Bioderma Sensibio, Tolerance Plus+ Krem łagodząco-kojący do skóry nadwrażliwej i alergicznej

Bioderma Sensibio Tolerance+ Krem łagodząco kojący do skóry nadwrażliwej i alergicznej 40ml

• 4 maja 2020 o 22:33
    lekki krem dla wraźliwców
    krem ma dość lekką, lejącą trochę konsystencję. Szybko wchłania się w skórę i można szybko nakładać makijaż. Nic się na nim nie roluje. Polubiłam ten krem i codziennie mam go w użyciu. Bioderma zaimponowała mi tak krótkim składem tego kremu! Szacun!
    Zalety:
    • krótki skład, nie uczula, nie podrażnia. opakowanie z pompką, super higieniczne.
    Wady:
    • trzeba uważać z dozowaniem, bo krem ma konsystencję podkładu, więc jest lejący.
  • 13 kwietnia 2019 o 15:45
    zbyt dużo obietnic, mało faktów
    Mam cerę wrażliwą, odwodnioną, skłonną do prztułuszczania i przesuszania za razem, generalnie jedno jest następstwem drugiego. Używam zwykle dermokosmetyków Avene, dla mnie sprawdzały się najlepiej. Jednak ostatnio byłam u Pani dermatolog, która dodatkowo stwierdziła, że mam rumień ukryty i najlepszy byłby ten krem (pewnie za to, że mi go poleciła pojechała na jakieś ekskluzywne wakacje, a ja się męczę) Generalnie krem jest lepki, kompletnie nie nadaje się pod żaden makijaż, w moim przypadku wszystko sie roluje, albo spływa albo robi się dziwna tekstura, nawet jeśli odczekam ok 10 min od nałożenia kremu. Nawilżania nie zauważyłam, może na początku, jednak w połowie dnia, skóra już jest "paląca" i przyjmuje rożowaty odcień. Na dodatek opakowanie i ciągle zacinająca się pompka, która powoduje, że myślisz, że krem się skończył.... no ale jak mógł się skończyć jak kupiłaś go dwa dni temu. Generalnie nie polecam. Uważam, że nie spełnia ani jednej obietnicy producenta.
    Zalety:
    Wady:
    • lepka konstystencja
    • brak nawilżenia
    • nie nadaje się pod makijaż
    • uciążliwe opakowanie, nie wiesz czy krem jeszcze jest
    • zacinajaca sie pompka
    p2807
    21 maja 2018 o 13:40
    Nie dla mnie
    Dziwna , bardzo lepka konsystencja. Mam cerę wrażliwą ale mieszaną, więc używałam ze względu na konsystencje tylko na noc. Niestety mam z tym kremem za dobrych wspomnień. Fakt był łagodny jednak na dłuższą metę nie powoduje ukojenia ani wyciszenia reaktywnej skóry twarzy.
    Zalety:
    • higieniczna pompka
    Wady:
    • lepka konsystencja
    • nie nadaje się na dzień
    • brak długotrwałych efektów
    • cena w stosunku do jakości
    Luiza4
    8 listopada 2017 o 11:25
    Przyjemny krem
    Jestem posiadaczką cery wrażliwej, skłonnej do podrażnień, dlatego postanowiłam wypróbować ten produkt. Myślę, że spełnił swoje zadanie- skóra jest po nim nawilżona i bardziej odporna na pogodę. Konsystencja lekka, dobrze się wchłania.
    Zalety:
    • dobrze nawilża
    • estetyczne opakowanie z fajnym dozowaniem
  • 15 kwietnia 2017 o 19:18
    Jedyny kojąco-nawilżający i niepodrażniający
    Po wylince spowodowanej Atredermem, ten kremik jako jedyny uratował moją mordkę. Prosty skład, dzięki czemu nie ma szans na podrażnienia - krem wręcz genialnie koi i nawilża. Super pod makijaż i na noc - skóra bardzo chętnie i ładnie go przyjmuje :) Zapach jest specyficzny, lecz to chyba po to, aby nic nie podrażniało - z kremu wyeliminowano pewnie wszystkie potencjalne podrażniacze. Polecam zarówno dla skóry podrażnionej jak i normalnej - ot, kosmetyk 2 w 1 :)