Nietypowy kształt doda uroku każdej łazience. WNĘTRZE Żel posiada jasnożółte zabarwienie i zapach z kategorii cytrusów czyli werbenowy ;-). Generalnie jest bardzo orzeźwiająco. EFEKT/DZIAŁANIE Żel ma odpowiednią konsystencję, a zapach szczególnie przypadł mi do gustu. Kosmetyk używany rano na pewno pobudza do działania. Pieni się bardzo dobrze, jak na SLES-owy żel przystało. Skutecznie oczyszczał, nie powodując przy tym podrażnienia. Kosmetyk spełnił moje oczekiwania, uważam że jest wart wypróbowania. Obecnie szukam łagodnej myjących składów, ale nie wykluczam też używania tego typu produktów.Jeśli znajdę go w promocji, kupię ponownie bo cena regularna odstrasza.
  • 20 maja 2020 o 13:34
    chciałabym, by czymś się wyróżniał.
    Przyznam szczerze, że spodziewałam się od tego produktu o wiele więcej, niż dostałam. Szczególnie, że cena jak na produkt myjący jest ceną wysoką. Użycie żelu Werbena z L`Occitane może nie przyniosło mi ogromnej satysfakcji, kłamstwem byłoby jednak stwierdzenie, że było nieprzyjemne. To żel pod prysznic, którego główną wyróżniającą cechą ma być zapach. Werbeny. I chyba tak faktycznie jest. Ja nie jestem w stanie dopatrzeć się innych jego cech szczególnych. Zapach, który jest intensywny w butelce, traci na intensywności podczas użycia. Jak dla mnie neutralny, szczerze to nie wydaje mi się szczególnie wyjątkowym, a i pasjonatką cytrusów w kosmetykach nie jestem. Jednak trzeba przyznać, że jest złożony i faktycznie wyczuwa się tą jego składowość. Według mnie oprócz dominującej cytrusowej werbeny intensywne jest również geranium. I super ! Osobiście lubię takie dodatki w produktach myjących. Choć jeśli chodzi o wątek cytrusowy tutaj dla mnie osobiście to wydanie w postaci trawy cytrynowej. To niewątpliwie zapach, który się nieco wyróżnia na tle innych, ale raczej nie jest szczególny i wart zapamiętania. Według mnie nie jest to również zapach wybitnie odświeżający. Żel podczas użytkowania tworzy niewielką pianę. Nie jestem fanatyczką ogromnej i otulającej piany podczas prysznica, ale tu faktycznie miałam niedosyt. W konsekwencji kończy się pobieraniem kolejnych i kolejnych dawek produktu, by choć trochę tej piany wytworzyć (czytaj: kiepska wydajność). A to w sumie dziwne, bo żel bazuje na mocnym detergencie- Sodium Laureth Sulfate, osławionym dobrymi właściwościami pianotwórczymi. I tu mam też kolejną refleksję: nie wydaje mi się, by miał dobre właściwości oczyszczające. Oczywiście- myje, ale nie mam wrażenia dobrze oczyszczonej skóry. To też dziwne, szczególnie ze względu na zawartość wspomnianego SLES. I nie mam również wrażenia odświeżania (o tej kwestii wspomniałam już przy omawianiu zapachu). Także główne zadania produktu- żelu pod prysznic- mającego przede wszystkim umyć i oczyścić, zdane na ocenę mierną. Do tego dochodzi kwestia zawrotnej ceny, raczej nieadekwatna do jakości - ogólne wrażenie mało pozytywne. Też raczej nieadekwatna do pojemności, bo to tylko 250 ml. Pięknie prezentuje się za to opakowanie żelu- nieco retro, jak to u L`Occitane bywa- plastikowe z dodatkiem wyżłobień listków werbeny. Wydaje się ekskluzywnie. I pięknie prezentuje się w łazience. Niestety nie jest bardzo praktyczne- plastik jest twardy i nieodkształcający się, co sprawia, że aplikacja nigdy nie jest szybka i łatwa. Skład produktu według mnie na plus-minus-L`Occitane pozuje na markę naturalną, a wcale taką nie jest. Mamy tu co prawda kilka ekstraktów roślinnych, jednak poprzeplatane one zostały komponentami syntetycznymi. Przyznaję szczerze, że ten żel pod prysznic nie wywarł na mnie większego wrażenia. Zapamiętam na pewno jego przesuszające skórę właściwości. Reszta raczej nie zapadnie mi w pamięci... I raczej nie pokuszę się o ponowny zakup.
    Zalety:
    • składowość zapachu - wyczuwa się wiele jego komponentów
    • pięknie prezentująca się butelka
    Wady:
    • zbyt wysoka cena produktu w stosunku do jakości i jego pojemności
    • kiepskie właściwości myjące i odświeżające
    • kiepska funkcjonalność opakowania
    • kiepskie właściwości pianotwórcze- tu sprawa przekłada się na słabą wydajność produktu
    • przesusza skórę
  • 12 stycznia 2020 o 18:10
    Zapach jest obłędny, znalazłam swój letni ideał!
