Od wielu lat zmagam się z chronicznym wypadaniem włosów, znacznie nasilającym się w określonych porach roku. Zmuszona jestem wówczas stosować kuracje, które powstrzymają ten proces. Do tej pory wypróbowałam mnóstwo produktów dostępnych na rynku, z bardziej, lub mniej oczekiwanym skutkiem, przy czym tych, które okazały się naprawdę skuteczne, jest niewiele.
Radical Med, pomimo mojego sceptycznego nastawienia, okazał się tą, która przyniosła w miarę oczekiwane efekty.
Produkt jest zamknięty w szklanych ampułkach, do których dołączona jest jedna plastikowa pipeta, w mojej ocenie niezbyt poręczna w użytkowaniu, ale idzie się przyzwyczaić.
Zapach jakby ziołowy, dla mnie bardzo przyjemny.
Konsystencja odpowiednia i mimo, iż sprawia wrażenie oleistej, nie obciąża, ani zbytnio nie przyczynia się do szybszego przetłuszczania włosów u nasady.
Plusem również jest łagodne działanie produktu. W momencie jego stosowania, skóra mojej głowy była nieco podrażniona, a on tych podrażnień nie nasilił, w przeciwieństwie do wielu innych mu podobnych.
Bazując na doświadczeniu, doskonale zdawałam sobie sprawę, że preparat nie zadziała od razu, wcierając go w skórę głowy sumiennie każdego dnia. Dopiero po półtorej miesiąca, włosów zaczęło wypadać znacznie mniej, a na skroniach zauważyłam pojawiające się nowe, króciutkie, wprawdzie bardzo cienkie, ale i tak mnie to ucieszyło, gdyż w tych miejscach posiadam ogromne, widoczne prześwity, zapowiadające, stwierdzone przez dermatologa początki łysienia androgenowego.
Zadowolona z efektów, stosowałam produkt codziennie o tydzień dłużej, niż zaleca producent , a później co dwa dni.
Właśnie kończy się sugerowany ósmy tydzień. Włosy nie przestały zupełnie wypadać , ale w porównaniu z wcześniejszym stanem, jest o niebo lepiej-zamiast kilkudziesięciu, wypada ich kilka.
Wzmocnienie włosów jest naprawdę zauważalne, zwłaszcza tych krótkich, o których wspomniałam wcześniej, podobnie, jak i przyspieszony wzrost.
Dodam jeszcze, że jednocześnie podczas kuracji, używałam szamponu z tej samej serii, który myślę, że też miał jakiś wpływ na efekt końcowy.
Podsumowując-uważam ten produkt za bardzo dobry i zapewne jeszcze po niego sięgnę, zwłaszcza, że cena w porównaniu z innymi jemu podobnymi, jest naprawdę korzystna.
Zalety:
- zapach
- konsystencja
- nie obciąża włosów
- skuteczne działanie