Lakiery klasyczne

Creative Nail Design (CND) Color, Shellac Nail Color Lakier hybrydowy do paznokci

CND Shellac Wildfire - 7,3ml

Nasi użytkownicy zostawili 41 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 7 maja 2025 o 0:39
    Delikatny subtelny
    Lakier hybrydowy ma bardzo delikatny, subtelny odcień , ładnie się prezentuje na paznokciach, nie podrażnia, nie odpada tak szybko . Bardzo fajny delikatny . Polecam
    Trida
    12 listopada 2024 o 13:02
    KOCHAM !!!!
    Niestety kilka lat temu szanowna Pani kosmetyczka zaraziła mnie grzybem i w tym momencie jakkolwiek "standardowa" hybryda kończy się onycholiza. Więc musiałam szukać lakierów hybrydowych "dla alergików" i Shellac CND to strzał w 10!!!! Fakt, są kolory, które w ogóle się nie trzymają, ale polecam je bardzo. Kolory, jakie mam: - Blues Eyeshadow - KAŻDY zwróci uwagę na kolor Twoich paznokci. Pigment sztos, utrzymuje się 3 tygodnie z lekkością - Cuddle Up - bardzo fajny lakier, długo się trzyma ALE trzeba bardzo, bardzo dokładnie nakładać TOP, bo w przeciwnym razie szybko ciemnieje w miejscach "bez top'u" - Dark Lava - kocham!! Best of the best, Trwałość, wygląd, wszystko - Glitter sneakrs - złoty dodatek :-) (ciężej się ściąga niż klasyczny lakier) - Pop-up pool party - jasnoniebieski lakier, fajne krycie, dobrze napigmentowany, długo się trzyma - Statement earrings - kolorowe drobinki / brokat (ciężej się ściąga niż klasyczny lakier) - Sunrise Energy - totalnie beznadziejny. Słabe krycie, słaby wygląd. Nie polecam - Teal-Tricity - w sam raz na Boże Narodzenie ;-) z brokatem, długo się utrzymuje - Violet rays - kolejny hit. Super się nakłada, długo utrzymuje - Video Violet - super lakier, polecam - WildFire - najsłabszy z lakierów, jakie mam. Odpryskuje po 2-3 dniach, w ogóle bardzo słabo wpływa na paznokcie. Tutaj to niestety bubelek Mam, a nie próbowałam: - Bellini - Maple Leaves - Fantasy Realm - Feel the Flutter - White Button Down Ogólnie - POLECAM !!!
    Zalety:
    • trwałość
    • pigmentacja
    • łatwość usuwania
    • nie uczula !!!
    Wady:
    Eliren
    7 marca 2024 o 21:49
    Absolutnie wyjątkowy
    Produkt nieco zapomniany, a szkoda. Jeżeli szukasz lakieru, który da się w całości i bez piłowania odmoczyć w 5 minut i bez dalszej obróbki skrawaniem chcesz szybko zrobić mani, to ten produkt jest dla ciebie. I to właśnie czyni go absolutnie wyjątkowym, nie ma drugiego takiego produktu na rynku. To lakiery dla tych, którzy boją się hybrydy ze względu na trudności w usuwaniu produktu i nie chcą używać frezarki ani mocno szorować płytki, zaś zwykły lakier też do nich nie przemawia. Nie znajdzesz tu niesamowitej pigmentacji (polecam sprawdzić na youtube kolory), ani też trwałości na 3 tygodnie. Jest to fantastyczna alterntywa dla klasycznych lakierów do paznokci. Serdecznie polecam.
    Zalety:
    • Łatwość nakładnia, bez matownienia płytki
    • Odmaczanie bez wcześniejszego piłowania topu, zaledwie 5 minut i lakier schodzi bez skrobania
    Wady:
    • Dostępność
    • Nie należy oczekiwać wytrzymałości jak przy żelu
    • Pigmentacja i aplikacja poszczególnych kolorów bywa różna. Warto dokładnie sprawdzić wybrane kolory w internecie.
    lumiaa
    21 stycznia 2021 o 23:16
    Plusy dodatnie plusy ujemne
    Hybrydy noszę regularnie, choć okresowo, ale już od dawna. Przerobiłam mnóstwo. Lakiery hybrydowe Shellac są niezwykłe i uwielbiam je. Posiadam sporą kolekcję. Przede wszystkim stwierdzam, że nie niszczą paznokci nawet jeśli noszę je długo. Bezproblemowo można je usunąć w kwadrans bez jakiegokolwiek ingerencji w płytkę, gdyż już po dosyć krótkim czasie w acetonie rozmakają na mięciutkie wiórki. Nie trzeba skrobać, piłować, trzeć. Zero frezarki. Wszystko schodzi idealnie. Wystarczy patyczek, wacik,lekka polerka. Nie trzeba też matowić płytki a baza bez problemu trzyma lakier. Shellac świetnie się trzyma pod warunkiem że płytka jest zdrowa. Jeśli jest w gorszej kondycji albo już zjechana inną hybrydą trzeba nałożyć grubiej. Shellac jest soak off czyli miękki, nie daje efektów żelu i dlatego nie trzyma się na osłabionych paznokciach. Jest dosyć gęsty i niektóre kolory nie są wystarczająco napigmentowane przez co trudno osiągnąć naturalny efekt. Potrafi robić smugi, rozlewać się i zjadać na końcach. Nie jest prosty w obsłudze. Wymaga solidnego utwardzenia. Nakładania szybko cienkich warstw. Zbyt krótkie utwardzanie potrafi podnieść lakier. Trochę trudno go wydobyć z buteleczki. Kolejne wady to mała pojemność, cena oraz nagminne podróbki. Podróbki tak dobre że jedynym sposobem odróżnienia jest zapach oraz betonowa trwałość i niemożność zdjęcia w normalny dla Shellaca sposób. Można się zdziwić. Shellac posiada również specyficzną paletę kolorystyczną kompatybilną z tradycyjnymi lakierami. Wybór kolorów w porównaniu do innych marek jest nieco okrojony i jak twierdzą niektórzy nudny ale dla mnie to kolory są ciekawe i można znaleźć też takie które są unikalne. Ogólnie pięknie wygląda na paznokciach. Oczywiście wciąż do nich wracam. Zwłaszcza gdy skuszę się na kolejny hybrydożel który był ideałem do czasu gdy okazało się że trzeba zdzierać go dłutem. Obecnie testuję nowe lakiery Shellac luxe.
  • 28 kwietnia 2020 o 23:12
    szału nie ma
    Nakupiłam kiedyś pudło tych lakierów, wywalając na nie kupę kasy. I co? i nic specjalnego toto nie było. Część lakierów przyszła do mnie zgęstniała, a reszta dosyć szybko gęstniała i się nie nadawała do użytku, gęstnienie dotyczy także bazy i topu. Pędzelek nie precyzyjny, wąski, nie zaokrąglony. Kolory- rozczarowujące, mało modnych odcieni, kilka kolorów użyłam tylko raz bo się okazały brzydkie. Trwałość taka sobie, zwykle 5 dni, wytrzymywały bez odprysków. Dosyć szybko tracą połysk. Nie są warte ich podwójnej ceny. Mam około 20 różnych kolorów. Potem się przerzuciłam na zwykłe lakiery i doznałam pozytywnego szoku, po "shellacach".