Dezodoranty i antyperspiranty

Najmar Deo kryształ

vronov
    5 czerwca 2020 o 9:55
    Średni
    Kupiłam ten produkt z czystej ciekawości - forma naturalnego antyperspirantu w krysztale wydała mi się bardzo ciekawa. Kryształ przytwierdzony jest do zielonego, plastikowego opakowania z plastikową, przeźroczystą zakrętką. Nie ma jakiegoś specjalnego dozowania - po prostu odkręcamy górną część opakowania i używamy. Design produktu jest bardzo prosty, opakowanie nie wygląda specjalnie ładnie. Sam kryształ ma biało - przeźroczysty kolor, kształt walca i dosłownie przypomina kawałek oszlifowanego kryształu. Kryształ nie ma zapachu, ani żaden zapach nie wydziela się z niego podczas używania. Kiedy chcemy go użyć - musimy zwilżyć kryształ wodą i po prostu potrzeć kryształem wybraną partię ciała. Ja używam tego produktu do stóp, ponieważ mam problem z potliwością tych miejsc. Zawsze po prysznicu pocieram zwilżonym kryształem wewnętrzną część stóp i czekam aż stopy wyschną. Powiem tak - kryształ faktycznie działa, ale niestety nie na długo. Mi zapewnia ochronę na ok. 5h co jest słabym wynikiem, ponieważ od produktów tego typu oczekuję skuteczniejszej ochrony. Jedyny plus jest taki, że kryształ nie zapycha w żaden sposób skóry i pozwala jej oddychać. Jego skład jest bardzo prosty: produkuje się go ze skały Ammonium alum. Więc jest w 100% naturalny i jest przyjazny dla alergików.
    Nina281
    23 listopada 2018 o 23:08
    Dobry, zdrowy i skuteczny
    Jestem zdziwiona, ponieważ to rzeczywiście działa. Już nie używam rakotwórczych antyperspirantów. Jestem zachwycona tym produktem. Mam nadzieję, że latem da sobie radę - na siłce daje! Nie wierzyłam w jego skuteczność i stał pół roku, nim spróbowałam. Rewelacja
    Zalety:
    • Działa skuteczniej od antyperspirantów, nie szkodzi, jest naturalny, bardzo wydajny, bezzapachowy
    Wady:
    • Wad nie ma
    szpilla
    1 sierpnia 2017 o 13:35
    świetne deo
    To mój drugi ałun w krysztale. Poprzedni ma już ponad 2 lata, nadal go używam, ale połamała się zakrętka, więc tamten jest na co dzień, a ten na wyjazdy. Jestem zachwycona tym, że po zastosowaniu tego ałunu (na zwilżoną skórę pod pachami) pot nie ma żadnego zapachu. Pomimo upałów itp, sprawuje się świetnie i nie traci z czasem swej skuteczności. Dla mnie to ogromny plus, że jest bezzapachowy, bo dzięki temu nie miesza się zapach deo i perfum, które używam. Zupełnie bez wad, no chyba że wziąć pod uwagę, że dużo waży, jak to kryształ...
    Zalety:
    • skuteczne działanie przeciwzapachowe
    • łatwość stosowania
    • brak zapachu deo