Ampułki do włosów

Radical Med, Kuracja przeciw wypadaniu włosów dla kobiet

Apteka Polska APTE.PL
Radical Med, kuracja przeciw wypadaniu włosów dla kobiet, 15 ampułek po 5 ml 7056799
Radical Med Kuracja w ampułkach przeciw wypadniu włosów dla kobiet 75 ml

• 20 stycznia 2025 o 18:45
    Skuteczny wcierka
    Kupiłam ten produkt z uwagi na wypadanie włosów, które nasila się u mnie w okresie jesienno - zimowym. Ponadto jestem w grupie wiekowej, gdzie zmiany hormonalne pogłębiają problem wypadania włosów (49 lat). Wcierka jest łatwa w aplikacji, w moim przypadku wystarczyła jedna ampułka na dwa zastosowania. Zapach jest ziołowy, całkiem przyjemny. Włosy po aplikacji nie były tłuste. Już po 6 dniach zauważyłam, że włosy mniej wypadają. Obecnie stosuję wcierkę dla podtrzymania efektu. Jak dla mnie produkt jest bardzo dobry, spełnia obietnice producenta, a ponadto jest w rozsądnej cenie.
    Zalety:
    • Skuteczność
    Wady:
  • 23 kwietnia 2021 o 14:07
    Pomogło
    Włosy przestały wypadać, ale nie wiem czy to dzięki ampułkom czy po prostu same z siebie- nie mam tendencji do wypadania włosów, wypadanie spowodowane było nieudanym farbowaniem. Na pewno szybciej rosły.
  • 21 marca 2021 o 20:38
    Zdecydowane nie ode mnie
    Kupiłam te ampułki w Superpharm za około 30 zł, kupiłam je głównie dlatego iż mam problem z wypadającymi włosami a słyszałam dużo dobrego o nich i postanowiłam spróbować. Jedna ampułka spokojnie starcza na całą skórę włosy, płyn długo się wchłania i po zastosowaniu włosy wyglądają jakby były nie myte i są tłuste. Po regularnym stosowaniu przez około 2 tygodnie zauważyłam że włosy wypadają mi jeszcze bardziej niż wcześniej, zaczęły wypadać mi garściami. Zdecydowanie każdemu odradzam.
    Wady:
    • włosy wyglądają jakby byly tłuste
    • długo się wchłania
    • włosy jeszcze bardziej wypadają!!
    Drogeria Super-Pharm
    pockett
    10 stycznia 2021 o 11:24
    Warto wypróbować
    Od wielu lat zmagam się z chronicznym wypadaniem włosów, znacznie nasilającym się w określonych porach roku. Zmuszona jestem wówczas stosować kuracje, które powstrzymają ten proces. Do tej pory wypróbowałam mnóstwo produktów dostępnych na rynku, z bardziej, lub mniej oczekiwanym skutkiem, przy czym tych, które okazały się naprawdę skuteczne, jest niewiele. Radical Med, pomimo mojego sceptycznego nastawienia, okazał się tą, która przyniosła w miarę oczekiwane efekty. Produkt jest zamknięty w szklanych ampułkach, do których dołączona jest jedna plastikowa pipeta, w mojej ocenie niezbyt poręczna w użytkowaniu, ale idzie się przyzwyczaić. Zapach jakby ziołowy, dla mnie bardzo przyjemny. Konsystencja odpowiednia i mimo, iż sprawia wrażenie oleistej, nie obciąża, ani zbytnio nie przyczynia się do szybszego przetłuszczania włosów u nasady. Plusem również jest łagodne działanie produktu. W momencie jego stosowania, skóra mojej głowy była nieco podrażniona, a on tych podrażnień nie nasilił, w przeciwieństwie do wielu innych mu podobnych. Bazując na doświadczeniu, doskonale zdawałam sobie sprawę, że preparat nie zadziała od razu, wcierając go w skórę głowy sumiennie każdego dnia. Dopiero po półtorej miesiąca, włosów zaczęło wypadać znacznie mniej, a na skroniach zauważyłam pojawiające się nowe, króciutkie, wprawdzie bardzo cienkie, ale i tak mnie to ucieszyło, gdyż w tych miejscach posiadam ogromne, widoczne prześwity, zapowiadające, stwierdzone przez dermatologa początki łysienia androgenowego. Zadowolona z efektów, stosowałam produkt codziennie o tydzień dłużej, niż zaleca producent , a później co dwa dni. Właśnie kończy się sugerowany ósmy tydzień. Włosy nie przestały zupełnie wypadać , ale w porównaniu z wcześniejszym stanem, jest o niebo lepiej-zamiast kilkudziesięciu, wypada ich kilka. Wzmocnienie włosów jest naprawdę zauważalne, zwłaszcza tych krótkich, o których wspomniałam wcześniej, podobnie, jak i przyspieszony wzrost. Dodam jeszcze, że jednocześnie podczas kuracji, używałam szamponu z tej samej serii, który myślę, że też miał jakiś wpływ na efekt końcowy. Podsumowując-uważam ten produkt za bardzo dobry i zapewne jeszcze po niego sięgnę, zwłaszcza, że cena w porównaniu z innymi jemu podobnymi, jest naprawdę korzystna.
    • nie obciąża włosów
    • skuteczne działanie
  • 14 stycznia 2019 o 15:57
    Jestem na tak
    Po 2 miesiącach stosowania ampułek wraz z szamponem z tej samej serii podzialalo. Miałam duże problemy z wypadaniem wlosow po chorobie. Za niedużą cenę znalazłam świetny produkt. Ampułka jest mała ale starcza na całą skórę głowy, Jest oleista, łatwo się rozprowadza.
    Zalety:
    • Skuteczność