Każda z wersji zapachowych tego zmywacza, czy to malina czy nagietek, ma lekko wyczuwalną nutę zapachową tej właśnie rośliny, którą "zwiera". Zapach jest bardzo lekki i przyjemny.
Te zmywacze są stare jak świat, pamiętam je już od czasów, kiedy chodziło się do gimnazjum, czyli już jakieś 15 lat :D Pamiętam, że pierwszą buteleczkę kupiłam na tzw. odczepnego, bo nie było wtedy nic innego w sklepie, w którym akurat robiłam zakupy, a później to już poszło :) Przeszłam już przez mnóstwo opakowań tego produktu.
Opakowanie jest plastikowe, co tu dużo mówić, tandetne z równie piękną naklejką na nim informującą nas o właściwościach produktu. Zdecydowanie nie jest to ten z kosmetyków, który postawimy sobie dumnie na toaletce i będziemy na niego patrzeć z podziwem. Tutaj jest minimalistycznie i tanio, bo w końcu kosztuje on tylko 4 zł! Taka forma jest też bardzo przydatna w podróży, nie musimy brać osobno wacików, wszystko mamy w jednym kosmetyku.
Pamiętam, że zanim użyłam go pierwszy raz, nie sądziłam, że okaże się on aż tak dobry. Patrzyłam na niego z powątpiewaniem i kręciłam głową, myśląc o tym, czego to jeszcze na tym świecie nie wymyślą. Jakie było moje zdziwienie, kiedy okazało się, że zmywacz przede wszystkim nie śmierdzi jak większość zmywaczy, ma jedynie delikatny zapach nagietka, maliny itp. Jest bardzo intuicyjny i łatwy w obsłudze, szybko i bezproblemowo zmywa lakier. Z tym brokatowym ciut słabiej sobie radzi, ale nie spotkałam się jeszcze ze zmywaczem, który na raz usunąłby drobinki brokatu. Tutaj niestety zawsze trzeba się ciut dłużej pomęczyć.
Co do intuicyjności - odkręcamy buteleczkę, w środku znajduje się gąbeczka nasączona zmywaczem, jest ona przecięta na środku. W tym miejscu wkładamy palec, obracamy nim kilka razy w środku, wyjmujemy i już mamy zmyty lakier. Prawda, że dziecinnie proste?
Gąbeczka jest intensywnie nasączona zmywaczem i nie musimy obawiać się, że po jednym czy dwóch razach nam ona wyschnie. W moim przypadku dopiero po kilkunastu razach używania, zaczęła się kruszyć i po prostu czułam, że się już wysłużyła, ale po takim czasie używania, miała do tego pełne prawo. Moim zdaniem nie przesusza, ani też nie nawilża skórek czy paznokci.
Polecam!
Zalety:
- wydajny
- łatwo dostępny, praktycznie w każdym kiosku, czy chińczyku
- idealny w podróż, gdyż nie zajmuje dużo miejsca
- szybko i bezproblemowo zmywa lakier
- tani