Zmywacze do lakierów klasycznych

Cien Zmywacz do paznokci bez acetonu

Nasi użytkownicy zostawili 15 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 4 października 2024 o 14:17
    Dobry zmywacz za niewielkie pieniądze
    Zmywacz mieści się w plastikowej buteleczce z praktyczną pompką. Płyn jest bezbarwny, zapach na pierwszym planie typowy dla zmywaczy do paznokci. Mam go w wersji o tropikalnym zapachu, który po ulotnieniu się pierwszoplanowego powinien być wyczuwalny, owszem jest ale raczej cukierkowo kwiatowy. Ze zmywaniem większości zwykłych lakierów radzi sobie bardzo dobrze, nie zauważyłam żeby przesuszyl i niszczył mi paznokcie.
    Inne
  • 16 lipca 2024 o 14:03
    Namaczanie nim hybrydy zabrało mi pół dnia i tuzin nerwów. Do zwykłych lakierów jest za to jak znalazł
    Z tym zmywaczem do paznokci podejmowałam pierwsze kroki w stylizacjach hybrydowych. Jako totalny świeżak w tym temacie to trochę zrozumiałe, że zajęło mi trochę czasu, żeby wypróbować zdejmować hybrydy za pomocą frezarki. Po obejrzeniu stosu filmów na youtubie, jak to robić, w końcu podjęłam ten krok. Do tego czasu musiałam sobie radzić innymi sposobami - jednym z nich było namaczanie paznokci w wacik nasączony zmywaczem do paznokci, nakryty folią aluminiową. Niestety zmywacz od Cien nie wyrobił z taką robotą, mimo że producent wskazuje, że nadaje się do tego celu. Do zwykłych lakierów? Jak najbardziej, bomba. Hybrydy są dla niego zbyt mocne. Buteleczka i aplikator Najmocniejsza strona tego produktu, serio. Buteleczka jest opisana dokładnie tak, jakbym tego oczekiwała - czytelnie, nie ma całej masy niepotrzebnych informacji. Jest wykonana w całości z plastiku - twardego, półprzezroczystego, w kolorze lekko różowym. Widzimy w środku, ile zostało nam zmywacza. To plus. Sam aplikator działa bezproblemowo. Wystarczy nałożyć na niego wacik, przycisnąć ze 3 razy i on wyciśnie wystarczającą ilość zmywacza. W ogóle Cien dobrze wyczuł, ile jedna pompka powinna zassać płynu, dzięki czemu jest mega wydajny. Ja, przy próbie zdjęcia nim lakieru hybrydowego trochę się naklikałam, ale to dlatego, ze chciałam, żeby z wacika aż kapało :) Skład i zapach Skład tego zmywacza jest raczej prosty, znajdziemy tu typowo "rozpuszczalnik" ethyl acetate, alkohol, wodę i perfumy. Czy zmywacz mnie podrażnił? Wysusza mi lekko skórę wokół palców. Zapach określam na miano kwiatowo-owocowego, choć z początku jest srrrrogo alkoholowo. Po ulotnieniu się % zostaje z nami całkiem ładna i delikatna woń. Choć trzeba poczekać swoje. Działanie Jak już w sumie wcześniej opisałam, ten zmywacz nadaje się głównie do zwykłych lakierów do paznokci. Naprawdę zmycie ich to kilka sekund, nasączamy wacik, lekko przykładamy do paznokcia i gotowe. Czasem się na takie pokuszę, gdy hybryda się zbuntuje i odpadnie. Zdjęcie jej lub innych "sztucznych paznokci" (jak to określił Cien) jest trudne przy użyciu tego zmywacza. Nawet nie ma co próbować, bo więcej rozlejemy produktu niż dojdziemy do etapu, że lakier w końcu zacznie się rozpuszczać. Na samym końcu jak zwykle odniosę się do ceny. Nie wiem, czy zmywacz jest dalej dostępny w Lidlu pod tą postacią, możliwe, że zmieniła się etykieta, a skład pozostał ten sam. Pamiętam, że kupiłam go za przysłowiowe grosze, mógł kosztować nie więcej niż 5 zł, co uznałam wtedy za mega okazję. Z perspektywy czasu uważam, że jest warty tej ceny. Dobrze mieć go w domu, bo może się przydać.
