Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

Epionce Lytic Gel Cleanser Lityczny żel oczyszczający

Epionce Lytic Gel Cleanser Lityczny Żel Oczyszczający 170ml

• 18 kwietnia 2025 o 7:58
    Mocny zawodnik
    Jeżeli ktoś szuka żelu, który bardzo mocno oczyszcza skórę, np. po ciężkim makijażu, albo po użyciu olejku do demakijażu, który słabo emulguje, to będzie to dobry wybór. Żel dobrze się pieni, od razu daje uczucie odświeżenia i czystości. Niestety zostawia na skórze efekt chłodzenia, co może podrażniać wrażliwe oczy. Nie jest to jednak żel do codziennego stosowania, nie jest też najlepszym wyborem dla skóry wrażliwej. Skóra po użyciu żelu jest głęboko oczyszczona, pory są czyste, mniej widoczne, teksturą skóry też wydaje się gładsza przez to, a kosmetyki lepiej się wchłaniają. Jedno opakowanie wystarcza na bardzo długo, bo żel jest niezwykle wydajny i niewielka ilość wystarczy, aby porządnie umyć twarz. Dodatkowo żel sprawdza się też do ciała, szczególnie pleców lub nawet pach. Moim zdaniem jest to dobry żel dla skóry tłustej, problematycznej.
  • 22 marca 2020 o 20:35
    Niestety, uczulił mnie okropnie
    Zachęcona pozytywnymi recenzjami - a jakżeby inaczej - zamówiłam ten żel z nadzieją, że pomoże mi w walce z zaskórnikami i pomoże okiełznać moją mieszaną cerę. Użyłam go dokładnie 4 razy. Po pierwszych trzech razach (i warto zaznaczyć, że używałam go tylko wieczorem, czyli trzy dni z rzędu), czwartego dnia obudzilam się z tak okropnym uczuleniem na twarzy, że nie wiedziałam co się dzieje. Większość twarzy miałam w czerwonych wypiekach, piekąco-swędzącą, najgorsze były policzki, okolice nosa i ust. Odstawiłam więc żel i kupiłam Cetaphil, licząc, że samo jakoś przejdzie. Po trzech dniach było już tak źle, że wylądowałam u dermatologa, dostałam 5 tabeletek sterydów dziennie, steryd w maści (Elocom) i tabletki przeciwalergiczne na noc. Dopiero po tygodniu moja cera wróciła do normy. Na 99% obstawiałam ten żel, ale nigdy nie można mieć 100% pewności. Po 1.5 miesiąca dałam mu jeszcze jedną szansę - użyłam odrobiny na noc, po czym nałożyłam bogaty krem nawilżający. Rano cera była zaczerwieniona, a policzki piekły - od razu posmarowałam je maścią ze sterydem, a żel wywaliłam do głębokiego kąta w szafce z zamiarem ewentualnego zużycia na plecy i ramiona. Zużyłam w ten sposób 1/3 butelki, na szczęście na plecach i dekolcie nie dostałam reakcji alergicznej - niestety jednak, na dekolcie wyskoczyło mi sporo krost ropnych, których wcześniej nigdy nie miałam w tym miejscu. Żel wywaliłam do kosza. Wygląda więc na to, ze ten żel jest nie dla mnie. Wiadomo, że każda z nas ma inną cerę, ale przestrzegam te z Was, ktore mają wrażliwą skórę, aby uważały na ten kosmetyk - ja po żadnych zabiegach u kosmetyczki (nawet takich z kwasami, po ktorych łuszczyłam się tydzień) ani po żadnym innym produkcie do mycia twarzy nie miałam takiej masakry na twarzy - szczególnie, że ten żel do najtańszych nie nalezy, a w moim przypadku - gdyby doliczyć koszt prywatnej wizyty u dermatologa i siatki leków - to był najdroższy żel do mycia twarzy w całym moim zyciu ;)
  • 9 sierpnia 2019 o 14:04
    najlepszy kosmetyk myjący dla tlustej i dojrzałej skóry
    Zdecydowanie udany produkt. Myje dokładnie, ale nie wysusza skóry. Mam tłustą, dojrzałą skórę i miałam wielkie problemy ze znalezieniem czegoś do mycia, do oczyści, nie wysuszy i domyje pory. Ten żel to moje wybawienie - naprawdę. Ma postać gęstego żelu, dobrze się pieni, jest wydajny. Jest chyba doprawiony mentholem i to może leciutko podrażniać oczy (opary podczas mycia, omijam okolicę oczu). Od kiedy go stosuję mam czystą, mniej przetłuszczającą się cerę, nie wyskakują mi także niespodzianki. Stosuję razem z urządzeniem Clarisonic i nie podrażnia mi skóry. Nie pozostawia filmu ani osadu na twarzy, dobrze się spłukuje, redukuje przetłuszczanie, nie wysusza. I najważniejsze - stopniowo, z czasem, ale oczyszcza pory. Miałam z tym problem i ten specyfik go zdecydowanie zmniejszył. Polecam. Jest drogi, ale nadrabia wydajnością.
    Zalety:
    • idealnie oczyszcza
    • nie wysusza
    • łagodny dla skóry, również dojrzałej
    • nie pozostawia filmu na skórze i dobrze się spłukuje
    • redukuje zaczerwienienie i niedoskonałości
    Wady:
    • dodatek mentolu mnie trochę irytuje
    • nie nadaje się do oczyszczania okolic oczu
  • 12 czerwca 2018 o 15:01
    Super!
    Żel został mi polecony przez panią kosmetolog na moje problemy skórne, dodam że bardzo zaawansowane. Co najważniejsze - nie wysusza!!! Dobrze oczyszcza, łagodzi stany zapalne. Bardzo wydajny, używam 2x dziennie od ponad miesiąca i niewiele ubyło. Na pewno zagości na stałe w mojej kosmetyczce.
    Zalety:
    • Oczyszcza
    • Łagodzi stany zapalne
    • Nie wysusza skóry
    • Daje efekt chłodzenia
    • Pięknie pachnie
  • 25 lutego 2018 o 20:18
    najlepszy żel do mycia cery trądzikowej
    Przetestowałam do tej pory naprawdę wiele produktów do mycia cery trądzikowej-żeli, pianek, mydeł i płynów. Nie zauważyłam żadnego efektu. Mój trądzik nie był bardzo silny, ale wciąż borykałam się z różnymi niedoskonałościami-wypryskami i zaskórnikami. Stosując kosmetyki z różnych linii przeciwtrądzikowych miałam napiętą i wysuszoną skórę. Kosmetyczka poleciła mi żel Epionce i to był strzał w dziesiątkę! Moja cera jest teraz naprawdę ładna, świeża, absolutnie nie sucha a wypryski to już przeszłość. Ten żel jest naprawdę dobry i wart swojej ceny (160zl w drogerii internetowej), bo jest niesamowicie wydajny. Ja używam go od listopada i wciąż nie zużyłam pierwszej buteleczki
    Zalety:
    • wszystko
    Wady:
    • produkt jak dla mnie nie ma wad