Suche szampony

Klorane Shampooing Sec au Lait d`Avoine Szampon suchy na bazie mleczka z owsa (nowa wersja)

Nasi użytkownicy zostawili 27 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 3 sierpnia 2022 o 22:01
    Lekko odświeża włosy
    Suche szampony to moje must have w kosmetyczce. Lubię w trakcie dnia odświeżyć je, aby wyglądały lepiej. Testowałam już wiele tego typu produktów- ten od Klorane mnie nie zachwycił, ale jest przyzwoity. Zakupiłam ten produkt w aptece, ogólnie ciężko z jego dostępnością- przynajmniej ja nie widziałam go w żadnej znanej drogerii. Jego cena jest dość wysoka za tak mała pojemność, ponieważ kosztuje ok. 30 zł. Suchy szampon zamknięty jest w tubce z atomizerem sprayu. Moje włosy są obecnie ciemno brązowe i ku mojemu zaskoczeniu produkt nie powoduje ,, siwych „ plam. Lekko odświeża włosy, dodaje im objętości. Nie jest to jednak efekty świeżo umytych włosów więc raczej nie poradzi sobie z poprawa wyglądu przetłuszczonych włosów. Nie powoduje on swędzenia czy podrażnienia. Produkt uważam za przyzwoity . Nie wiem czy kupie ponownie ze względu na cenę i słaba wydajność.
    • brak siwych plam
    • lekko odświeża włosy
  • 30 maja 2021 o 12:15
    Ideał!
    Zacznę od tego, że mam bardzo wrażliwą skórę głowy i inne suche szampony przy częstym ich używaniu bardzo ją podrażniały. Ten suchy szampon niczego takiego mi nie zrobił. Odświeża włosy, pozostawia je czyste i puszyste bez białego na lotu. Po prostu ideał!Jedynym minusem jest jego cena.
    Kaisja
    21 marca 2021 o 0:00
    Wszyscy chwalą, ale ten kosmetyk tak naprawdę to – zło konieczne
    Przyznaję – nie używałam innych suchych szamponów, więc nie mam skali porównawczej, i być może faktycznie ten produkt jest najlepszy w swojej kategorii, bo zauważyłam powszechny podziw. Jeśli faktycznie to numer jeden na podium w świecie suchych szamponów, reszta musi co najmniej... budzić grozę, bo to nie jest kosmetyk idealny, i widzę sporo minusów jego stosowania. Rzadko to robię przed napisaniem opinii o kosmetyku, ale przyznaję uczciwie, że tym razem byłam w przysłowiowej kropce, i zerknęłam, co sądzą o preparacie Inni. Inni chwalą, a ja akurat odnotowałam kilka wad. Na moich – oczywiście farbowanych, ale ciemnych włosach (do tego delikatnych i cienkich) zostawiał szarawy osad, upodabniający je do naturalnej siwizny. Być może na włosach blond efekt jest lepszy, choć jak tak się zastanawiam dłużej, to może i wręcz – jeszcze gorszy i bardziej postarzający. Nie do końca jest tak, że specyfik rozpylony na włosy wchłania tłuszcz i daje się – wraz z tym brudkiem - do sucha i do czysta wyczesać. W mojej ocenie u mnie w zasadzie nic się nie wyczesało, a kosmetyk pokrył nieumyte włosy kolejną warstwą... de facto też brudu, tyle że chemicznego – z atomizera. Fu... Paskudne uczucie, i poświęciłam się dla tego testu, specjalnie nie myjąc głowy przed sobotą, kiedy to wypróbowałam preparat. Jedyne, zauważalne działanie, które – z daleka – faktycznie nieco poprawia wygląd fryzury, to lekkie uniesienie włosów u nasady, przez co nie są kompletnie przyklejone do czaszki, ale to efekt pozorny, i jedynie optyczny, bo w dotyku włosy są... paskudne. Sztywne i obklejone, co przy moich delikatnych włosach z bliska wyglądało – bardzo przeciętnie. Wystawiam tak naprawdę aż trzy gwiazdki, bo faktycznie – podkreślam - z daleka, włosy wyglądają ciut lepiej, niż gdyby były nieumyte w ogóle, no i to taki preparat-ratownik na wyjątkowe katastrofy, kiedy z różnych powodów nie ma możliwości umycia głowy, ale – to tak zwane zło konieczne, i absolutnie nie zastępuje zwykłej wody z chociażby najzwyklejszym mydłem. Ale chyba w szafce w łazience warto taki psikacz na wszelki wypadek mieć – i nigdy nie zaznać konieczności jego stosowania.
    Zalety:
    • efekt – z daleka włosy wyglądają na podniesione u nasady, i ciut lepiej, niż gdyby w ogóle nie były umyte, ani potraktowane tym specyfikiem,
    • wydajność – dobra,
    • nie plącze włosów,
    • zapach – przyjemny - kwiatowy,
    • opakowanie – ładna buteleczka z atomizerem, z estetyczną grafiką
    Wady:
    • preparat nie usuwa tłuszczu i brudu z włosów, a osiada na nich kolejną warstwą, nieco tylko z daleka poprawiając ich wygląd,
    • usztywnia włosy,
    • osadza się szarawym nalotem na włosach,
    • jedynie w niewielkim stopniu wyczesuje się z włosów,
    • cena – wysoka
    Drogeria Super-Pharm
  • 21 stycznia 2021 o 13:23
    Najlepszy suchy szampon
    Jeden z najlepszych suchych szamponów, które miałam okazję używać. Nie zostawia tępej, suchej i białej warstwy. Dobrze się wyczesuje, ładnie unosi włosy, przedłuża świeżość. Działa jak puder dodający delikatnej objętości lub spray teksturyzujący. Nie powoduje przesuszenia włosów. Jest całkiem wydajny. Często można go złapać na promocjach. Nie skleja włosów, nie podrażnia skalpu. Atomizer jest bardzo dobry, nie zacina się, ani nie skleja produktem. Składowo całkiem w porządku.
    Zalety:
    • Nie zostawia suchej, tępej warstwy na włosach
    • Lekki i niewyczuwalny
    • Dodaje trochę objętości
    • Dobrze się wyczesuje
    • Nie podrażnia, nie osiada mocno na włosach
    • Przedłuża świeżość
    • Atomizer
    Wady:
    • Cena regularna
  • 31 sierpnia 2020 o 23:18
    Super
    Świetny suchy szampon! Nie zostawia białego nalotu, od razu czuć ze włosy są świeże. To jest kolejne opakowanie i nie ostatnie. Nie jest duszący po użyciu. Włosy stają się podane na układanie. Jedynie opakowanie mogłoby być większe za ta cenę. Nie wiem jak wpływa na wypadanie włosów albo kondycję, ale świetnie spełnia swoje zdanie - czyli myje włosy bez użycia wody;)
    Zalety:
    • Działanie

Zobacz także inne Suche szampony