Pędzle do oczu

Design produktu:
    asia_mm
    7 września 2023 o 10:11
    Uwielbiam
    Jest to typowy puchacz do blendowania , który spełnia swoją rolę idealnie. Szybko rozciera cienie i dobrze łączy kolory. Często stosuje go do nałożenia jednego cienia. Z Hakuro H74 robię to szybko i precyzyjnie. Pędzel jest bardzo mięciutki, prawie niewyczuwalny podczas pracy.
    Zalety:
    • dobrze wykonany
    • wygodnie leży w dłoni
    Wady:
  • 4 listopada 2022 o 12:29
    Mój ideał do blendowania
    Posiadam w swej kolekcji dwa pędzle do blendowania cieni - ten, czyli H74 oraz H77. Pędzel ten ma kremowe, gęste i naturalne włosie, które nie jest "ścięte w jajeczko" tylko ma włoski o równej długości. Pod wpływem mycia i używania tego pędzla włosie zaczyna stopniowo się rozczapierzać (inaczej się tego nie da nazwać), o czym już wspomniano we wcześniejszych recenzjach. Prawdopodobnie naturalne włosie wymaga innego sposobu pielęgnacji, aniżeli moje standardowe mycie mydłem w płynie i stąd ten kłopocik. Wynika on najpewniej z mojej niewiedzy (którą obiecuję sobie uzupełnić), a nie wady produktu. Niemniej jednak owo rozczapierzenie aż tak uciążliwe nie jest. Ośmielę się stwierdzić nawet, że działa na korzyść makijażu :) Pędzel świetnie nabiera cienie i nakłada je na powieki. Niewielkim nakładem pracy mamy idealnie zblendowane i rozmyte cienie dokładnie tak, jak chcemy. Makijaż typu "smokey eye" nigdy nie wyglądał tak dobrze, jak przy użyciu tego pędzla. H77 (czarne, nieodkształcone, gładkie "jajeczko") nie daje takiego efektu w mojej opinii, dlatego często zaczynałam blendowanie H77 dając mu kolejną szansę, ale dokańczałam rozczapierzonym H74, żeby mieć pełną satysfakcję z wykonanego makijażu. Ale... dla osób o mniejszych oczach, a przy tym mniejszych powiekach ten pędzel może być za duży i naniesie cienie w miejsca, w które nie powinien. Osobiście uwielbiam go już od 3 lat i nie wyobrażam sobie blendowania cieni bez użycia tego pędzla, ale rozumiem też dlaczego może nie wszystkim pasować.
  • 18 sierpnia 2021 o 10:36
    Kiepska jakość
    Pędzel ładnie nakłada cienie na powiekę i tworzy piękną chmurkę, dzięki czemu blendowania robi się niemalże samo. Zdecydowanym minusem jest włosie. Po umyciu i wysuszeniu włosie się rozczapirza i wypada. Nie wiem czy trafiłam na pechową linię czy o co chodzi, ale nie powinno tak być.
  • 15 sierpnia 2021 o 12:13
    Mistrz blendowania
    Od pędzli Hakuro rozpoczęła się moja przygoda z pędzlami o trochę lepszej jakości, wcześniej używałam tak naprawdę byle czego. Oh boy, jaki to jest game changer! Pędzlem świetnie nakłada się cienie, nie robi plam, jest delikatny, a włosie jest wspaniałej jakości. Blendowanie pierwsza klasa. Używam go już ładnych parę lat i myję kilka razy w tygodniu, a on wciąż wygląda świetnie. Struktura włosia pozostała taka sama, nie drapie ani nie rozczapierza się. Zdecydowanie ulubieniec.
  • 19 listopada 2020 o 20:35
    Dla mnie najlepszy i jedyny do blendu
    Choć to nie był mój pierwszy pędzel do blendowania cieni, to żałuję że nim nie był. Używałam 2-3 innych marek pędzli do blendowania raczej z tej średniej półki, jednak ten w swoim przedziale cenowym do 30zł moim zdaniem jest najlepszy. Przede wszystkim przypadła mi do gustu jego budowa. Nie w każdym pędzlu do blendu znajdziemy taki jak tu nieco grubszy trzonek przy czym bardzo lekki. To mi bardzo odpowiada, dzięki temu mogę go pewnie trzymać w dłoni. Skuwka dobrze trzyma włosie pędzla, jest porządnie wykonana. Pędzel wykonany jest z naturalnego włosia i jest ultra mięciutki, przyjemny, nie ma mowy o szczypaniu delikatnej skóry powiek. Włoski są elastyczne, dopasowują się do pożądanego kierunku rozcierania, blendu, pracy w załamaniu powieki. Ja go używam do początkowego zaakcentowania załamania powieki i końcowego blendu wszystkich cieni. Ten pędzel na prawdę potrafi ograć nawet słabej jakości cienie, dobrze je rozetrzeć i sprawić, że w załamaniu pojawi się dobrze zblendowana chmurka. Nie wspominając, że bardzo przyjemnie używa się go do pracy z lepszej jakości cieniami. Mam go już trochę ponad rok i teraz zamówiłam bardziej z kaprysu i na zaś, kolejną sztukę bo ta pierwsza jest nadal w bardzo dobrym stanie. Nie przypominam sobie żeby przez ten cały czas użytkowania włosie się gubiło albo odkształcało. Nie jest to mój jedyny pędzel z Hakuro i ich jakość na prawdę jest godna polecenia, łatwo się czyszczą i pod względem jakości nie mam im całkowicie nic do zarzucenia.
    Zalety:
    • mięciusie, elastyczne włosie
    • grubszy, lekki trzonek pewnie trzyma się w dłoni
    • biorąc pod uwagę jakość jest taniutki
    • włosie się nie niszczy, nie wypada, nie strzępi, nie wykrzywia
    • Design produktu

Zobacz także inne Pędzle do oczu