Bardzo zaskoczył mnie na plus ten kosmetyk. Wszelkich produktów na objętość używam - i kupuję - zbyt dużo, wręcz nałogowo, szukając czegoś naprawdę skutecznego, i po drodze natykam się na sporo bubli. Wśród wypróbowanych kosmetyków na objętość znalazłam już mój ideał (serum John Frieda z linii Core Restore, dobra jest też odżywka 7 day Volume Treatment), ale spray Bielendy spośród kosmetyków do stylizacji znajduje się na pewno w czołówce.
Mam włosy cienkie, delikatne, którym z tego względu zdecydowanie objętości brakuje, dlatego myślę że moja opinia może być dość miarodajna :)
Sporo sprayów na objętość (jeśli już działały, co wcale nie takie oczywiste) mocno usztywniało mi włosy. Nie znoszę tego efektu, bo moje włosy wyglądają wtedy na suche i zniszczone. Ten spray polubiłam od pierwszego użycia, bo nawet jeśli spryskamy nim włosy na całej długości, nie tylko u nasady, to ich nie usztywnia (oczywiście jeśli nie przesadzimy z ilością), są idealnie miękkie.
Jak stosuję? Po umyciu i nałożeniu odżywki, spryskuję włosy szczególnie u nasady i od spodu, lekko tylko psikam na całość, następnie dokładniej rozprowadzam palcami u nasady.
Efekty? Włosy są rzeczywiście uniesione, lepiej się układają, mają zdecydowanie większą objętość.
W dodatku efekt się utrzymuje!
Plusem jest też opakowanie, z dyfuzorem, którym łatwo jest dostać się do nasady włosów.
Kolejny plus - skład! Co za zaskoczenie, wreszcie nie mamy alkoholu na pierwszym, drugim miejscu jak w większości sprayów na objętość. Skład jest naprawdę dobry, faktycznie mamy keratynę, panthenol - dzięki temu mogę używać tego kosmetyku także jako dodatkową odżywkę w sprayu. Zresztą widać działanie na włosach - to nie tylko spray do stylizacji, ale działa też nieco pielęgnacyjnie.
Dodam, że nie wysusza (ani też nie przetłuszcza) włosów, nie podrażnia skóry głowy.
Bardzo dobry, skuteczny kosmetyk, łączący pielęgnację ze stylizacją, a do włosów pozbawionych objętości - must have! Kupujcie, próbujcie, jestem pewna że polubicie :)
(moje włosy: cienkie, delikatne, rozjaśniane)
Zalety:
- świetny skład bez alkoholu na samym początku, zawartość keratyny, panthenolu, nie usztywnia ani nie skleja włosów, ma działanie pielęgnacyjne, dyfuzor, świetnie dodaje objętości lekkim i cienkim włosom, cena