Topy do paznokci

Maybelline New York Express Manicure, Top Coat Lakier nawierzchniowy zabezpieczający lakier

• 30 lipca 2022 o 18:17
    Piękny błysk
    Na wstępie zaznaczę, że moje paznokcie jak dotąd były dość kruche, łamliwe i lubiły się rozdwajać głównie dzięki temu, że pracuję dłońmi a w zasadzie palcami (jestem pianistką) wobec czego są wystawiane codziennie na wielogodzinną próbę. Na hybrydę i żel pozwolić sobie nie mogę, dlatego uciekam się w naturalny manicure. W kwestii utrwalenia i braku odprysków wypowiedzieć się nie mogę, ponieważ stosowałam go wyłącznie przy bardzo naturalnym Mani na naturalnej płytce wypolerowanej, zmatowienej i zabezpieczonej odżywką. Ale błysk jako daje bardzo mi się podoba! Od razu paznokcie wyglądają na zadbane, dopieszczone. Buteleczka płaska z kuleczką w środku rozbijającą produkt. Wydajny! Nie gęstnieje z biegiem czasu w buteleczce i nie zastyga Łatwo dostępny w drogeriach w całkiem przystępnej cenie. Na pewno po niego wrócę!
    Zalety:
    • pięknie nabłyszcza
    • przystępny cenowo
    • łatwo dostępny w drogeriach
    • przyjemne płaskie opakowanie
  • 20 maja 2019 o 13:46
    Nieporozumienie
    Top Coaty odkryłam jakieś 2 lata i teraz zastanawiam się jak mogłam bez nich żyć :) Na fali poszukiwań, kupiłam w promocji w Drogerii Natura Top Coat Quick Dry firmy Maybelline. Niestety określenie Quick Dry Formula jest totalnym nieporozumieniem. Schnie masakrycznie długo, chociaż należałoby napisać że nie schnie wcale. Paznokcie maluję na noc i w tym konkretnym przypadku następnego dnia rano lakier był jeszcze mokry. Kiedy po dwóch dniach wysechł, lakier zaczął odpryskiwać :( Zdecydowanie nie polecam.
    Zalety:
    • niezły pędzelek
    • ładnie się rozprowadza
    Wady:
    • schnie bardzo długo,
    • ściąga" lakier,
    • nie spełnia swojej podstawowej funkcji
    Drogeria Natura
    x_alexx
    14 maja 2019 o 23:17
    Hit!
    Dostałam go w stanie praktycznie nieużywanym. Po przeczytaniu tylu negatywnych opinii na Wizażu trochę bałam się go nakładać na paznokcie, jednak zaryzykowałam. I nie jestem zawiedziona! Schnie bardzo szybko, dosłownie kilka minut nawet na kilku warstwach lakieru. Cudownie nabłyszcza i tak samo cudownie utrwala. Bez poprawek manicure wytrzymuje 4-5 dni (zwykle u mnie mani trzyma się dzień-dwa). Ma długi pędzelek ułatwiający aplikację. Jednak nie można zbyt zwlekać z nakładaniem, może rozmazać nawet zaschnięty lakier. Jest bardzo wydajny, używam go i używam, czasem nakładam kilka warstw topu, a ledwo widać zużycie. Posiada również kuleczkę ułatwiającą przemieszanie produktu. Nie powoduje nieestetycznego ściągnięcia lakieru ani nie pęka. Nie tworzy bąbelków powietrza. Nie żółknie ani nie odbarwia lakieru. Z pewnością zasługuje na tytuł hitu, jest to najlepszy top coat, jaki stosowałam, znacznie lepszy od sławnego Seche Vite (tfu!). Polecam całym sercem <3
    Zalety:
    • szybko zasycha
    • pięknie nabłyszcza
    • cudownie utrwala
    • wydajny
    Wady:
    • może lekko rozmazywać lakier
  • 4 listopada 2015 o 18:49
    całkiem niezły
    Jestem zdziwiona negatywnymi opiniami na temat tego produktu. Ja jestem bardzo zadowolona. Lakier ten udało mi się kupić na promocji w SuperPharm, dzięki czemu zapłaciłam za niego niecałe 8 zł. Z początku po przeczytaniu komentarzy na wiżażu byłam sceptycznie nastawiona. Jednak na moich paznokciach sprawdza on sie bardzo dobrze i spełnia swoją funckję. bardzo ładnie nabłyszcza utwardza lakier to o czym zapewnia producent moim zdaniem jest prawdą, faktycznie, trzeba uważać i poczekać aż wyschnie , ale na moich paznokciach schnie dosyć szybko. Poza tym, moje opakowanie już prawie się kończy a mimo wszystko lakier wciąż jest do użytku, co moim zdaniem jest wielką zaletą produktu, że dzięki metalowym kuleczkom (chyba?) nie gęstnieje i możemy go zużyć do końca. Używam tego produktu od: dwóch miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
    senyum
    27 maja 2015 o 13:30
    makabra...
    Nigdy więcej!! Przejechałam się na top coatach, na rossmanowskiej promocji kupiłam ten i sally hansen z białą nakrętką - obydwa idą do kosza. Ten nigdy nie schnie!! Naprawdę dałam mu wiele szans, ale szkoda mi czasu na ten produkt, jest beznadziejny!! Pożałowałam kasy na sache vite, a za te dwa miałabym pewny top, który przyspiesza wysychanie i pięknie nabłyszcza... Nie traćcie kasy na ten badziew! Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: pierwsze