Lakiery klasyczne

Joko Find Your Color Lakier do paznokci

Nasi użytkownicy zostawili 88 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 20 czerwca 2022 o 22:42
    Dobry lakier w niskiej cenie
    Lakiery Joko kupiłam w jednej z drogerii, w swoim rodzinnym mieście bo zauroczył mnie kolor tego lakieru, a mianowicie jak odcienie Velvet Smile. Jest to cukierkowy, jasny róż, taki w sam raz na wiosnę i lato, a jako wielka fanka tego koloru stwierdziłam, że muszę go mieć w swojej kolekcji. Lakier zapakowany jest w przezroczystą buteleczkę z czarną zakrętką. Tu pędzelek w moim odczuciu jest taki w sam raz bo nie jest zbyt wąski ani nie jest za szeroki dzięki czemu malowanie nim jest naprawdę wygodne. Nie trzeba nakładać 10 warstwa ani nie brudzą się skórki dookoła. Same lakier jak jest świeży ma całkiem przyjemna konsystencję, która szybko wysycha. Ta świeżość utrzymuje się przez około 3-4 miesięcy bo niestety już pod koniec opakowania gęstnieje i przez to też dłużej wysycha na paznokciach. Koloru to jest całkiem nieźle napigmentowany i przy jednej warstwie efekt nie jest zły, jednak ja wolę położyć dwie żeby uzyskać ładny, bardziej intensywny kolor. Lakier na paznokciach utrzymuje się 2-3 dni, w zależności jak często myję dłonie, narażam je na różne czynniki. Lakier nie odpryskuej, raczej się ściera. Jeśli w trakcie wysychania nie dotknie się nigdzie paznokci to lakier tworzy ładną taflę, lśni wręcz i jakby odbija światło co prezentuje sie naprawdę dobrze. Jak dla mnie to jest to naprawdę niezły produkt jeśli chodzi o tanie lakiery. Nie miałam problemu z jego z myciem i u mnie lakier nie spowodował rozdwajania się paznokci, ale ja też maluję je okazyjnie, na dość krótki czas. Wydajność jest bardzo dobra i lakier spokojnie wystarczy na kilka miesięcy, prędzej zgęstnieje niż się go chyba zużyje (o ile nie maluje się paznokci codziennie na nowo). Kupiłam za około 8 złotych i to jak dla mnie jest niska cena.
  • 28 marca 2022 o 12:15
    Piękne kolory
    Produkt jest wydajny i trwały wystarczy nawet jedna warstwa, by uzyskać pełne krycie dając ładny efekt. Firma Joko oferuje bardzo duży wybór pięknych kolorów, buteleczka starcza na długi czas. Dużą zaletą jest szeroki pędzelek.
    Zalety:
    • Kolor
    • Świetne krycie
    _inga
    26 marca 2022 o 5:41
    Lakier do paznokci kolor nr 129, Find Your Color, Joko
    Lakier do paznokci kupiłam na jednej z aukcji internetowych. Opakowanie to buteleczka o pojemności 10 ml zapłaciłam około 17 zł wybrałam piękny śliwkowy kolor nr 129 Lakier dobrze kryje przy ciemnym kolorze wystarczy jedna warstwa choć ja wole nakładać dwie, Lakier ładnie się rozprowadza po płytce paznokcia bez smug i grudek, szybko wysycha, trwałość dość przeciętna około 3 dni. Minus za pędzelek jak dla mnie zbyt szeroki i mało precyzyjny. Podsumowując plus za śliczne kolory minus za trwałość i pędzelek, więcej raczej go nie kupię.
    Zalety:
    • śliczne kolory duży wybór
    • nie pozostawia smug i grudek
    • szybko wysycha
    Wady:
    • jak dla mnie zbyt szeroki pędzelek
  • 21 marca 2021 o 19:23
    FANTASTYCZNE LAKIERY
    FANTASTYCZNE LAKIERY. Szybko schnie , bez smug , pokrywa już za pierwszym razem i nie trzeba kłaść lakieru 2 raz tylko gdy się chce mieć mocniejszy kolor . JESZCZE RAZ F.A.N.T.A.S.T.Y.C.Z.N.E.
  • 21 marca 2021 o 18:54
    Ładny kolor
    Kupiłam ostatnio w Lidlu 3 kolory po 8.99: sexy lady (czerwień), camelia rose (zgaszony czerwono różowy), frozen raspberrs (dla mnie ciemna wiśnia). Wcześniej już używałam lakierów Joko i podoba mi się w nich obok fajnych kolorów szeroki pędzelek. Szeroki pędzelek jest bardzo wygodny, jednak musi spełniać pewne warunki: być równo na okrągło przycięty i umocowany w nakrętce równolegle z płaską powierzchnią. Tym razem to się nie udało - w jednym egz. mam płaski pędzelek ulokowany w poprzek tej owalnej nakrętki co niestety mocno utrudnia trzymanie podczas malowania, kolejnym minusem są krzywe przycięcia, co przekłada się na trudność uzyskania ładnej linii przy początku paznokcie przy skórce. Cóż, niska cena przełożyła się na jakość wykonania. Kolorki bardzo mi się podobają, potrzebne są 2 warstwy dla ładnego pokrycia; przy czym pierwsza ma smugi i jest nierównomierna. Przy jednej warstwie grubszej - pojawiają się nierówności pokrycia. Z top coatem lakier wytrzymał u mnie 3 dni, potem wycierał się na końcach. Bez top coatu nie próbowałam. Sądzę, że ze względu na niską cenę i ładne kolory warto spróbować. Sądzę, że i tak się jeszcze na nie skuszę jak mi kolor będzie odpowiadał.
    Zalety:
    • kuszące kolory do wypróbowania

Zobacz także inne Lakiery klasyczne