Serum pod oczy

Uzdrovisco Liftingujące serum - napinacz pod oczy

Uzdrovisco Świetlik Liftingujące serum-napinacz pod oczy 15 ml

• 7 stycznia 2025 o 1:01
    Nie jest złe
    Chciałam dać 4 gwiazdki, ale to chyba byłoby zbyt dużo bo jeśli chodzi o opis i obietnice producenta to serum średnio je spełnia. Ja byłam dość zadowolona i używałam z przyjemnością bo lubię nakładać coś pod krem w tę wrażliwa okolice jaką jest skóra pod okiem. Serum praktycznie jest bezzapachowe, buteleczka jest ciemna co sprawia zapewne, że produkt dłużej utrzymuje się świeży. Forma aplikacji higieniczna bo mamy w buteleczce pipetkę. Sama formula z czasem troszkę gęstnieje, przez co na końcu zostało sporo produktu, którego nie dało się pipeta wydostać. Po prostu nie sięgała. Napięcie było może minimalne, nawilżenia jakoś nie zauważyłam, ale tak jak pisałam wyżej, jak używać to nie samodzielnie, a z kremem. Wtedy wszystko było cacy. Co ważne, serum nie wywołało u mnie żadnej reakcji alergicznej, a jestem na takie rzeczy wrażliwa, szczególnie w okolicy oka. Muszę uważać na to, co tam nakładam. Serum Uzdrovisco kupiłam w promocji więc nie zabolało to szczególnie mojego portfela. Wypróbowałam, było okay ale chyba nie kupię ponownie właśnie ze względu na to, że nie zredukowało moich zmarszczek pod okiem i pipeta nie sięga do dna butelki, nie lubię marnować produktów.
  • 29 grudnia 2024 o 17:50
    Niestety brak efektów
    Serum zapakowane zostało do małej szklanej butelki z ciemnego szkła z piętką. U mnie nie było żadnego problemu z działaniem pipety. Nabierała produkt tak jak powinna. Niestety resztek z dna już nie była w stanie zebrać. Co do designu to widziałam ładniejsze. Biała pipeta trochę gryzie się z ciemną butelka i ciemną etykietą. Konsystencja serum jest gęsta, ma beżowy kolor. Co do działania to nie ważne jak często go używałam, czy raz w tygodniu czy codziennie, nie zauważyłam wielkich efektów poza nawilżeniem. Pomimo młodego wieku (poniżej 30 lat) posiadam niewielkie zmarszczki mimiczne, także wokół oczu. Niestety nie zauważyłam aby serum jakkolwiek na nie wpłynęło. Tak samo na cienie pod oczami, czy czasami worki po gorzej przespanej nocy. Na szczęście nie wpłynęło też negatywnie na delikatną skórę okolicy oczu. Z kosmetykami uzdrovisco mam taką relację love-hate. Czasem ich kosmetyki są genialne, a czasem nie zauważam efektów wcale. Tak też było w przypadku tego serum. Mogłabym posmarować okolice oczu kremem i wyszłoby na to samo. Niestety nie wrócę już do tego produktu.
  • 27 sierpnia 2024 o 21:15
    Duże rozczarowanie
    Serum kupiłam skuszona pozytywnymi opiniami innych recenzentek. Po zużyciu całego opakowania dochodzę jednak do smutnego wniosku, że dziewczyny chyba zapomniały wspomnieć, że są młodymi kobietami i tak w sumie to jeszcze nie bardzo jest co u nich napinać i liftingować... Pewnie stąd wynika ich zadowolenie z tego kosmetyku. Dla skóry dojrzałej to niestety porażka, wyrzucone pieniądze. Serum zapakowane jest w szklaną butelkę z ciemnego szkła i dodatkowo w kartonik. Butelka ma pojemność 15 ml i wyposażona jest w szklaną pipetę z gumowym korkiem, która pewnie w założeniu producenta miała umożliwić wygodną i higieniczną aplikację. Niestety najwyraźniej trafiłam na wadliwy egzemplarz, bo pipeta nie nabierała prawie nic. Dozowanie kosmetyku w moim przypadku polegało na zbieraniu palcami kosmetyku z zewnętrznych ścianek pipety. Jako że serum jest dość gęste i oblepiało ścianki pipety, to przynajmniej miałam nieco ułatwione zadanie. Niestety po pewnym czasie