    Żel pod prysznic z serii Werbena znalazłam w kalendarzu adwentowym 2019. Uwielbiam zapach werbeny, który to nie ma absolutnie nic wspólnego z kostką toaletową czy płynem do mycia naczyń - to aromat świeży, słodkawy, energetyzujący i po prostu piękny. Uniwersalny i doskonały na wiosenno-letnie dni. Miałam kiedyś żel pod prysznic z Palmolive, o zapachu werbeny właśnie - tamtego upalnego lata uratował mi życie i niesamowicie relaksował. Gdy tylko zobaczyłam, że L'Occitane oferuje w swoim kalendarzu aż cztery produkty z tej serii, ucieszyłam się niezmiernie. Żel stosowałam wraz z balsamem do ciała, jednocześnie. I jakie są moje wrażenia po zużyciu jednej buteleczki? Bardzo, bardzo pozytywne - na pewno pełnowymiarowe produkty zagoszczą u mnie tego lata! ZALETY: +Opakowanie:przezroczysty plastik z wytłoczonymi listkami werbeny i zatyczką-klapką - tu wolałabym tradycyjny zatrzask, ale nie narzekam, nie jest źle. +Konsystencja: rzadka, średnio się pieni - na myjce sizalowej nieco lepiej, ale w kwestii pienienia jest przeciętnie. Mimo wszystko żel dobrze oczyszcza i pozostawia skórę odświeżoną i oczyszczoną. +Zapach: cytrusy, zioła, w tle słodycz - bajka po prostu, zakochałam się w tym aromacie! Daje energetycznego kopa, działa pobudzająco i co istotne, utrzymuje się na skórze - a dodatkowo można to wzmocnić balsamem z tej samej serii. +Żel oczyszcza łagodnie, acz skutecznie. Nie wywołuje alergii mimo intensywnej kompozycji zapachowej i nie podrażnia skóry. +Nie wysusza, choć i nie nawilża - ale od tego są inne produkty, grunt, że nie robi Sahary na skórze. +Dość wydajny, zwłaszcza biorąc pod uwagę jego rzadką konsystencję. Tu jednak nie wypowiem się do końca, miałam bowiem miniaturę o poj.30 ml, niemniej jednak, nie jest źle. WADY: -Dość wysoka cena, zwłaszcza, że to tylko żel pod prysznic - wiem, że nie każdy jest w stanie lub też ma ochotę wydać taką kwotę na bądź co bądź, produkt myjący. Dla mnie to nie jest przeszkodą, widzę, co kupuję i ile to kosztuje, ale jest to mimo wszystko wadą, bo nie jest to cena na każdą kieszeń. -Skład nie jest w stu procentach naturalny, a na taki pozuje - nie jest źle, ale full natural i eco też nie jest. Ogółem: ja jestem zadowolona, bo żel cudownie pachnie, orzeźwia, dobrze myje i pozostawia skórę czystą, a przy tym nie jest ona przesuszona. Ze względu na cenę i nie do końca naturalny skład ocenię go na dobry, w szkolnej skali. Zakup ponowię późną wiosną lub wczesnym latem, bo już teraz wiem, że ten zapach jest wręcz stworzony na ciepłe miesiące. Jeśli lubisz zapach werbeny i nie przeraża cię cena, bierz śmiało! :)
  • 9 grudnia 2019 o 23:51
    liczyłam na coś lepszego
    Marka L'occitane słynie ze swojej dobrej pielęgnacji, piękne zapachy tworzone w Prowansji zachwycają wszystkie nosy. Seria z werbeną jest jedną z moich ulubionych. Niestety muszę przyznać, że ten żel mnie rozczarował. Wady: -kiepsko się pieni -bardzo rzadka konsystencja -szybko mi się skończył -cena -nie daje efektu czystej i umytej skóry Zalety: -zapach (ale niestety bardzo słaby) -nie wysusza skóry
  • 5 października 2019 o 9:19
    Letnie orzeźwienie
    Lekki i delikatny żel, przynoszący falę cytrusowego orzeźwienia... Bez obaw, zapach ani trochę nie przypomina tego, który znamy ze środków czystości. Werbena cytrynowa jest wytrawna, elegancka, rześka, wprost idealna na upalne dni. Żel bardzo dobrze się pieni, łagodnie oczyszcza, potęgując wrażenie świeżości cytrynowym zapachem. Wydajność przeciętna. Bardzo ładne i poręczne opakowanie. Seria o zapachu werbeny jest moją ulubioną z kolekcji L'Occitane, więc chętnie wrócę do tego kosmetyku.