Żele pod prysznic

Eau Thermale Avène TriXera Nutrition, Nettoyant Multi-fluide Żel oczyszczający do twarzy i ciała

• 30 stycznia 2023 o 12:11
    Bardzo przyjemny
    Żel przeznaczony jest zarówno do mycia ciała, jak i twarzy. Ja osobiście mam tą większą wersję - 400 ml. Opakowanie jest bardzo wygodne w użyciu dzięki pompce. Samego żelu używam do mycia ciała. Na początku podeszłam bardzo sceptycznie do zapachu - uwielbiam zapach kremów Avene dlatego bardzo zaskoczyło mnie, że żel ten niczym nie przypomina tego zapachu - jest bardziej cytrusowy. Nie mniej jednak po paru myciach bardzo mi spasował, można powiedzieć, iż się do niego przyzwyczaiłam. Żel świetnie nawilza i oczyszcza, nie narusza bariery hydrolipidowej, a nawet mam wrażenie, że stosując go moja skóra jest taka jakby zdrowsza ?. Konsystencja jest bardzo przyjemna - gęsta, żel bardzo wydajny. Zdecydowanie polecam.
    Zalety:
    • opakowanie z pompka
    • śliczny kolor
    • nie wysusza i nie ściąga skory
    • bardzo wydajny
    • dokładnie oczyszcza i chroni skore przed wysuszeniem
    • nawilza
  • 25 marca 2021 o 21:16
    Sprawdzony
    Odkąd na niego trafiłam, uzupełniam jak tylko się skończy. Jest wydajny, ładnie pachnie. Ma fajną konsystencje, jest delikatny a przy tym skuteczny. Skóra po nim jest miła w dotyku i co najważniejsze nie wysusza jej. Nie ma po nim uczucia spiętej cery dlatego u mnie idealnie sprawdza się do mycia twarzy. Wszędzie go ze sobą pakuje, a na wakacje w szczególności bo świetnie ratuje moją skórę od ekspozycji na słoną wodę. Polecam!
    Zalety:
    • Wydajność, zapach, nie wysusza, skóra przyjemna w dotyku po użyciu.
    Wady:
    • Brak wad
    Ankoso
    5 stycznia 2021 o 8:04
    Idealny!
    Natknęłam się na ten żel dzięki pojawiającej się od czasu do czasu niskiej cenie w aptekach. Mój ulubiony żel do mycia twarzy! Idealny dla cery suchej! Oczyszcza, ale nie ściąga, nie pozostawia wrażenia suchej skóry.
    Zalety:
    • Cena (udaje się znaleźć kosmetyk w aptece za ok. 15 zł).
    • Idealny dla suchej skóry!
    • Dobrze oczyszcza
    • Idealny do codziennego stosowania
    • Bardzo wydajny!
    Wady:
    • Ciężko dostać w "normalnej" cenie
  • 3 czerwca 2020 o 10:59
    Do pielęgnacji suchej skóry dziecka okazał się świetny, mimo okrutnie mdłego zapachu
    Jako, że borykam się z suchą skórą mojego dziecka niemal od jego urodzenia, bardzo starannie dobieram produkty do jego pielęgnacji i raczej opieram się na sprawdzonych i poleconych przez kogoś produktach niż przypadkowych zakupach. Jeśli chodzi o skórę mojego dziecka nie uznaje kompromisów, coś musi być naprawdę warte zakupu i pomagać chronić jego skórę. Ten żel oczyszczający poleciła nam nasza pediatra, choć cena nie jest szczególnie niska zamówiłam żel by przekonać się czy pomoże. Używał go również od czasu do czasu mój mąż, który ma również tendencje do suchej skóry oraz ja kilka razy na wypróbowanie. Mam wersje 400ml z praktyczną pompką, która jest super rozwiązaniem. Żel przede wszystkim jest dość gęsty, i od razu zaznacze, że trochę rozczarował mnie jego zapach, w produkcie do skóry wrażliwej/suchej/b.suchej spodziewałam się bardziej neutralnego zapachu a już