Serum pod oczy

Dr Irena Eris Clinic Way 1°+ 2° Hialuronowe Wygładzenie, Dermokrem przeciwzmarszczkowy pod oczy 30+ i 40+

Dr Irena Eris Clinic Way Dermokrem Pod Oczy Redukujący Objawy Zmęczenia 1°+ 2° 15 ml

• 6 sierpnia 2023 o 14:10
    Dobre właściwości nawilżające i to by było na tyle
    Lubię kosmetyki Clinic Way,od czasu do czasu do nich wracam lub próbuję "nowości". Krem pod oczy dla przedziału wiekowego 30-40 lat do nowości nie należy,ale jego zakup zbiegł się z promocją w aptece oraz faktem,że moja seria z Symbiosis London (bardzo droga i nieco nie warta swojej ceny) akurat zbliżała się do końca opakowania,więc zakup był niezbędny. Krem ma higieniczne opakowanie z pompką,która na samym początku wymaga kilkunastu naciśnięć ale potem działa bez zarzutu. Zapachu kremu nie wyczułam, trochę szkoda bo pamiętam kremy z tej samej serii które pachniały bardzo przyjemnie,a należę do osób które cenią sobie delikatny zapach w kosmetykach. Niemniej z racji,że krem jest dedykowany cerom wrażliwym rozumiem i wybaczam brak zapachu. Konsystencja odpowiednią,szybko wchłaniająca się,co dla mnie jest ok. Co do samego efektu,to jest to po prostu dobry krem nawilżający okolice oka. Nie zauważyłam zniwelowania zmarszczek czy cieni pod oczami,kiedy byłam bardziej zmęczona niż zwykle. Jest to po prostu dobry krem pielęgnacyjny do codziennego użytku,ale bez fajerwerków. Cena była atrakcyjna, więc jest szansa,że może znów do niego wrócę, choć zaczynam potrzebować pielęgnacji bardziej ukierunkowanej do cery dojrzałej. Gwiazdkę odejmuję ponieważ krem pozostawia srebrną poświatę przez co dyskwalifikuje go do używania w dzień.ja używam tylko na noc.
    Zalety:
    • Dostępność, cena, konsystencja,dobre nawilżenie, wydajność
    Wady:
    • Dość małe właściwości przeciwzmarszczkowe i niwelujące cienie pod oczami
  • 26 lutego 2021 o 10:53
    Dobry
    Kremu używam od końca grudnia. Może nie widzę spektakularnych efektów i zniknięcia zmarszczek wkoło oczu, ale skóra jest bardziej napięta i dobrze nawilżona. Krem jest lekki , nie podrażnia tych delikatnych okolic oczu. Jedynym powodem dla którego pewnie już go nie kupię jest cena...
    Zalety:
    • dozownik
    • nawilża
    • napina
  • 21 kwietnia 2020 o 9:29
    Polecam
    Dobry krem nawilżający pod oczy. Mam skórę wrażliwą i alergiczną i faktycznie ten produkt mnie nie podrażnia. Stosuje go juz ponad miesiąc, widzę że skóra pod okiem jest bardziej napięta i wygładzona. Krem nie roluje się pod okiem, nie gryzie się z korektorem.
    Drogeria Super-Pharm
  • 20 lutego 2019 o 13:59
    Nie zrobił za wiele
    zachęcona dobrymi opiniami postanowiłam dać mu szanse, jednak sie nie sprawdził. Nie mam pod oczami dużo zmarszczek ani nie są głębokie, takie po prostu pierwsze mimiczne, a nie zrobił z nimi kompletnie nic. Jedyne co na plus to że fajnie nawilżał i nadawał się po makijaż. Poszukiwania kremu idealnego trwają:)
  • 5 września 2018 o 22:25
    a ja się zawiodłam
    Oj, męczyłam się z tym kremem kilka miesięcy.... wydajny jest skubaniec. Okazał się jednak dla mnie zwykłym kremem. Czułam niedosyt. Na plus mogę ocenić wspomnianą wydajność oraz higieniczne opakowanie z pompką, która wydobywa wystarczającą ilość kosmetyku, dzięki czemu nie marnuje się niepotrzebnie. Kolejny plus, to fakt, że krem dobrze się wchłania, nie roluje się i dobrze sprawdza się pod makijaż. Kosmetyk posiada kremową, białą konsystencję, typową, nie za gęstą, nie za lekką. W sam raz. I w zasadzie tyle dobrego. Moja skóra 30+ (czyli mieszczę się w przedziale wiekowym, w który celuje producent) potrzebuję więcej! Krem zapewnia nawilżenie skóry, ale ja czułam niedosyt w tym temacie. Za każdym razem czułam, że skóra potrzebuje więcej, to, co gwarantował krem wystarczało by nie wysuszyć skóry. Jednak, abym czuła komfort, to było za mało. Przez cały dzień czułam, że nie zaspokoiłam pragnienia tej delikatnej części mojej twarzy. Brakowało mi też tego uczucia przyjemnego napięcia, które tak chętnie czujemy wokół oczu, jakby skóra lekko się "prostowała". Na szczęście krem nie zaszkodził mojej skórze, więc zmarszczek nadal nie zaobserwowałam. Poleciłabym ten produkt raczej osobom zbliżającym się do 30. urodzin. Po trzydziestce, a już w okolicach czterdziestki krem może okazać się niewystarczający, jak było w moim przypadku.
    Zalety:
    • optymalnie nawilża
    • dobrze się wchłania
    • przyjemna konsystencja
    • nie roluję się
    • współgra z makijażem
    • nie podrażnia
    • wydajny
    • higieniczne opakowanie z pompką
    • bezzapachowy
    Wady:
    • zbyt małe nawilżenie
    • słaby produkt w prewencji anty-age