Chusteczki do demakijażu

Alterra Bio - Aloe Vera, Feuchte Reinigungstücher (nowa wersja) Chusteczki do demakijażu z aloesem

SandriQ
    24 kwietnia 2024 o 13:56
    Rzeczywistość to nie bajka
    Jako fanka naturalnych marek kosmetycznych,mam oko na te najpopularniejsze,najłatwiej dostępne i cenowo bezpieczne dla portfela. Odpowiedni demakijaż jest bardzo ważny dla urody,pozwala odetchnąć skórze i nie psuje efektów jakie do tej pory otrzymaliśmy. Oczyszczona cera daje zielone światło dla działania kolejnych kosmetyków. Chusteczki znajdują się w foliowej paczce zamykanej naklejką,która z racji formy jest bardzo gniotliwa i w czasie ubywania produktu,wygląda już mniej atrakcyjnie,a zabezpieczenie nie jest w stanie już na 100% chronić wnętrza. Opakowanie jest białe i ozdobione grafiką aloesu,które nawiązaniem do składu. Z racji,że marka jest niemiecka to widnieją na nim napisy w tym właśnie języku.Jak to zwykle bywa z tyłu paczki skupiają się najważniejsze informacje w tym datę ważności. Jest to produkt wegański o wzorowym składzie z wysoką zawartością ekstraktu z aloesu.Pakiet obejmuje 25 sztuk. Chusteczki łatwo wyciągnąć z opakowania,bo mają odpowiednio dużo miejsca,nie są wciśnięte na chama. Można bez problemu swobodnie brać po jednej sztuce. Każda chusteczka ma jednolicie biały kolor,prostokątny kształt. Jej tekstura nie jest gładka tylko ma okrągłe wypustki,co zwiększa jej efektywność. Jest z grubszego materiału,co zwiększa wytrzymałość przez co trudno daje się przetargać. Chusteczki bardzo świeżo pachną i są wystarczająco wilgotne,ale nie ociekające.Daje to duży komfort podczas demakijażu,czuć w dotyku tę esencję. Materiał jest przyjemny dla skóry,nie trzeba nim trzeć buzi,nie podrażnia i nie pozostawia po sobie włókien. Produkt jest świetnym pomysłem na wyjazd,bo wrzucimy taka paczkę do walizki i już zastępuje 2 artykuły,jak ktoś używa płatków i płynu czy mleczka. Dzięki temu mamy zaoszczędzone miejsce,jest to szczególnie ważne dla nas kobiet ;). Produkt łagodnie usuwa makijaż. Wspomnę,że najczęściej wykonuję taki w skromnym stylu. U mnie z podkładem czy bronzerem nie ma najmniejszych problemów i to usuwa na dobrym poziomie,ale już ze zwykłym tuszem były lekkie opory. Nie lubię momentu,gdy demakijaż nie ma końca,a tutaj trwało to dłużej niż zwykle. Przecierając okolice oka nic mnie nie piekło,ale za to produkt podrażnił mi twarz i pozostawił placki na twarzy. Na szczęście zeszły na drugi dzień,ale to sprawia,że są zdyskwalifikowane. Żałuję,bo chusteczki nie są złe,ale jak widać nie dla mnie. Za słabe działanie oczyszczające i do tego efekty uboczne. Wspomnę,że stosowałam już wcześniej produkty z aloesem z dobrymi efektami i nie wiem co tutaj nie zagrało. Można je kupić w każdym Rossmannie i nie drogo.
    Zalety:
    • Zapach❤️
    • Materiał❤️
    • Cena❤️
    • Dostępność❤️
    • Skład❤️
    Wady:
    • Średnie oczyszczenie????
    • Podrażnienie????
    Netili
    1 lutego 2023 o 14:29
    Bubel
    Chusteczki aloesowe marki alterra zakupiłam po to żeby wstępnie zmyć mocny makijaż a potem dopiero użyć żelu do mycia twarzy lub pianki, pierwsze co mnie w nich rozczarowało było to że były słabo nawilżone przez co zmycie makijażu było bardzo oporne, trzeba było mocno pocierać twarz żeby dało się coś zmyć ponad to szybko wysychają, chodź i tak są słabo nasączone, po drugie używając tych chusteczek trzeba najpierw sprawdzić czy nie ma się na nie uczulenia, niestety ja dostałam takowe i moja cera była zaczerwieniona i podrażniona, koniec końców zużyłam je do czegoś innego, z mojej strony nie polecam, dla mnie bubel.
