Topy do paznokci

Essie No Chips Ahead, Top Coat Lakier zapobiegający odpryskiwaniu i przedłużąjacy trwałość lakieru

Top Coat No Chips Ahead Lakier zapobiegający odpryskiwaniu i przedłużąjacy trwałość lakieru 15ml

mara922
    4 sierpnia 2015 o 21:29
    Zawiódł...
    Kupując ten top coat sugerowałam się znakomitą jakością lakierów essie, ale niestety lakier mnie bardzo zawiódł. Chwilę po nałożeniu go na lakier zobaczyłam wiele bąbelków na każdym paznokciu, oczywiście musiałam zmyć paznokcie, bo wstyd było gdziekolwiek z takimi isć. Mimo to postanowiłam dać produktowi essie jeszcze jedną szansę i zastosowałam go na innym lakierze. Pomimo zmiany produktu top coat doprowadził do ponownego \'zabąbelkowania\'. Podsumowując nie polecam. Używam tego produktu od: 7 dni Ilość zużytych opakowań: mniej niż 1
  • 8 stycznia 2015 o 18:14
    Polecam
    Rewelacja do tej pory nic nie utrzymało lakieru na moich paznokciach dłużej niż 24 h a to cudeńko daje radę. Schnie dłużej od zwykłych lakierów nawierzchniowych ale jest wart czekania Używam tego produktu od: 1 miesiąc Ilość zużytych opakowań: 1/4 butelki
    mememe
    23 marca 2014 o 21:58
    Dla cierpliwych i mających nieco czasu
    Rzeczywiście, po nałożeniu tego preparatu, manicure jest nie do zdarcia i trwa w stanie nienaruszonym przez półtora tygodnia, co jest bardzo ważne, jeśli się używa czerwieni i brązów. Odpryski i starcia wyglądają bardzo nieestetycznie. Jednak, jesli wziąć pod uwagę, że paznokcie rosną mi bardzo szybko, i tak muszę zmywać lakier i ponownie malować paznokcie po upływie niespełna tygodnia, żeby nie było widać "odrostów" u nasady płytki. Lakier schnie bardzo długo, co jest tez i zaletą, jeśli wziąć pod uwagę, że mam go już prawie rok i nadal nie uległ zasuszeniu w opakowaniu i ma konsystencję identyczną jak w dniu, kiedy go pierwszy raz używałam. Dla porównania napiszę, że inny top coat ESSIE - "good to go" zastyga nie tylko błyskawicznie na paznokciu, ale też w buteleczce. Omawiany w tym temacie lakier nawierzchniowy nalezy nakładać wyłącznie na wyschnięty lakier, w przeciwnym razie się marze i powoduje zacieki. Coś za coś. Uwielbiam go, podobnie jak "good to go" i używam je zamiennie, w zależności od potrzeb. Używam tego produktu od: od maja 2013 Ilość zużytych opakowań: pierwsze
    Corii
    23 marca 2014 o 20:15
    lepiej niż bez niego
    Prawde mówiać chciałam kupić Gone To Good, ale z braku laku, wziełam ten i nie żałuję. Plusy: - szybko zasycha - daje połysk, chociaz nie jakiś szczególny, prawde mówiąc spodziewałam się lepszego połysku - lejąca konsystencja ułatwia nakładanie - poręczny pędzelek - trochę przedłuża trwałosć lakieru, jednak ja mam dużo do czynienia z wodą, a nie uzywam rekawiczek ochronnych, wiec u mnie już pod koniec drugiego dnia zauwazam delikatne starcia lakieru, jednak nie odpryski. Minusy: - cena - troszke mały połysk Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 4 października 2013 o 22:35
    Schnie w nieskończoność
    Powodem dla którego kupiłam No Chips Ahead był fakt, że w drogerii (wielokrotnie) nie udało mi się dostać Good To Go. Była akurat promocja 2 w cenie 1 więc bez wahania sięgnęłam po jeden lakier z kolorówki, wybór drugiego padł na Top Coat. Miałam nadzieję, że będę w stanie zdementować negatywne opinie na temat tego lakieru niestety tak się nie stanie. Spodziewałam się czegoś znacznie lepszego. Sumiennie używałam przez przynajmniej 4 miesiące wciąż mając nadzieję, że coś się jednak może zmieni, nic bardziej mylnego... Lakier bazowy, dwie warstwy lakieru kolorowego i No Chips Ahead na wierzch - zdecydowanie złe zestawienie. Odgniecenia robiły się nawet godzinę po aplikacji. Nie pomagał żaden wysuszacz. Wieczorem często zapowiadało się dobrze niestety rano równie często zdarzało mi się obudzić i zobaczyć pięknie odgniecioną poduszkę na moich paznokciach:) Próbowałam też malować następnego dnia kiedy 2 warstwy lakieru kolorowego będą już zupełnie suche i efekt był całkiem zadawalający ale też długo było trzeba czekać na wyschnięcie Top Coat\'u. Muszę też wspomnieć, że niekiedy pojawiały się bąbelki na paznokciach co strasznie mnie irytowało. Gdyby nie fakt dłuuuuugiego oczekiwania na całkowite wyschnięcie lakieru to efekt byłby całkiem zadawalający (pomijając niekiedy pojawiające się irytujące pęcherzyki). Dobrze nałożony pięknie nabłyszcza paznokcie. Odpryski raczej nie występują, lakier się nie ściera więc w tym temacie swoją rolę spełnia. Co do konsystencji muszę zaznaczyć, że jest bardzo lejąca, pędzelek bardzo mały a samo rozprowadzanie lakieru do najprzyjemniejszych nie należy. Zużyję ten produkt do końca choćbym miała się z nim męczyć przez następne pół roku, jednak na pewno więcej już w moim koszyku nie wyląduje. Cieszę się tylko, że udało mi się zapłacić za niego połowę ceny. Za taką kwoję jestem w stanie go przeżyć i jakoś z nim wytrzymać do końca. Używam tego produktu od: 5 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1

Zobacz także inne Topy do paznokci