Zmywacze do lakierów klasycznych

Hebe Professional, Protect, Zmywacz do paznokci suchych bez acetonu `Olej kokosowy i gliceryna`

Hebe Professional Nail Polish Remover Protect

• 3 grudnia 2024 o 21:12
    Spełnia swoją funkcję
    Zmywacz do paznokci jest w zielonym kolorze i nietypowym zapachu. Mimo że jest bez acetonu, podczas wąchania prosto z butelki można wyczuć nutę podobną do acetonu. Jednak przy aplikacji na wacik zapach staje się delikatniejszy i mniej drażniący. Wydajność oceniam jako po prostu okej - nie trzeba go dużo. Produkt dobrze radzi sobie z usuwaniem jasnych lakierów, które zazwyczaj stosuję, ale nie miałam okazji sprawdzić, jak działa na ciemne czy trudne do zmycia odcienie, jak np. czarny.
    Zalety:
    • Jest bez acetonu = delikatniejszy dla paznokci i skóry
    • dobrze zmywa
    • delikatniejszy zapach
  • 11 września 2024 o 17:59
    Gra wszystko oprócz zapachu
    Jeśli chodzi o zmywacze to od lat korzystałam jedynie z migdałowego od Isany ponieważ moim zdaniem jest najlepszy. Stało się jednak tak, że gdy na szybko potrzebowałam zmywacza to akurat bliżej miałam do Hebe niż do Ross stąd też decyzja o spontanicznym zakupie zmywacza ich marki własnej. Używam go sobie już z miesiąc i muszę przyznać, że nie jest zły ale jednak do mojego ulubieńca odrobinę mu brakuje. Jeśli chodzi o o pakowanie to tutaj nie ma się za bardzo nad czym rozwodzić. To plastikowa butla z estetyczną szatą graficzną. Ma wmontowany ogranicznik dzięki czemu nie wylejemy za dużo zmywacza na raz a to jest w sumie najważniejszy aspekt. Zmywacz jest transparentny i ma typowo wodną konsystencję. Jeśli chodzi o zapach no to wiadomo... Zmywacze ogółem nie pachną jak dobre francuskie perfumy ale ten to naprawdę mocny zawodnik- ma tak gorzki, chemiczny i świdrujący w nosie aromat, że aż pokuszę się o stwierdzenie, że to najgorzej pachnący zmywacz jakiego dane mi było używać a przerobiłam ich setki ponieważ maluje paznokcie tylko i wyłącznie klasycznymi lakierami. Co więcej ten ''aromat'' jest tak intensywny, że unosi mi się w łazience jeszcze długo po tym jak zmyje paznokcie. No dramat. Najważniejsze są jednak właściwości i tu nie jest najgorzej ale mogło być lepiej. Zmywa bardzo dobrze każdy odcień lakieru klasycznego - zarówno pastele jak i mocno nasycone odcienie i to mu naprawdę idzie szybko i sprawnie. Troszkę gorzej sobie radzi z lakierami brokatowymi czy strukturalnymi. Da radę ale na zmywanie trzeba poświęcić więcej czasu a co za tym idzie więcej wacików niż przy zmywaniu lakierów klasycznych. Na całe szczęście nie przesusza skórek wokół paznokci więc to też mogę mu odnotować na plus. Nie zauważyłam żadnych właściwości pielęgnacyjnych - niby to zmywacz ale i słowo protect ma w nazwie i jakieś tam składniki aktywne które jakiś tam wpływ na wzmocnienie paznokci by mogły mieć. No ale pod tym względem nic się nie dzieje - ma jedynie właściwości oczyszczające. Jeśli ktoś ma ochotę go poznać to jak najbardziej - jest w rozsądnej cenie i krzywdy nie zrobi. Ja jednak mam już ulubiony i lepszy od tego zmywacz także na jednym opakowaniu poprzestanę bo u mnie to nie do końca to :)
    Zalety:
    • wydajny
    • nie przesusza skórek
    • rozsądna cena
    • bardzo dobrze zmywa lakiery klasyczne
    Wady:
    • na zmycie brokatów czy struktury trzeba poświęcić więcej czasu
    • ma okropny zapach
  • 3 września 2023 o 11:46
    Hebe, Professional, Protect, Zmywacz do paznokci suchych bez acetonu `Olej kokosowy i gliceryna`
    Zmywacz od Hebe posiadam o pojemności 150 ml. Ogromną zaletą tego produktu jest wygodna pompka, na której nasączamy wacik, bez ryzyka rozlania. Zmywacz nie ma zapachu typowego dla zmywaczy do paznokci, nie jest też drażniący. Bardzo dobrze zmywa resztki lakierów. Nie zauważyłam u siebie przesuszenia paznokci albo zniszczeń spowodowanych tym zmywaczem. Wystarcza na bardzo długo.
    Zalety:
    • dobrze zmywa lakiery
    • opakowanie z pompką
    • nie ma drażniącego zapachu
    kaskaw8
    23 lipca 2022 o 19:34
    Solidny zmywacz do paznokci
    Zmywacz z Hebe spełnił moje oczekiwania. Działał dobrze. Bez większych problemów radził sobie ze zmywaniem lakierów, również tych ciemniejszych. Z brokatami radził sobie w porządku, ale nie jakoś zaskakująco dobrze. Nie rozmazywał lakierów, a jeśli już to się zdarzyło, to w mgnieniu oka można to było naprawić. Produkt Hebe fajnie radzi sobie także ze ściąganiem paznokci hybrydowych. Jak na bezacetonową formułę, to po około 20 minutach okładów z tym zmywaczem, lakier schodzi całkiem okej. Nie zauważyłam negatywnego działania na paznokcie czy skórki wokół nich. Uważam, że zmywacz nie przesusza paznokci i nie powoduje ich niszczenia. Zmywacz jest wydajny i wystarcza na bardzo długo. Nie trzeba też aplikować go na wacik w jakiejś bardzo dużej ilości. Zmywacz z Hebe ma dość mocny i charakterystyczny zapach — słodki, mdlący. Nie jest to najprzyjemniejsze do wąchania, tym bardziej że przez długi czas ten zapach unosi się w powietrzu.
    Zalety:
    • tani
    • dostępny
    • wydajny
    • dobrze zmywa lakiery
    • nie niszczy paznokci
    Wady:
    • okropny zapach
    • brokaty stanowią dla niego problem
  • 28 lipca 2021 o 12:43
    Fajny
    Zmywacz jest wydajny,dobrze domywa, a w dodatku w przystępnej cenie. Nie wysusza paznokci i ma przyjemny zapach. Często bywa na promocji w hebe więc można go kupić jeszcze taniej