Bazy pod makijaż

Smashbox Photo Finish, Hydrating Foundation Primer Baza pod makijaż

• 9 maja 2019 o 17:18
    Badzo dobra baza
    Spełnił moje oczekiwania co do bazy nawilżającej. Produkt jest bardzo lekki, nie wysusza skóry ale może jest troszeczkę za bardzo wodnisty. Lepiej jednak rozprowadzało mi się podkład na tej bazie zwykłej przezroczystej Smashbox Photofonish oil-free.
    Zalety:
    • nie wysusza
    • dobry pod podkład
    Wady:
    • trochę za rzadki
  • 6 lutego 2018 o 20:19
    Zaskoczenie
    Na początku chciałam sprostować cenę. Baza nie kosztuje 189 pln jak tutaj podano, a 169 pln w cenie regularnej za standardową ilość 30 ml. Ale do rzeczy. Nigdy dotąd nie stosowałam żadnych baz. Nie oznacza to, że nie próbowałam i nie wydawałam pieniędzy na nie. Każdorazowo kończyło się to wyrzuceniem kosmetyku do kosza lub przekazaniem go dalej w świat. Potem przez długie lata omijałam wzrokiem półki z nimi. Dlaczego? Ano dlatego, że moja skóra bardzo łatwo zapychała i zapycha się od nadmiaru warstw użytych kosmetyków bądź ich zbyt dużej ilości. Wszelkiego rodzaju bazy nafaszerowane silikonami bądź innymi cudami bardziej szkodziły aniżeli pomagały. Dlatego z wielkim niepokojem i bardziej pod namową koleżanki sięgnęłam po ten specyfik. Tym bardziej, że baza z założenia ma nawilżać, a ta cecha w "kolorówce" mnie nie przekonuje tak do końca. Poza tym potrzebowałam jakiegoś "wspomagacza" do podkładu Smashbox Studio Skin. Zatem zaryzykowałam i kupiłam. Baza należy do kategorii oil-free. Faktycznie po jej nałożeniu na skórze nie tworzy się śliska warstwa czegoś tłustego. Baza świetnie wchłania się, pozostawia na skórze delikatny film, który doskonale współpracuje z nakładanym podkładem. Nie powoduje jego wybłyszczania się, a co najważniejsze nie zapycha mojej podatnej na tę cechę skóry. Trzyma cały makijaż w ryzach. Trochę to zaskakujące dla mnie, gdyż w najśmielszych oczekiwaniach nie spodziewałabym się takiego działania po bazie i to nawilżającej.
    Zalety:
    • delikatne nawilżenie
    • nie zapycha
    • nie powoduje wybłyszczania się skóry
    • bardzo dobrze współpracuje z podkładem
    Wady:
    • nie zauważyłam
    uzunia
    16 kwietnia 2014 o 21:05
    działa!
    Gdybym miała tą bazę porównać do pielęgnacyjnego produktu to zdecydowanie byłoby to serum Hydramax Active + Chanela, w którym jestem absolutnie zakochana! Baza super wspiera nawilżenie w skórze, czujesz komfort i delikatną gładkość.Nie zauważyłam co prawda przedłużonej trwałości podkładów,ale na pewno zdecydowanie poprawia uczucie komfortu na skórze i zapobiega utraty wody . W dni, w których czuje,że moja skóra się ciągnie jest to mój kosmetyk SOS. Co ważne.....Nie zatyka porów! Używam tego produktu od: pól roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1giego
  • 10 lutego 2014 o 13:02
    Rewelacyjna baza!
    Świetnie wygładza cerę i sprawia, że jest aksamitna w dotyku. Podkład lepiej się rozprowadza. Makijaż utrzymuje się długo. Same plusy dla tego produktu Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: 1 zużyte, 2 do połowy
  • 19 grudnia 2012 o 0:22
    mój KWC!
    moja najukochańsza baza!!! PLUSY: *przyjemna, odświeżająca, szybko wchłaniająca się konsystencja *rewelacyjny efekt pielęgnaycjny (nawilżenie) *dzięki wygładzeniu, mniejsze zużycie podkładu *wydajna MINUSY: *zapach.. ale dobrze, że się szybko ulatnia :) Używam tego produktu od: ok 1 roku Ilość zużytych opakowań: 2,7 opakowania