    Zalety:
    • plastikowa buteleczka w kolorze jasnego, brudnego różu z wygodnym aplikatorem, dzięki któremu nie rozlewamy zmywacza na prawo i lewo
    • tani
    • po ulotnieniu się alkoholu zostaje z nami delikatna kwiatowo-owocowa woń
    • dobrze zmywa zwykłe lakiery do paznokci
    • bardzo wydajny
    Wady:
    • nie radzi sobie ze zdjęciem hybrydy - tj. po namoczeniu paznokci w sreberku. Jest zbyt delikatny do tego celu
    • lekko wysusza skórę wokół palców
    • mega mocno czuć w nim alkohol
  • 7 lipca 2022 o 22:45
    Dobry zmywacz
    Często korzystam ze zmywaczy do paznokci a ten jest całkiem fajny. Nie ściera może ekspresowo niektórych lakierów do paznokci , ale za to nie jest taki ostry . Po niektórych zmywaczach często miałam przesuszone płytki paznokci a po tym różowym z Lidla bez acetonu odkąd go używam moje paznokcie nie sa przesuszone, mają się znacznie lepiej. Opakowanie wygodne w użyciu , prawie przezroczyste , butelka jest wyposażona w dozownik który spełnia role pompki. Produkt jest bardzo wydajny, ma całkiem dużą pojemność jak na zmywacz do paznokci , w butelce mieści się go 200 ml i nie kosztuje wiele.
  • 7 czerwca 2022 o 18:36
    U mnie się sprawdza
    Rzadko maluję paznokcie zwykłymi lakierami, jeżeli już to tylko u stóp. Zmywacz mam jednak zawsze w domu. Lubię tę duże opakowania z pompkami bo starczają na długo. Zmywacz bez problemu ściera nawet najbardziej napigmentowane kolory. Nie zabarwia skóry, domywa dosłownie wszystko. Nie wysusza nadmiernie płytki, nie pogarsza jej stanu. Zapach jak dla mnie znośny, więc wszystko na plus. Zmywacz jest wydajny - jednorazowo używam dwie pompki na 5 paznokci. Moja mama ściąga nim nawet hybrydę. To któraś z kolei butelka więc przetestowany jest dobrze.
  • 7 czerwca 2022 o 16:55
    Tylko dobry.
    Rzadko jestem w Lidlu, bo zwyczajnie mi nie po drodze, ale jak już tam bywam to zazwyczaj kupuję coś kosmetycznego. Rok temu padło na zmywacz, chciałam sprawdzić, czy będzie tak samo dobry jak jego poprzednik z biedronki, tym bardziej, że były w podobnej cenie - za ten zapłaciłam 6,99 zł. No i ogólnie tak, zmywacz jest dobry, ale mam wrażenie, że biedronkowy był lepszy, jakby mocniejszy i działał szybciej. Ten niestety wolniej rozpuszczał lakiery, i jasne i ciemne. Z brokatowymi i drobinkowymi również radził sobie trochę gorzej. Może to kwestia braku acetonu. Na plus było to, że nie zniszczył paznokci ani skóry wokół nich. Nie miał typowego zapachu zmywaczy, wyczuwałam w nim coś podobnego do migdałów. Dało się przeżyć, nie był super intensywny. Opakowanie trafiło mi się trochę felerne - raz pompka działała zupełnie prawidłowo, a innym razem mogłam ją naciskać przez pół minuty i nic nie wypłynęło. Wydajność - zazwyczaj taka pojemność wystarcza mi na prawie rok, biorąc pod uwagę, że maluję paznokcie średnio raz na tydzień. Nie wiem czy jeszcze kiedyś go kupię, był dobry, ale miałam lepsze. Dla mnie jest takim totalnie podstawowym produktem bez fajerwerków. U mnie zasłużył na 4 gwiazdki.