Wody toaletowe damskie

Britney Spears Island Fantasy EDT

Britney Spears Island Fantasy Woda Toaletowa 30ml

• 9 listopada 2023 o 13:11
    Za słodkie.
    Cześć! Jestem fanką zapachów od Britney Spears. Posiadam większość z nich. Niestety na naszym, polskim rynku zapachy BS dostępne są głównie w perfumeriach internetowych, więc kupując je muszę sugerować się albo opiniami, albo nutami zapachowymi. Zdarza mi się też iść za intuicją :). Island Fantasy kupiłam oczywiście w jednej z perfumerii internetowych. W ciemno, bo jak inaczej. Przyciągnęła mnie przede wszystkim buteleczka, która ma piękny kolor i nie jest różowa ????. Nuty zapachowe zapowiadały się w porządku tzn ze mogły przypaść mi do gustu, choć nie bardzo przepadam za mandarynką i jaśminem. Wszystko jednak zależy w jakiej kolejności i z jakimi innymi składnikami są uwalniane kolejne nuty zapachowe. Jestem też fanką słodkich zapachów, ale Fantasy Island to już jest too much . Jest to bardzo dziwna słodycz, aż mdła. Powodowała u mnie boli głowy, co rzadko się zdarza. Czy jest to orzeźwiający zapach? Może trochę. Nie podoba mi się nuta przetworzonego melona, która wyraźnie jest zaznaczona w tej kompozycji zapachowej. Strasznie dziwne połączenie. Niestety, nie dla mnie. Użyłam może kilka razy, myślałam, że się do nich przekonam. Nie udało się, oddałam je osobie, której się podobały.
    W perfumerii
  • 10 czerwca 2020 o 12:14
    Nic specjalnego
    Perfumy Britney Spears Island Fantasy dostałam od siostry, której zapach nie przypadł za bardzo do gustu. Przyznam, że sama też nie jestem zachwycona, nie jest to mój typ, ale stwierdziłam, że szkoda, żeby się zmarnował. Niestety czasami zaluoyw ciemno tak się kończą. #OPAKOWANIE Flakon jak dla mnie jest nieco tandetny. To zielona, cieniowana, szklana kulka z nalepionymi kryształkami, plastikową zatyczką, która dla mnie prezentuje się po prostu tanio. I jeszcze ta srebrna szyjka, też z plastiku. Jak dla mnie opakowanie wrażenia nie robi w ogole. Jedyne co to atomizer dobrze działa. #ZAPACH Zapach określiłabym jako owocowy, słodki, taki w sam raz na ciepłe dni. Zapach jest z tych bardziej świeżych, rześkich, lekkich, nie są to typowe ciężkie, słodkie, otulające perfumy, które najbardziej lubię. Zapach rozwija się, ale zmiana jest subtelna po jakimś czasie. Nie wyczuwam za bardzo innej woni niż na początku. Co więcej zapach utrzymuje się dość krótko i nie są to najtrwalsze perfumy jakie miałam, choć może to i dobrze bo trzeba mocno się wypsikać żeby coś czuć. Perfumy mają takie nuty jak czerwone jagody, melon, fiołek frezja, i piżmo (nie czuje go tu wcale!), ale dla mnie ten zapach przywodzi na myśl cytrusy, jest przez nie zdominowany. Przyznam, że nie powaliły mnie na kolana, ale nie są to najgorsze perfumy jakie miałam. Były by tak pomiędzy najlepszym, a najgorszym zapachem. #TRWAŁOŚĆ Dla m ie słaba, utrzymuje się dość krótko na skórze, moze nieco dłużej na ubraniu. #NIEPORZĄDNE Na szczęście perfum nie powoduje boku głowy i nie męczy, nie drazni skóry, nie uczula w miejscu psiknięcia. #WYDAJNOŚĆ Ja męczyłam opakowanie bardzo długi i w końcu się udało je skończyć. #CENA Widzialam cenę w internecie i się zdziwiłam, że aż tyle kosztują, jednak wolę dołożyć i kupić zapach, który wiem, że mnie zachwyci.
    Zalety:
    • Dobre na codzień, na ciepłe dni
    • Lekko słodki, świeży zapach
    • Atomizer
    • Nie podrażnia skóry
    • Nie uczula
    Wady:
  • 21 stycznia 2017 o 17:17
    Słabo trzyma
    Używa od:próbka
    Zapach mocno cytrusowy, idealny na lato. Ale co z tego, gdy jest wyczuwalny jedynie przez godzinę, a potem już tylko bardzo blisko skóry niewiele dłużej? Do tego cena nieadekwatna. Ale flakon i opakowanie ładne.
    W perfumerii
  • 10 kwietnia 2015 o 13:57
    holly holly day :P
    Jest to mój 9 zapach sygnowany nazwiskiem Spears. Bardzo słabo reklamowany i najmniej znany ze wszystkich kulek. Szukałam typowo wakacyjnej kompezycji orzeźwiająco słodkiej. Jak na razie moim nr 1 jest outspoken Fresh by Fergie no i niestety IF go nie zdeklasowało a miałam duże nadzieje. Jest to najdelikatniejszy ze wszystkich zapachów od Brit i najmniej ze wszystkich słodki. Wyczuwam cytrusy lekko przełamane cukrem i tyle. W żaden sposób się na mnie nie rozwijają a szkoda. Zapach średnio trwały nie przytłaczający otoczenia faktycznie typowo wakacyjny. Ładny może lekko banalny i na pewno nie znajdzie dużo zwolenników. Pachnie mandarynkowym zmrożonym bezalkoholowym drinkiem. Nie padłam na kolana z zachwytu ale i nie uważam go za ostatni smród. Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
    Finka2L
    5 kwietnia 2015 o 18:37
    niedopracowany
    Najsłabszy zapach panny Spears i to dosłownie. Zakupiłam 50ml, bo naczytałam się pochlebnych opinii i chciałam coś fajnego na lato, bo zwykle strasznie ciężko mi wybrać perfumy na tę porę roku. Niestety nie trafiłam zbyt dobrze. Island Fantasy to ładny zapach, który oscyluje w klimacie Aqua di Gioia, jest wodny za sprawą arbuza, lekko mandarynkowy,a delikatnej słodyczy daje cukier. Aczkolwiek kompozycja nie jest przesłodzona w żadnym wypadku i na lato, na wakacje nadaje się idealnie. W zasadzie nadawałby się, bo jego trwałość i projekcja wołają o pomstę do nieba! Musiałam spryskiwać się kilkanaście razy, żeby w ogóle coś poczuć, a i tak zapach był delikatnie wyczuwalny blisko skóry. Po ok. 30min ani ja ani otoczenie już go nie czuliśmy. Mój mąż na pytanie jak mu się zapach podoba zawsze odpowiadał, że prawie nic nie czuje. To dla mnie nie do przyjęcia, bo wiele zapachów mocno się mnie trzyma, a ten jest wyjątkiem. Dlatego posłałam go w świat i nie żałuję. Używam tego produktu od: miałam 2 miesiące temu Ilość zużytych opakowań: trochę z 50ml i poszedł w świat