Dawno, dawno temu, gdy na moich dłoniach gościł głównie zwykły lakier, to zdarzyła mi się sytuacja typowa i znana wszystkim wokół: odprysł mi lakier. I żeby było weselej, to od razu z 3 paznokci naraz! ''No żesz ku...rde i co ja teraz zrobię?''.Było za późno, by iść do kosmetyczki, lakieru przy sobie nie miałam, tak więc jedynym sensownym wyjściem było zmycie całości. Wpadłam do małej drogerii a tam prócz tego słynnego killera w szklanej butelczynie, było tylko to! Obejrzałam, chwilę pomyślałam i z niedowierzaniem kupiłam - 5 chusteczek, a co! Głównie dlatego, że na pazurach miałam wówczas krwistą czerwień, a nie wierzyłam, że jedna chusteczka załatwi całą rękę. Załatwiła, a ja do dziś pozostaję pod wrażeniem działania tego produktu!
ZALETY:
+Opakowanie: każda chusteczka zapakowana jest osobno, w foliowe opakowanie, które swobodnie otworzymy bez nożyczek. Dzięki temu chusteczka nie wysycha i nie traci swoich właściwości.
+Materiał - nie rozrywa się w trakcie zmywania i wspaniale pochłania lakier.
+Zapach: migdałowy, piękny i zdecydowanie umilający zabieg! No i nareszcie nikt nie grozi mi eksmisją, bo zatruwam powietrze ;)
+Ciekawa formuła - brak acetonu, są za to olejki! Chusteczka wydaje się być sucha i tłustawa jednocześnie - gdy ją miałam w dłoni po raz pierwszy, to myślałam, że mnie oszukano i mam zwietrzały egzemplarz :D. Ale zmywa genialnie i robi to szybko i bezproblemowo.
+Doskonale radzi sobie z ciemnymi emaliami, z top coatem żelowym, z lakierami drobinkowymi i nawet z brokatowymi, choć w przypadku tych ostatnich trzeba poświęcić temu więcej czasu - i chusteczek przy okazji. Nie rozmazuje lakieru po płytce, ja robię to tak, że przykładam chusteczkę do paznokcia, chwilę trzymam i ruchem ściągającym-zygzakowatym idealnie usuwam lakier z płytki.
+Nie wysusza, paznokcie pozostają nabłyszczone i nawilżone (zasługa olejków).
+Skórki są w świetnym stanie!
+Nie wywołuje alergii.
+Jest niezwykle praktyczny - małą saszetkę można mieć zawsze przy sobie (spokojnie jedną chusteczką oblecę wszystkie paznokcie, przy intensywnych kolorach lepiej mieć dwie), nie potrzeba płatków kosmetycznych no i nic się nie rozleje. Do torebki i w podróż - jak znalazł!
+Cena - ja za jedną płaciłam 0,90 zł, może i wydaje się to wygórowaną ceną, ale pamiętajmy o innych aspektach - brak płatków, brak rozlewania, pielęgnacja paznokci i efektywne zmywanie - same zalety!
+Łatwo dostępny, widuję go nawet w supermarketach!
Dla mnie ten produkt nie posiada żadnych wad - jest lepszy od zmywacza w płatkach od Top Choice/Donegal, z którymi miałam do czynienia - przeważa osobne pakowanie, niska cena i łatwość zmywania lakieru.
Polecam go każdej z Was - to takie małe coś, które warto mieć zawsze przy sobie (zwłaszcza, gdy nie robimy hybryd) oraz zabierać w podróż. Nawet i do użytku domowego sprawdzi się lepiej, niż klasyczny zmywacz, bo nie zużyjemy góry płatków i nie zadusimy domowników acetonowymi oparami ;)
Genialny!