Zmywacze do lakierów klasycznych

Cztery Pory Roku Zmywacz do paznokci w żelu

CZTERY PORY ROKU zmywacz do paznokci w żelu 60ml

dhajka
    25 stycznia 2024 o 7:07
    Wydajny dzięki żelowej konsystencji, nie osłabia ich
    Najczęściej wykonuję manicure hybrydowy, jednak czasem żeby dać paznokciom odetchnąć wybieram klasyczny lakier. Wtedy zależy mi na delikatnym i zarazem skutecznym zmywaczu do paznokci. Zmywacz w żelu Cztery Pory Roku jest wydajny dzięki żelowej konsystencji. Jego aplikacja jest prosta i przyjemna. Zmywacz ten jest łagodny, nie osłabia mojej płytki paznokcia a przy tym szybko i skutecznie usuwa lakier.
    Drogeria Jasmin
    olalesz
    12 lutego 2017 o 12:17
    Trzeba się z nim namęczyć
    Jestem zawiedziona tym produktem. Lubie malować paznokcie na intensywne czerwienie, amaranty, brązy. Od zmywacza oczekuje przede wszystkim skutecznosci. Ten mi jej zdecydowanie nie dal - zuzywam przy nim 2 razy wiecej wacikow i po kazdym paznokciu trzeba dodawac produktu - zmycie paznokci trwa 3 razy dluzej niz normalnie. Wydajność nienajlepsza. Ale są plusy - ładny zapach i brak wysuszenia paznokci po zmyciu lakieru. Jednak te plusy dla mnie nie rekompensuja brakow w podstawowych funkcjach. Osobiscie nie kupie ponownie i nie polecam!
  • 23 grudnia 2016 o 1:57
    U mnie się nie sprawdził
    Byłam bardzo ciekawa żelowej formuły zmywacza. Dzięki niej - chyba pierwszy raz zapach zmywacza do paznokci wydał mi się... przyjemny;) W porównaniu z płynnymi zmywaczami, to naprawdę są perfumy. Delikatna limonka z domieszką rozpuszczalników... U mnie nie okazał się zbyt wydajny. Ostatecznie, na starcie wszystkich paznokci, trzeba było poświęcić sporo żelu (a buteleczka duża nie jest) i nieskończoną ilość wacików (schodziło mi ich 3 razy więcej niż normalnie - czyli trzy, cztery, na 10 palców). Dzięki żelowej konsystencji, wydaje mi się, że zmywacz był delikatniejszy zarówno dla skóry, jak i paznokcia. Jednak ta delikatność objawiała się również w opornym zmywaniu lakierów, zwłaszcza tych ciemniejszych. Generalnie cały proces zmywania zajmuje znacznie więcej czasu. Dlatego - choć doceniam takie rzeczy, jak przyjemniejszy zapach i brak ryzyka, że coś nam się wyleje, to jednak póki co pozostanę wierna zmywaczom w postaci płynnej.
  • 30 grudnia 2015 o 11:40
    Dobry, choć znam lepsze.
    Nie wiedzieć czemu kupiłam zmywacz z acetonem, choć tyle razy rękoma i nogami się zapierałam, że z acetonem już nigdy nie będę próbowała wejść na ścieżkę zgody. :brzydal: Skusiła mnie promocja, pozytywne opinie na KWC i ta żelowa formuła-choć na tradycyjne zmywacze nie narzekam, to jednak byłam ciekawa tej konsystencji i tego jak się sprawdza przy demanicure. Na początek zaznaczę, że mój manicure to warstwa bazy, dwie warstwy lakieru i na wierzch jedna warstwa topu-kompletny manicure, więc zmywacz ma co usuwać. ;) Zmywacz nieźle sobie radzi z lakierami wszelkiej maści, zmyje nawet piaski oraz brokaty, ale jednak trzeba się wysilić-zmywacz nie rozpuszcza lakieru zbyt szybko, trzeba trzeć i trzeć, do tego trzeba go trochę wylać co przekłada się na wydajność-zmywacza ubywa szybko i gdyby nie to, że miałam dwumiesięczną przerwę w malowaniu paznokci, to przy zmywaniu raz w tygodniu produkt by mi starczył na niecałe 1,5 miesiąca. Ostatecznie jednak lakier jest dobrze zmyty, do tego zmywacz nie rozmazuje, nawet czerwieni, które kocham, ale często mam problem z ich zmyciem, bo lubią się rozmazywać podczas zmywania nadając moim palcom wygląd jak po obieraniu worka buraków. Przy tym produkcie rozmazywania nie ma. Najbardziej zaskakującą rzeczą jest to, że zmywacz(mimo bazowaniu na acetonie) nie wysusza paznokci i skórek. Po zmyciu nie są pokryte białym nalotem, nie są ,,obdarte", zaś na dłuższą metę są w dobrej formie, mimo regularnego zmywania tym produktem. Pozytywnie mnie to rozczarowuje, bo do acetonu zawsze miałam awersje. Zmywacz ma postać dosyć rzadkiego i lejącego się żelu, dobrze się go aplikuje na watę albo wacik. Zapach ma całkiem w porządku-wprawdzie czuć aceton, ale spod niego przebija się całkiem miła cytrusowa nuta. Buteleczka bardzo wygodna, mała i zgrabna z zamknięciem na klik, które nie otwiera się samoistnie. Zmywacz warto wypróbować jako taką ciekawą nowinkę. Jest wygodny w użytku, zmywa lakiery przyzwoicie i nie niszczy paznokci jak to mi robiły inne zmywacze na acetonie. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
    hoooda1
    2 października 2015 o 13:35
    mój wielki zawód
    Niestety w moim przypadku nic, co zostało obiecane na opakowaniu nie sprawdziło się :( "Zmywacz szybko i skutecznie usuwa lakier. " - nie prawda, używanie zmywacza wymaga silnego, wielorazowego pocierania wacikiem o płytkę paznokcia. Zazwyczaj kładę wacik moczony w zmywaczu na płytke paznokcia i po chwili zdejmuję, delikatnie usuwając pozostałości lakieru. W przypadku tego produktu jest to niemożliwe! Wacik posmarowany żelem PRZYKLEIŁ się do paznokcia, miałam problem z odklejeniem a potem dużo produktu musiałam zużyć, żeby móc zmyć paznokieć własnie poprzez silne i wielorazowe pocieranie, o którym pisałam wyżej. Produkt nie jest wydajny i nie rozprowadza się dobrze. Potrzebowałam na prawdę dużych porcji na waciku, żeby było widać jakiś efekt. Jedyny niepodważalny atut produktu to zapach - prawie w ogóle nie czuć w mieszkaniu, że był używany zmywacz i za to daję 2 gwiazdki. Konsystencja i kolor też są przyjemne, jednak to nie stanowi dla mnie wartości jeśli produkt nie spełnia swojej podstawowej funkcji :( Używam tego produktu od: 2 dni Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie, 60 ml

Zobacz także inne Zmywacze do lakierów klasycznych