Suche szampony

Batiste Dry Shampoo Original Suchy szampon do włosów

Batiste Mini Suchy Szampon Original 50 ml
Batiste
E-Glamour.pl
Batiste Original suchy szampon 50 ml dla kobiet
BATISTE Suchy Szampon Original 200ml

Nasi użytkownicy zostawili 164 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 9 kwietnia 2025 o 15:34
    Batiste to najlepsze suche szampony na rynku!
    Testowałam kilka marek suchych szamponów i te z Batiste zdecydowanie przebijają pozostałe. Świetnie odświeżają włosy, unoszą u nasady tak, że czasem wyglądają lepiej niż po zwykłym myciu. Szampon pozwala wydłużyć świeżość na co najmniej dzień dłużej. Na moich średnio ciemnych włosach nie jest widoczne wybielenie przy skórze głowy. Nie można jednak używać suchego szamponu zbyt często, ponieważ wysusza on głowę. Ja używam tylko w wyjątkowych, doraźnych sytuacjach. Zapach jest bardzo delikatny i świeży.
    Zalety:
    • bardzo dobre odświeżenie
    • odbicie od nasady
    • dobra cena
    • ładny zapach
    ankaas
    9 marca 2025 o 12:39
    Szybkie odświeżenie, ale nie bez wad
    Batiste Original to klasyk wśród suchych szamponów. Świetnie odświeża włosy w kilka sekund, nadaje im objętości i usuwa nadmiar sebum. Idealny, gdy nie masz czasu na mycie włosów, a chcesz, żeby wyglądały świeżo. Minusem jest biały osad, który może być widoczny na ciemnych włosach, jeśli go dobrze nie wmasujesz. Może też lekko wysuszać skórę głowy przy częstym stosowaniu. Mimo to działa szybko i skutecznie, więc zawsze warto mieć go pod ręką.
  • 3 lutego 2025 o 14:48
    Moj pierwszy suchy szampon do którego lubię wracać wspomnieniami
    jako pierwszy suchy szampon trafiłam właśnie na ten produkt nie doceniłam go wtedy bo nie potrafiłam z niego korzystać. Od tego czasu korzystałam z zamienników które często odświeżały włosy wizualnie natomiast wciaż towarzyszyło mi nieprzyjemne uczucie włosów posklejanych lakierem. Gdy wróciłam do tego produktu o matko jaka to była ulga. Włosy po użyciu sypkie miękkie i o pięknym zapachu. Problem był taki że bielił mi moje włosy (ciemny blond). Mimo wszystko zużyłam go do końca korzystajac z niego tylko na lekko nieświeże włosy aby używać małej ilości. Był do z użycia ale jako następny zdecyduje się na wersję dla ciemnych włosów. Polecam po zapsikaniu i wterciu przeczesać włosy szczotką bądź skorzystać z suszarki jeśli znajdziecie na to czas. Przy sporadycznym używaniu małych ilości produkt wystarczył mi na pół roku.
    • efekt na włosach
    Wady:
    • bielenie
  • 29 grudnia 2024 o 21:12
    Odświeża, choć jednocześnie mocno matowi i bieli ciemne włosy
    Rzadko używam suchych szamponów, jedynie w sytuacjach kryzysowych, gdy np. rano za długo pośpię i już nie zdążę umyć głowy. Dlatego zawsze w mojej łazience stoi jakiś suchy szampon, na tzw. w razie "W". Dotychczas używałam suchego szamponu Syoss, tym razem postanowiłam się skusić na przetestowanie innej marki. Szampon zamknięty jest w metalowej butelce pod ciśnieniem, o pojemności 200 ml. Atomizer był sprawny do samego końca opakowania i można było wydobyć całą zawartość kosmetyku. Szampony Batiste dostępne są w różnych wariantach zapachowych, ten akurat to Original, a więc świeży z cytrusową nutą. Ta cytrusowa nuta była jak dla mnie prawie niewyczuwalna, wiodącym zapachem był ten standardowy, nieprzyjemny i duszący zapach suchego szamponu. Zawsze po użyciu takiego kosmetyku zastanawiam się, czy wszyscy wokół mnie też to czują... Producent twierdzi, że szampon odświeża włosy, sprawiając że są puszyste, jedwabiście miękkie i uniesione od nasady. Niestety nie mogę się zgodzić z tymi stwierdzeniami. Owszem, włosy są odświeżone dzięki absorbcji sebum i tym samym nie są takie klapnięte, jak wtedy, gdy są przetłuszczone. Jednak z tym uniesieniem od nasady, jedwabistą miękkością i puszystością, to chyba jednak już ktoś troszkę popłynął. Włosy są po prostu odświeżone, a nie przetłuszczone. I tyle. Jak to bywa przy suchych szamponach włosy tracą blask, są matowe. I ten efekt jest mocno zauważalny, bardziej niż ma to miejsce przy szamponie od Syoss. Dodatkowo szampon dość mocno bieli ciemne włosy, nawet mocno i długo wstrząsany. Często konieczne jest wycieranie ich ręcznikiem, żeby pozbyć się tego białego pyłu. Szampon spełnia swoje zadanie, choć moim zdaniem, jako brunetki, suchy szampon Syoss jest znacznie lepszy. Po tego nie sięgnę ponownie.
    Zalety:
    • dobrze działający atomizer, pozwalający wykorzystać kosmetyk do samego końca
    • odświeża włosy
    Wady:
    • mocno matowi włosy, tracą blask
    • bieli ciemne włosy
  • 1 sierpnia 2024 o 15:35
    Nuta cytrynki w szamponie - uwielbiam
    Suchy szampon Batiste Original to jeden z moich ulubionych produktów tego typu , kiedy potrzebuje natychmiastowego odświeżenia włosów . Ma dla mnie więcej plusów , bo poza podstawową funkcją dodatkowo unosi je u nasady przez co cała fryzura dużo lepiej się prezentuje . Jednym z pierwszych aspektów, które zauważyłam, jest jego wyjątkowy zapach. Batiste Original ma subtelną, lecz odświeżającą nutę cytryny, która sprawia, że moje włosy pachną świeżo niemal przez cały dzień. Zapach nie jest przytłaczający ani sztuczny, co często zdarza się w przypadku innych suchych szamponów. Dla mnie, jest to jeden z głównych powodów, dla których sięgam po ten produkt. Kosmetyk doskonale radzi sobie z absorbowaniem nadmiaru sebum, pozostawiając włosy czyste i pełne objętości. Włosy po jego użyciu wyglądają na świeżo umyte, są lekkie i nieprzyklapnięte. Produkt nie pozostawia białych śladów na włosach, co jest dodatkowym plusem . Aplikacja jest bardzo prosta i wygodna.
    Zalety:
    • Odświeża włosy
    • Pięknie pachnie cytryną
    • Łatwo dostępny w drogerii
    • Ładne opakowanie
    • Unosi włosy u nasady
    • Nie bieli włosów
    • Atrakcyjna cena

Zobacz także inne Suche szampony