Lakier do paznokci to chyba mój ulubiony kosmetyk - lubię i hybrydy, i zwykłe, drogeryjne lakiery. Ten otrzymałam od koleżanki, w pięknym i niespotykanym kolorze - mam nr 54, to chłodny fiolet ze srebrną poświatą oraz srebrnymi drobinkami. Boski! A jak sprawdza się sam lakier? Bardzo dobrze!
PLUSY:
+Opakowanie:proste, szklane, porządnej jakości. Uchwyt pędzelka jest długi i dobrze leży w dłoni. Sam pędzelek jest bardzo dobry - równo rpzycięty, gęsty i prosty.
+Konsystencja:lakier jest dość rzadki, łatwo go rozprowadzić po płytce paznokcia, nie spływa. Nawet pod koniec opakowania nie gęstnieje.
+Zapach:typowy, lakierowy, na szczęście nie jest dokuczliwy.
+Paleta kolorów:znajdziemy tutaj zarówno odcienie 'matowe', jak i bogate w brokacik czy drobinki. Mnóstwo różnych odcieni, każda z nas znajdzie coś dla siebie.
+Wykończenie:piaskowe, prawdziwie piaskowe :). Niezwykle efektowne i co ważne, nawet z biegiem czasu lakier nie wyciera się, jego struktura jest zachowana aż do zmycia lakieru.
+Szybkoschnący.
+Intensywne krycie, choć ja i tak nakładam dwie warstwy, dodatkowo pod spód nakładam bazę Sally Hansen.
+Mój kolor przepięknie błyszczy, jest wyrazisty, ale noszę go nawet na co dzień, ponieważ nie daje efektu disco-błysko, jest raczej subtelny.
+Utwardza płytkę - stosowałam go podczas kuracji regeneracyjnej, pozwolił mi zapuścić paznokcie do pożądanej długości i wzmocnić je.
+Bardzo dobrze się trzyma, dopiero po 6 dniach zaczyna się delikatnie ścierać na końcówkach - ale naprawdę delikatnie! Najdłużej nosiłam go 10 dni, zmyłam ponieważ był już widoczny odrost.
+Raz zastosowałam go bez bazy i nie odbarwił płytki.
+Nie wysusza płytki paznokcia.
Jest wydajny, jedną buteleczkę mam od 5 miesięcy i on nadal jest zdatny do użytku, jak nowy :).
+Niska cena (ok 12 zł).
+Dostępność (sklepy/stoiska Golden Rose, drogerie sieciowe/niesieciowe).
MINUSY:
-Zmywanie. Niestety, jak wszystkie piaski, zmywa się ciężko, pomaga dopiero odmaczanie w acetonie, wtedy schodzi niemal od razu. No ale niestety, to jest cecha wszystkich lakierów piaskowych.
Generalnie, jestem niezwykle zadowolona z tego lakieru - jego trwałość jest zadziwiająca, do tego ten kolor...prawdziwa biżuteria dla paznokci, manicure wygląda fantastycznie i wzbudza zainteresowanie. Z pewnością zaopatrzę się w inne kolory, bo lakiery do paznokci to mój nałóg ;)
Polecam serdecznie!
- Trwałość