okazało się, że pipeta jest tak krótka, że nie dosięga już do kosmetyku, którego w butelce zostało jeszcze ponad centymetr, czyli jakieś 1/4 zawartości - całkiem sporo. Z uwagi na gęstość produktu nie dało się go po prostu wylać na palce. Odwróciłam więc otwartą butelkę do góry nogami i postawiłam na miseczce licząc na to, że w końcu spłynie i uda mi się wykorzystać jeszcze trochę kosmetyku. Tak się stało, wystarczyło na kilka aplikacji, reszta obeschła i tym samym wylądowała w koszu. Jednym słowem z 15 ml kosmetyku, faktycznie da się wykorzystać jakieś 12 ml. Oczywiście bezpośrednio wpływa to na wydajność produktu. Co do działania natomiast... Moja skóra to skóra dojrzała, 40+, wrażliwa, z bardzo dużym zapotrzebowaniem na nawilżanie. Na skórze wokół oczu widać już nieubłagany upływ czasu. Zmarszczki i to nie tylko te drobne, duże przesuszenie, sińce pod oczami, a także skłonność do powstawania worków pod oczami. Serum według zapewnień producenta miało zredukować widoczność zmarszczek, widocznie napinać i ujędrniać skórę, zmniejszyć worki i cienie pod oczami, nawilżyć, wygładzić i poprawić elastyczność skóry. Z powyższych deklaracji mogę się zgodzić jedynie z tym, że zmniejsza worki pod oczami. W tej kwestii rzeczywiście zadziałało, choć nie jakoś spektakularnie, to jednak zauważyłam różnicę. Serum niestety nie zmniejszyło widoczności zmarszczek, nie zauważyłam, ani nie odczułam napięcia i ujędrnienia skóry. Cienie ani drgnęły. Skuteczność nawilżania również pozostawia sporo do życzenia, bez aplikacji jeszcze na wierzch warstwy dobrego kremu, stan mojej skóry pod oczami uległby pogorszeniu. Na pewno nie sięgnę kolejny raz po ten kosmetyk. Uważam, że dla skóry dojrzałej jest zdecydowanie za słaby. Dodatkowo źle zaprojektowane opakowanie zmniejsza jego wartość użytkową. Za ponad 40 zł oczekiwałam produktu może nie na dobrym, ale chociaż przyzwoitym poziomie. Niestety, dla mnie to porażka.
    Zalety:
    • nie podrażnia i nie uczula
    • duża zawartość składników pochodzenia naturalnego, aż 98%
    • zmniejsza worki pod oczami
    Wady:
    • beznadziejne opakowanie, niesprawna pipeta i do tego zbyt krótka - brak możliwości wykorzystania do końca zawartości opakowania
    • nie spełnia obietnic producenta: nie napina, nie ujędrnia, nie nawilża, nie zmniejsza cieni pod oczami - nie robi prawie nic
  • 25 czerwca 2023 o 9:40
    Woda w butelce
    Nakładam serum od miesiąca na dzien i na noc pod oczy. Brak jakiegokolwiek efektu. Konsystencja wodnista. Nawet nie jest to jakaś fajna baza pod makijaż z przyjemną dla powieki konsystencją. Najgorzej wydane 45 zł. Nawet nie mam za co dać gwiazdki, moze za fajne opakowanie.
    Zalety:
    Wady:
    • Wodnista konsystencja
    • Brak jakiegokolwiek działania
    • Brak wygładzenia
    • Brak uczucia ukojenia pod oczami
    Drogeria Super-Pharm
  • 30 maja 2023 o 16:42
    Nic nadzwyczajnego
    Skóra pod oczami: Sucha, zwłaszcza kiedy nałożę makijaż. Uwidaczniają się zmarszczki. Odpowiednie nawilżenie w zupełności wystarcza, aby skóra była w dobrej kondycji. Czego oczekuje od produktu:
Głębokiego nawilżenia i napięcia skóry pod oczami. Opakowanie produktu:
 Szklane z pipetą.

Jaki jest:
 Napinacz pod oczy to zbyt duże słowo na jego działanie. Jak dla mnie jest to dodatek pod krem pod oczy, który dodatkowo sprawia, że skóra jest bardziej nawilżona ale nic więcej. Nie zauważyłam korzyści po zużyciu całego produktu dlatego też nie wrócę do niego.

Czy jestem zadowolona:
 Nie. Produkt nie sprawił niczego nadzwyczajnego. Cena