na pewno nie perfumowanego, nawet delikatnie o czym informuje producent na odwrocie opakowania. Zapach mnie nie urzekł i jest on raczej minusem produktu, bo oprócz tego, że perfumowany to słodkawy, nieco mdły. No nie jest to najmocniejsza strona tego produktu. Wspomniałam, że jest dość gęsty i nieco słabo się pieni, ja aby wykąpać synka musiałam użyć ok. 4 doz żelu. Dla siebie na myjkę coś ok. 5-6 wtedy żel jako tako się pieni. Jeśli chodzi jednak o rezultaty i efekty stosowania tutaj mogę go zdecydowanie polecić. Jeśli chodzi o mnie użyłam go kilkukrotnie to obok oczyszczającego uczucia i komfortu czystości, pozostawia przyjemnie nawilżoną skórę. Nie czuć żadnego ściągnięcia, mogłam nie używać balsamu po prysznicu, podobne odczucia miał mój mąż. Zdarzyło mi się użyć również go do mycia twarzy i tutaj również jestem pozytywnie zaskoczona, choć mam cerę mieszaną po myciu nie wystąpiło żadne uczucie ściągnięcia, tak bym musiała zaraz biec po tonik i nie mogla wytrzymać, to co czuć wyraźnie to taki komfort oczyszczenia, skóra jest odświeżona ale nie podrażniona. Jeśli chodzi o synka ponieważ to on najczęściej go używał, jego skóra stała się bardziej elastyczna i nawilżona, po ponad miesiącu stosowania zdecydowanie ustąpiła szorstkość skóry, nawet podczas smarowania go balsamem od razu po kąpieli czułam, że jego skóra jest inna, bardziej miękka i mniej sucha i potrzebuje tego balsamu znacznie mniej niż poprzednio. Żel nie podrażniał skóry ani mojego dziecka, ani naszej był neutralny nie wywołał alergii ani żadnej wysypki, był dobrze tolerowany przez skórę. Po miesięcznej kuracji widzę różnice, skóra Małego wygląda lepiej, nie ma podrażnień, suchych placków. To był dobry zakup, zastanawiam się nad kolejnym opakowaniem, choć bez wątpienia zapach żelu i jego niska wydajność to minusy o których należy pamiętać decydując o tym czy sięgnąć po niego ponownie. Nam pomógł, w sumie jeśli sięgnę pamięcią to żaden żel dotychczas nie dał tak wyraźnego efektu ogólnej poprawy nawilżenia i redukcji suchej skóry. Ja sama nie bardzo wierzyłam, w te zapewnienia, że sam żel do codziennej kąpieli może coś zmienić, jednak okazało się, że zmienia i to wiele. Polecam zarówno dla maluchów, które mają problem nawracającej suchości skóry jak i dla całej rodziny.
    Zalety:
    • nie zawiera mydła
    • żel jest bardzo delikatny, dobrze oczyszcza ale nie podrażnia
    • po ponad miesięcznej kuracji skóra mojego dziecka była mniej szorstka, sucha i spięta, rzadziej sięgałam po balsam do ciała
    • dobrze tolerowany przez skórę, nie wystąpiła żadna wysypka, uczulenia zarówno u Małego jak i u nas
    • poręczne opakowanie 400 ml z pompką
    Wady:
    • niska wydajność, dość słabo się pieni
    • mdły, perfumowany, słodki zapach
    Kopanda
    7 grudnia 2019 o 16:36
    Fajny, lekki żel.
    Dobry produkt, fajnie że występuje również w mini wersji podróżnej. Używałam go głównie do oczyszczania twarzy i tutaj sie sprawdził. Lekki żel, dobrze oczyszcza, wygładza twarz, nie powoduje podrażnień.
    Zalety:
    • dobra cena
    • dobrze oczyszcza
    • skóra jest gładka
    • przyjemny zapach
    • występuje również w wersji mini
    Drogeria Super-Pharm