Kremy uniwersalne

Himalaya Herbals Uniwersalny krem kojąco - osłaniający

• 21 lutego 2024 o 11:12
    Himalaya wielofunkcyjny krem
    Stosuję ten krem punktowo bo zawsze przy okresie w kilku, zawsze tych samych miejscach boki brody/ pod ustami mam małe krostki, niestety wyduszę je mam strupki no i kładę na to ten krem w celu jakiegoś przyspieszenia gojenia etc, jeśli jestem cały dzień w domu to na dzień jeśli muszę iść to tylko na noc smaruję te pryszcze lub pozostałości po nich. Czy on działa? No coś tam może minimalnie działa ale żeby to było jakieś spektakularne to nie, raczej stosuję go żeby mieć poczucie że coś zrobiłam, strupek schodzi czy pryszcze goją się chyba tak samo szybko jak i bez niego. No nie wiem jak ocenić ten produkt bo lubię Himalayę mam dużo dobrych rzeczy od nich, które sobie chwalę i od lat kupuję w sposób ciągły ale ten krem to nie uważam żeby był jakiś mi niezbędny do życia tak raczej jest bo jest to go używam żeby mieć świadomosc że coś pomagam sobie przyspieszyć usuwanie krostek. Dość tłusty to kolejny minus przy nawet chwilowym zapryszczeniu to nie jest raczej dobra konsystencja. No taki średni w kierunku słaby.... Z drugiej strony większość produktów na pryszcze zwłaszcza z salicylem robiły mi większą masakrę niż była pierwotnie, dużo maści kremów mi zaogniało i pogarszało cerę więc tu chociaż nie jest agresywny. Z całą moją sympatią do firmy Himalaya, no mnie to nie powala niczym a nie mam jakiś wielkich krost, trądziku czy problemów, takie sporadyczne małe krostki taki produkt można mieć można się obejść bez niego.
  • 21 listopada 2021 o 14:10
    Szkoda, że nie jest już tak dostępny
    Kiedyś ten krem był w Hebe i to za chyba 5 zł czy równie małą sumę. Teraz go już nie widuję. A szkoda, bo chętnie sięgnęłabym ponownie. Zużyłam wtedy kilka opakować. Sprawdzał się dobrze punktowo na niedoskonałości skóry, ale też na podrażnienia czy ugryzienia owadów. Nie wiem tylko jak sprawdziłby się jako krem po prostu, bo zawsze stosowałam go punktowo.
    Zalety:
    • przyspiesza gojenie wyprysków
    • łagodzi podrażnienia
    • łagodzi swędzenie po ugryzieniu komarów
    Wady:
    _lialy
    1 września 2021 o 1:50
    No tak średnio bym powiedziała, tak średnio
    Ogólnie zauważyłam, że krem ten działa na pewno łagodząco i kojąco na jakieś bolące zmiany skórne, ale tak poza tym trzeba uważać, a szczególnie uważać muszą osoby ze skłonnością do trądziku, bo krem po prostu zapycha. Może lepiej sprawdzić się nie na twarz, ale na inne części ciała. Na pewno odradzam stosowania na cały obszar twarzy, najlepiej sprawdzał się pojedynczo nałożony, wtedy też rany na przykład po trądziku szybko się goiły. Natomiast gdy nakładałam go na całą buzię cienką warstwą kończyłam z "kaszką" na czole i policzkach, pojawiło się też pełno wągrów. Oczywiście ma to pewnie związek z dość mocno komedogennymi składnikami tego produktu, wysoko w składzie. Zauważyłam też pojawienie się niewielkich zmarszczek, gdy przez jakiś czas stosowałam ten krem. Pogrzebałam trochę w składzie i nie wiem czy to czasem nie jest przez Propylene Glycol, który jest tam bardzo wysoko i jest podejrzewany o przyśpieszenie starzenia się skóry. Mam nadzieję, że jednak nie jest to prawdą o,O
    Zalety:
    • Tani
    • Wydajny
    • Zapach intensywny, ziołowy, ale przyjemny
    • Łagodzi podrażnienia
    • Przyśpiesza regenerację uszkodzonej skóry
    • Niektóre składniki są bardzo w porządku
    Wady:
    • Zapycha, tworzy zaskórniki i "kaszkę"
    • Nie nadaje się do stosowania na całą twarz przez dłuższy okres czasu
    • Po czasie przesuszał skórę
    • Nie wystarczająco nawilżał
    • Zawiera składniki komedogenne w tym parafinę
    • Zawiera inne podejrzane składniki
    domkep
    6 września 2020 o 16:43
    Skuteczny
    Krem od wielu lat gości na mojej półce jako produkt łagodzący niedoskonałości. Kiedyś smarowałam nim całą twarz teraz stosuję go punktowo. Nie jest już numerem jeden ale nadal na tej półce jest i go od czasu do czasu używam. Krem pomaga goić zmiany skórne w dość szybkim tempie i skutecznie. Ma ciężką konsystencję więc niestety również zapycha pory przy dłuższym stosowaniu. Nie uczula nie podrażnia skóry wrażliwej i naczynkowej. Jest łatwo dostępny i tani.
    Zalety:
    • Skuteczny w szybkim gojeniu zmian skórnych. Tani.
  • 21 kwietnia 2020 o 21:01
    Nikomu nie polecam..
    ... przez jeden, nazwijmy to kontrowersyjny składnik, mianowicie : 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol. Generalnie Himalaya ładuje ten potencjalnie rakotwórczy konserwant gdzie tylko się da, bo wypatrzyłam go również w drugim i na szczęście ostatnim kosmetyku tej firmy w moich zasobach, a mianowicie paście do zębów Himalaya dental cream. Jeśli chodzi o działanie to zgodzę się, że ten krem naprawdę pomaga stosowany punktowo na niedoskonałości. Mimo to nie zaryzykuję aby kupić kolejne opakowanie.