Lakiery klasyczne

Kobo Professional Colour Trends, Nail Polish Lakier do paznokci

Nasi użytkownicy zostawili 43 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 30 grudnia 2021 o 19:10
    Odcień 62 Silky nude, czyli klasyczny, elegancki nudziak.
    Na lakier ten natrafiłam w jednej z drogerii, był w cenie poniżej 5 złotych, więc postanowiłam kupić. Skusiłam się na odcień 62 Silky nude, czyli piękny, klasyczny nudziak dodający szyku i elegancji. Lakier zamknięty jest w wygodnej buteleczce z pędzelkiem o optymalnej szerokości oraz długości włosia. Pigmentacja jest całkiem niezła, ale po jednokrotnym malowaniu przeziera jeszcze naturalny kolor płytki, więc dla najlepszego efektu lepiej zrobić to podwójnie. Lakier schnie dość szybko, zapach jest standardowy dla tego typu produktów. Co zaś do efektów, po dwukrotnym nałożeniu lakieru paznokcie nabierają blasku i wyglądają naprawdę estetycznie i kusząco. Jeśli mowa o trwałości, niestety nie jest już tak dobrze. Lakier dość szybko schodził, zwłaszcza na końcówkach i wymagał poprawek. 3 dni to max jego możliwości, czyli powiedziałabym, że to taki standardowy czas dla emalii z niższych półek cenowych. Do zmywania wystarczy zwykły zmywacz i idzie szybko. Reasumując: lakier daje ładny efekt na paznokciach, które pięknie odbijają światło i wyglądają z klasą, jednakże ze względu na trwałość raczej nie sięgnę ponownie i dalej będę poszukiwać swojego ideału.
    Zalety:
    • bogata baza kolorystyczna, więc każdy znajdzie coś dla siebie
    • efekt błyszczącej tafli na paznokciach po nałożeniu lakieru
    • nie zasycha w buteleczce przez długi czas
    • można go usunąć zwykłym zmywaczem
    • wydajny
    • pędzelek ułatwiający malowanie
    • optymalna konsystencja, dzięki której produkt się nie chlapie
    • niska cena
    Wady:
    • trwałość
    • pigmentacja mogłaby być odrobinę lepsza
  • 26 stycznia 2020 o 20:59
    Lakier wg. mnie beznadziejny
    Kupiłam ten lakier (nr chyba 69) o odcieniu brudnego różu z kilku powodów : w buteleczce naprawdę fajny kolor, dobra cena i fakt że uwielbiam lakiery do paznokci a jeszcze żadnego z Kobo nie miałam. Niestety wielkie rozczarowanie. Lakier jak dla mnie zbyt wodnisty - dwie warstwy pozostawiały jeszcze wiele do życzenia. Pędzelek nierówno przycięty - być może tylko miałam pecha. Jest wiele opinii mówiących że szybko schnie - faktycznie pierwsza warstwa tak ale już z drugą sobie posiedziałam :( Uważam że znajdzie się niejeden lakier podobny cenowo który będzie o wiele lepszy. Trwałość - już drugiego dnia odpryski. Mój oddałam mamie - też nie jest zachwycona ale podoba jej się kolor więc cytuję :"wykończy go".
  • 3 sierpnia 2019 o 19:43
    dramat.
    zachęcona ceną kupiłam 3 lakiery. Nigdy nie miałam lakieru z kobo więc nie wiedziałam czego się spodziewać. Z plusów mogę wymienić tylko to że kolory piękne i wygodny pędzelek. Jedyną i największą wadą jest ich trwałość. Utrzymuje się około 2 dni.. DRAMAT !!
  • 30 kwietnia 2019 o 15:54
    Średni
    Mam kolor nr 39 Cherry Flover. Ładny, jasnoróżowy odcień, jednak mało intensywny. Konieczne są 2 warstwy, żeby paznokcie wyglądały przyzwoicie. Trwałość nie zachwyca, w najlepszym wypadku do 5 dni.
    Zalety:
    • ładny kolor,
    • konsystencja, łatwo się rozprowadza po płytce paznokcia,
    • szybko wysycha
    Wady:
    • nieporęczny pędzelek,
    • słabe krycie
  • 6 listopada 2018 o 18:06
    Słaba trwałość
    niestety u mnie totalnie się nie sprawdził. od razu w oko wpadł mi kolorek, jest cudny .Aplikacja tez mnie zachwyciła, jest bardzo łatwa, lakier ma dobrą konsystencja, którą łatwo można rozprowadzić , szybko wysycha. Ale trwałość mnie rozczarowała. Już na drugi dzień pojawiły się nieestetyczne odpryski. Starłam, pomalowałam ponownie a efekt taki sam: na drugi dzień odpryski. Niestety ten lakier ładuje do kosza.
    Zalety:
    • aplikacja
    Wady:
    • trwałość

Zobacz także inne Lakiery klasyczne