Topy do paznokci

Orly Polishield 3 in 1 Topcoat Preparat nawierzchniowy 3 w 1

AnnBlus
    19 października 2019 o 22:40
    Taki sobie
    Kupiłam jako alternatywę dla Orly Sec'n'Dry, ale nie jestem z niego zadowolona, niby wszystko OK, ale połysk szybko znika, końcówki szybko się wycierają, przy Sec'n'Dry paznokcie wyglądają dużo lepiej.
    Zalety:
    • Gumowa nakrętka
    Wady:
    • Słaba trwałość połysku
    Trelek
    24 sierpnia 2015 o 7:07
    Bardzo przeciętny
    Moim zdaniem w porównaniu do innych wysuszająco nabłyszczajacych topów - ten jest najgorszy. Uzywalam i porównuję m in Seche Vite, Poshe, Insta Dri, Diamond Flash i Good to go. Plusy Opakowanie i gumowa nakrętka Pojemność Nie skurcza lakieru Nie widać żeby gestnial Nie rozmazuje wzorków Minusy Ten błysk jest trochę na wyrost, wcale nie taki świetny - nie chroni i rysy pojawiają się dosc szybko. Nie przyspiesza jakos znacznie wysychania. W porównaniu do dzialania cena jest wygórowana. Nie kupię ponownie bo zgodnie z obietnicami spodziewałam się ładnego połysku odpornego na zarysowania - a tego niestety nie uzyskałam. Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: 1
  • 20 listopada 2014 o 19:50
    Rewelacyjny
    Super utwardzacz do lakieru. Fantastycznie utwardza i przedłuża "żywotność" lakieru. Paznokcie są gładkie, lśniące przez długi czas. Dość drogi, ale nie znalazłam lepszego:) Używam tego produktu od: ponad rok Ilość zużytych opakowań: 2 opakowania
    pask
    11 czerwca 2014 o 21:07
    CUDO CUDO I JESZCZE RAZ CUDO !!!
    Polishield jest po prostu R-E-W-E-L-A-C-Y-J-N-Y !!! Jak dla mnie absolutny numer jeden wśród preparatów nawierzchniowych (a wypróbowałam ich bardzo wiele i najróżniejszych firm). Dotąd nie wyprodukowano lepszego. Robi wszystko, co deklaruje na opakowaniu producent, a nawet więcej. Rzeczywiście bardzo bardzo bardzo przyspiesza wysychanie lakieru (nawet kilku warstw), rzeczywiście zabezpiecza lakier, tworząc trwałą powłokę i zapobiegając pękaniu, ścieraniu, rysom, odpryskiwaniu itp. Rzeczywiście nadaje wysoki połysk i wygładza powierzchnię paznokcia, nawet jeśli manicure nie wyszedł nam najpiękniejszy. I jeszcze - co dla mnie jest bardzo ważne - znacznie wydłuża trwałość manicure. Pisząc "znacznie" mam naprawdę na myśli znacznie. Mój manicure zawsze wytrzymuje bez najmniejszych odprysków minimum tydzień, półtora (nieważne jakiego lakieru kolorowego użyłam - może być nawet bylejaki, to bez znaczenia, bo liczy się preparat nawierzchniowy). A razu pewnego pobiłam nawet rekord czasowy - pokryłam lakier trzema warstwami Polishielda (aż trzema, bo użyłam lakieru pękającego i trochę nierówna powierzchnia się zrobiła, chciałam więc ją wyrównać) i efekt był taki, że manicure nosiłam na paznokciach PONAD TRZY TYGODNIE - po tym czasie nadal nic mu się nie działo, nie było odprysków, więc pewnie wytrzymałby jeszcze dłużej, ale po pierwsze już mi się znudził, a po drugie przy skórkach już było widać znaczny odrost paznokcia, dlatego musiałam zmyć lakier. Z czystym sumieniem mogę polecić ten preparat każdemu, zwłaszcza dziewczynom, które nie lubią albo nie mają czasu często malować paznokci i chciałyby to robić nie częściej niż raz na tydzień. Ktoś powie, że preparat jest drogi. Owszem, do tanich nie należy, ale wierzcie mi - jest naprawdę wydajny (m.in. dlatego, że jest rzadki, więc maluje się cieniuteńką warstwą). Odkąd odkryłam Polishield, używam jako lakieru nawierzchniowego tylko jego, żadnego innego :) szczerze POLECAM! Używam tego produktu od: od kiedy jest produkowany, czyli od paru lat Ilość zużytych opakowań: sporo, nie pamiętam (myślę, że co najmniej 5 - 6)
    nadzi
    12 stycznia 2014 o 11:38
    Bardzo dobry
    Bardzo dobry top coat, wpaniale nabłyszcza i chroni lakier, sam w sobie schnie szybko, ale nie jest to typowy wysuszacz mani; przy kilku warstwach nie radzi sobie tak dobrze, jak choćby mój naj Good to Go. Jednak połysk i wykończenie są lepsze, dlatego najczęściej stosuję go na Essie i w ten sposób mam ideał na paznokciach. Kolejny plus to pojemność i wydajność. Generalnie preparaty Orly są bardzo wydajne, ich konsystencja pozostaje niezmieniona przez dłuższy czas. Polishield nakłada się naprawdę cienką warstewką, jest bardzo płynny. Minus: dostępność i cena, chociaż ja swój kupiłam za 32 złote, więc całkiem ok. Używam tego produktu od: 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego

Zobacz także inne Topy do paznokci