Kremy uniwersalne

Synchroline Synchrourea 15 Preparat nawilżająco - zmiękczający

• 6 czerwca 2022 o 17:08
    No chyba się nie polubimy.
    Na wstępie zaznaczę, że jest to chyba jeden z wydajniejszych produktów z mocznikiem jakie używałam, jedno opakowanie starczyło mi na 3 miesiące, a używałam do co najmniej 2 razy w tygodniu. Kupiłam do z myślą, aby coś w końcu zrobić z wrastającymi włosami oraz innymi aspektami, którymi wolałabym się nie dzielić. Chcę tylko dodać, że spełnia oczekiwania obietnic producenta. Jednak nie kupię więcej produktu, bo znalazłam w końcu swój balsam idealny, w trochę niższej cenie. W tym niestety mi przeszkadzało, że ciężko się rozsmarowuje.
    Zalety:
    • działanie
    • brak zapachu
    Wady:
    • kiepsko się rozsmarowuje
    Drogeria Super-Pharm
  • 5 czerwca 2020 o 10:59
    Jest znacznie bardziej wydajny od innych preparatów
    Emulsję SynchroUrea 15 otrzymujemy w naprawdę sporej pojemności wynoszącej aż 250 ml, jak na preparat jest to naprawdę duża tubka. Szata graficzna balsamu kojarzy się z apteką i słusznie bo jest to wyrób medyczny klasy IIA. Synchrourea 15 to wyrób medyczny do twarzy i ciała o działaniu nawilżająco-zmiękczającym powstały w oparciu o działanie trzech składników aktywnych, jak mocznik wystepujacy często w lepszych kremach do rąk czy stóp , również kwas jabkowy i MSM ktory jest odpowiedzialny za łagodzenie, redukcję świądu, działa przeciwzapalnie. Skład brzmi dobrze. Zapach emulsji określiłabym jako neutralny jest typowy dla produktów opartych na moczniku. Emulsja SynchroUrea 15 ma także charakterystyczną konsystencję, która przypomina klejik. Z tego powodu najlepiej aplikować ją po kąpieli, gdy skóra jest lekko wilgotna i rozgrzana. Emulsja pozostawia na skórze bardzo delikatny film, który zapobiega utracie wody z naskórka. Muszę przyznać, że Emulsja do twarzy i ciała Synchrourea 15 działa na moją skórę wyśmienicie. Bardzo dobrze ją nawilża i zmiękcza. Radzi sobie także z napięciem czy miejscowymi przesuszeniami. Jest to produkt specjalistyczny więc polecam szczególnie tym z Was, które mają wskazania do jego stosowania. Ja jestem zadowolona. Jest znacznie bardziej wydajny od innych preparatów które znam a pojemność jest ogromna , jego działanie jest naprawdę zadowalające.
  • 3 czerwca 2016 o 0:34
    W porządku
    Kupiłam głównie w celu wspomagania walki z wrastającymi włoskami i wiecznie podrażnioną, nie wystarczająco nawilżoną skórą na nogach. Przede wszystkim muszę zaznaczyć na wstępie, że produkt z pewnością jest warto swojej ceny, gdyż wydajnością przewyższa większość balsamów itp., jakie stosowałam - w tym dla przykładu Pilarix. Cenowo Synchrourea więc wygrywa, bo jest bardziej ekonomiczny - mam go już długie miesiące, jestem w szoku. Oczywiście nie używałam go codziennie, chociażby z tego względu, że preparatu z wyższym stężeniem mocznika nie możemy używać po zabiegach depilacji, czy goleniu, bo po prostu będzie niesamowicie szczypać w powstałe mikro ranki na skórze. Mówię z własnego doświadczenia. Konsystencja lekkiego fluidu - wystarczy nie wielka ilość, a pokryjemy nią duże partie skóry, ładnie się rozsmarowuje, nie smuży, trochę się wchłania, ale też trochę zostawia film na skórze - przy czym nie jest to film z rodzaju tych tłustych, tylko taki delikatny, ochronny, nie specjalnie przeszkadza, ubrania się do niego nie lepią, ani nic z tych rzeczy, ale np. następnego dnia gdy myjemy ciało pod prysznicem, czuć, że zmywamy go ze skóry - genialnie musi więc się sprawdzać w przypadku problemów skórnych typu atopie i inne, bo w takim wypadku z pewnością świetnie zapobiega uciekaniu wody z naskórka. Nie natłuszcza, więc nie jest to produkt dla typowo suchych cer, które potrzebują mocniejszej dawki emolientów, czy lipidów, większej regeneracji. Działanie w kwestii wrastających włosków jest minimalnie subtelniejsze niż w przypadku pilarixu, ale nadal odczuwalne. Skóra jest gładsza, zmiękczona, jej struktura jest jakby bardziej jędrna. Jeśli lubicie apteczne balsamy, a nie macie suchej skóry, to ten jest z pewnością jednym z bardziej godnych uwagi. Pamiętajcie tylko, że zapach nie należy do szczególnie przyjemnych - ale taki urok kosmetyków aptecznych, nieperfumowanych jak te drogeryjne.
    Drogeria Super-Pharm