Oillan Baby, Aksamitny szampon i płyn do kąpieli 2 w 1

• 17 sierpnia 2017 o 11:10
    Delikatny
    Po powrocie ze szpitala gdzie mój maluszek był potraktowany strasznymi detergentami podczas kąpieli przez położne musiałam go jakoś ratować. Skóra z całego ciała schodziła mu całymi płatami. Zaczęłam smarować go olejem kokosowy i robiłam kąpiele z szamponem Oillan i pomogło szybciutko. PO wyjściu z kąpieli od razu było widać że skóra jest w dobrym stanie w porównaniu do tego co było w szpitalu. Delikatnie myje i natłuszcza skórę. Fajny pomysł też na pozbycie się ciemieniuchy. Nałożony na kilka minut na główkę ładnie ją nawilża i można wyczesywać ciemieniuchę.
  • 20 listopada 2015 o 14:17
    Delikatny dla skóry niemowlaka
    Kremowy płyn, który delikatnie myje skórę maluszka. Skóra dziecka jest nawilżona i nie podrażniona. Pozostawia na skórze bardzo delikatny zapach. Jest bardzo wydajny. Polubiłam go już od pierwszej kąpieli mojego dziecka. Używam tego produktu od: 1 miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 1 lipca 2014 o 10:50
    bardzo dobry dla wrażliwców
    OILLAN BABY płyn do mycia i kąpieli 2w1 , konsystencja przeźroczysta i łatwa do rozprowadzenia po ciele dziecka , można również stosować bezpośrednio do wodo kąpielowe, delikatnie się pieni , bezzapachowy. Jak dla nas to bardzo ważne gdyż dla maluszka intensywność zapachów może być drażniąca (i tu duży plus). Nie szczypie w oczy i można bez obaw umyć twarz i włosy. Bardzo wydajny, Po zastosowaniu takiej kąpieli skóra maluszka jest gładka ,płyn łatwo się spłukuje z ciała. Pomimo ich mój maluszek ma wrażliwą skórę i musimy tu być bardzo ostrożni , kosmetyk okazała się bardzo łagodny i nie wykazała żadnego odczynu alergicznego, czy podrażnienia. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: niecałe jedno
    mish
    27 lutego 2014 o 15:26
    Bardzo dobry, mało wydajny
    Mam włosy wysuszone, szybko się przy tym przetłuszczają, skóra głowy swędzi gdy zastosuję nieodpowiednie kosmetyki. Jak nie zastosuję odżywki to mam jeden wielki suchy kołtun, którego rozczesać nie idzie. Od kilku lat myję włosy delikatnymi szamponami dla dzieci, dobrze nawilżają skórę głowy, włosy dłużej trzymają świeżość są bardziej błyszczące i takie delikatne i zdrowe (przynajmniej tak wyglądają). Zawsze używam tej samej nawilżającej odżywki, każdy jeden szampon dla dzieci jak i "normalny" dla dorosłych testuję w połączeniu z Revlon hydracapture, tylko po to żeby ułatwić rozczesywanie (a więc naprawdę niewielkie ilości, trzymam może z 30 sekund i spłukuję). Zaletą tego szamponu jest: + nawilżenie skóry głowy! dla mnie największa zaleta, włosów znikome, mam przesuszone końcówki, rozdwojone, żaden szampon ani odżywka nie pomoże na coś co już jest martwe + zanik drobnego łupieżu, który po niektórych szamponach występuje + skóra głowy nie swędzi + włosy są błyszczące i miękkie + ładny zapach + włosy dłużej trzymają "świeżość" Minusem jest (za co odejmuję gwiazdkę): - cena - słabo się pieni (ale i tak zawsze wlewam do buteleczki z ciepłą wodą i wstrząsam przed użyciem :) - mało wydajny Kupuję zamiennie z różowym Bambino, które jest równie skuteczny i łagodny.
    rarenka
    19 stycznia 2013 o 16:27
    Dobry
    Używam go, albo tej wersji rodzinnej jako szamponu, mam AZS. Jest całkiem dobry, skóra jest po regularnym stosowaniu zdrowsza. Nigdy nie używam go samego, bo później nie mogę rozczesać włosów, bardzo się plączą, ale są lśniące. Moje włosy są puszyste, grube, jest ich dużo i są średniej długości- około 15 cm za ramiona, więc nie trudno sobie wyobrazić, co się potem dzieje. Używam go tylko zmieszanego z np. Nivea szamponem dla dzieci. Jego zasługi dla skóry głowy są całkiem duże, widoczne po kilku dniach stosowania (przy codziennym myciu głowy), stosuję go przez 4-6 dni 1-2 miesięcznie. Ma bardzo słaby zapach, wynikający ze składu produktu, jest dość rzadki i bezbarwny. Ładnie się rozprowadza i choć nie mocno, ale pieni się. Używam tego produktu od: 1,5 roku Ilość zużytych opakowań: Jedno małe, 1/4 dużego