WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Bazy pod makijaż

Wibo Wibo x Stysio, Eyeshadow Base Sticky But Not Tricky Baza do cieni

• 16 stycznia 2022 o 10:42
    Oj słaba ta baza
    Nie sprawdził się u mnie ten produkt, powodował, że cienie migrowały po powiece, często eyeliner odbijał się, ogólny bałagan i słaba trwałość. Baza ma dosyć jasny kolor, lekką konsystencję, wystarczy odrobina by pokryć powiekę. Długo zastyga, zbiera się w załamaniu powieki, bezpośrednio przed aplikacją cieni musiałam oko mocno przypudrować. Powodowało to, że cienie wytracały swoją moc i pigment. Jednak bez przypudrowania trwałość makijażu byłaby bardzo słaba. Może to wina powiek, nie wiem, ale dawno nie miałam tak kiepskiej bazy, nie chcę więcej kombinować, bo pewnym wyborem dla mnie jest Paese albo Avon Mark.
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    • wydajna, mała ilość wystarczała na pokrycie powieki
    Wady:
    • długo zastyga
    • zbiera się w załamaniu
    • nie przedłuża trwałości makijażu, cienie zbierają się w załamaniu a eyeliner odbija
    • bez przypudrowania powieki makijaż szybko traci swój wygląd, przypudrowane oko sprawia, że pigment cieni jest dużo słabszy i tak w koło
  • 11 sierpnia 2021 o 19:23
    Dość dobra baza
    Kupiłam tę bazę (gdy skończyło mi się kultowe Urban Decay) za sprawą polecajek na YT. Jest to baza o bardzo lekkiej, lejącej wręcz konsystencji, która bardzo łatwo rozprowadza się na powiece, ale niesie to ze sobą spory minus. Jaki? Ano taki, że jeśli źle sobie dobierzemy ilość i damy na powieki zbyt cienką warstwę (a przy tak wodnistej konsystencji to możliwe) to baza nie spełni swojej roli a cienie zbiorą się w załamaniu. Pod tym względem UD bije Wibo na głowę, bo tamta konsystencja była mistake-proof ;) Ciekawy kolor, jasnobeżowy, wręcz niemal kredowy, ładnie podbija kolor cieni. Opakowanie- z zewnątrz ładne, ale nie da się nim kontrolować ilości wyciskanego produktu. Zawsze wyciska się za dużo, przez co produkt się marnuje, ergo - jest to mało ekonomiczna opcja.
    Zalety:
    • zaaplikowana w odpowiedniej ilości ładnie podtrzymuje cienie
    • ładny design opakowania
    • lekka konsystencja
    • kolor dobrze podbija odcienie kosmetyków
    • cena i dostępność
    Wady:
    • nałożona w zbyt małej ilości nie spełnia swojej roli
    • opakowanie marnuje dużą ilość produktu
  • 29 lipca 2021 o 13:12
    Ciekawa baza drogeryjna
    Uważam, że jak na bazę do kupienia w drogerii ma ona naprawdę fajną jakość, o wiele lepszą, niż bazy pod cienie dostępne w sklepach parę lat temu. Super opakowanie w formie tubki z dziubkiem. Baza nadaje koloryt powiece, co też jest ważne, bo nie musimy dodatkowo używać korektora.
    • koloryt
    • jakość
    Wady:
    • czasem wydobywa się zbyt dużo produktu
  • 26 lipca 2021 o 21:54
    Polecam, sprawdza się na trudnej powiece
    Baza jest bardzo kremowa, ładnie i równomiernie rozprowadza się po powiece. Zauważyłam, że można ją budować, jednak to nie wpływa na jej działanie, jedynie zwiększa się krycie. Po chwili może wejść w załamania, jednak wystarczy poprawić palcem bądź pędzlem. Póki nie nałożymy cienia pozostaje ona kremowa. Cienie fajnie się przyczepiają, bardzo dobrze blenduja i mają wyraziste kolory. Przez to, w baza jest lepka, nie ma dużego osypu. Ciebie utrzymują się cały dzień, nie tworzy się jednokolorowa chmura. Dopiero po kilkunastu godzinach widać zbieranie ceni na powiece, jednak nie jest one duże. I chciałam zaznaczy, że mam powiekę ciężką w obyciu, jest opadająca i lubi się przetłuszczać. Jednak przy tej bazie jestem w stanie zrobić dopracowane makijaże, które nie zejdą po godzinie. :) Opakowanie jest miękkie, dzięki czemu do końca wykorzystujemy produkt. Za niewielką cenę, otrzymujemy na prawdę dobrą jakość.
    Onaaa95
    24 lipca 2021 o 11:04
    Daje radę!
    Mimo posiadania suchej skóry moje powieki są tłuste. Żaden cień nie utrzymuje się na nich bez uszczerbku cały dzień. Zawsze na moich powiekach powstają brzydkie, nieestetyczne dziury w makijażu. Bardzo tego nie lubiłam i czułam się niekomfortowo. Mimo stosowania wcześniejszych baz, żadna nie poradziła sobie z utrzymaniem mojego makijażu. Dzięki pozytywnym opiniom o tym produkcie postanowiłam spróbować. Zarówno cena, jak i dostępność zachęciły mnie podwójnie do zakupu. No i nie zawiodłam się! Bazę wypróbowałam w codziennym użytku, ale także na imprezach okolicznościowych. I choć po kilku godzinach makijaż oczu nie był tak intensywny, jak na początku to i tak obyło się bez nieestetycznych dziur. Za taką cenę bazy jestem meeega zadowolona. Nawet jeśli będę potrzebowała czegoś trwalszego na wieczorne wyjścia to i tak świetnie spisze się ona w codziennym makijażu. Stosowanie jej jest zarówno proste, jak i szybkie. Nie musimy długo czekać aż trochę zaschnie i będziemy mogli nałożyć cień na powiekę. Zanim skończymy nakładać bazę na powieki, ta pierwsza jest już gotowa do umalowania. Za minus mogę uznać trwałość jeżeli zależy nam naprawdę na idealnym utrzymaniu makijażu przez wiele godzin oraz to, że produkt na początku wycieka przez co trochę się go marnuje. Ze swojej strony serdecznie polecam. Ogólna ocena: 4+

Zobacz także inne Bazy pod makijaż