    Zalety:
    Wady:
    • Słabo nasączone
    • Podrażniają i uczulają
  • 5 stycznia 2022 o 19:57
    Okropne
    Była promocja w Rossmanie i się skusiłam. Kocham chusteczki nawliżające bo pomagają mi domyć twarz po mocnym makijażu a także w ciągu dnia w lato dają super ulgę, te jednak są najgorsze jakie dotychczas miałam... Makijaż usuwają bardzo opornie. Moim zdaniem są za mało nawilżone i niestety zamiast zmywać to skutecznie rozmazują. Są w zamian za to bardzo wydajne i kosztują niewiele. Raczej używałabym ich do rąk, ale do buzi nie bardzo się nadają. Nie dawaja rady domyć tuszu do rzęs czy eyelinera
  • 13 grudnia 2021 o 21:10
    Stanowcze nie
    Chusteczki miały wspomóc demakijaż kiedy to płyn micelarny nie radził sobie z usunięciem makijażu ale to był duży błąd. Moja cera jest mieszana, naczynkowa. Do demakijażu używam olejków ale zdarza się, że kiedy mam tylko pomalowane rzęsy używam płynu micelarnego. Nie używam kosmetyków wodoodpornych ale czasami płyn ma problem z usunięciem całego tuszu dlatego chciałam się wspomóc chusteczkami i jeśli do tego zadania by się sprawdziły czasami chętnie mogłabym po nie sięgnąć do całego demakijażu. Chusteczki pozostałości tuszu oczywiście usunęły i następnym razem przystąpiłam do demakijażu oczu i twarzy. Tak z ciekawości bo właśnie zaczęłam rzadziej sięgać po płyny micelarne z racji, że musiałam stosować płatki kosmetyczne które naciągały skórę itd. Chusteczki miały być „jednorazowym” rozwiązaniem, tak po prostu żeby przetestować i zabrać ze sobą w podróż. W końcu opakowanie chusteczek lepiej zabrać niż butelki płynu czy olejku. Druga sprawa chusteczki są bardziej uniwersalne tzn mogę wytrzeć dłonie po makijażu, kiedy sobie w trakcie ubrudzę od cieni, podkładki itp. Chusteczki okazały się totalną pomyłką. Tak jak do usunięcia resztek tuszu nic się nie zadziało bo to było dosłownie resztka tuszu to w przypadku demakijażu skóra zaczęła jakby lekko szczypać, zrobiła się zaczerwieniona a co jeszcze? Demakijaż nie był tak prosty jakby się mogło wydawać. Chusteczki sprawdziły się wyłącznie do czyszczenia dłoni po makijażu, kiedy nie miałam odrazu dostępu do wody ;)
    Ariessa
    19 lutego 2021 o 19:42
    Praktyczne, ale...
    Chusteczek Alterra używam czasem do "umycia" skóry z zanieczyszczeń oraz demakijażu. Bardzo mi się przydają, gdy mam tzw. lenia i nie mam ochoty bawić się w płyny micelarne, toniki etc. Całkiem spora chusteczka wystarcza na dokładne przemycie twarzy, szyi i dekoltu. Jest miękka, dobrze nasączona - bywa, że troszkę się pieni. Usuwa brud i makijaż, a przynajmniej jego większość, bo nie zawsze radzi sobie np. z tuszem do rzęs. Po użyciu skóra nieco się lepi i trzeba ją przemyć chociażby zwykłą wodą - mam wtedy gładką w dotyku, dobrze oczyszczoną twarz. Chusteczki przydają się w domu, na wyjazdach jeszcze bardziej - zastępują kilka kosmetyków.
    Zalety:
    • dobrze oczyszczają
    • dostępność (Rossmann)
    Wady:
    • konieczność zmycia wodą, inaczej skóra będzie się lepić