Kule i płatki do kąpieli

Kanu Nature Musująca kula do kąpieli

• 6 marca 2024 o 7:35
    Była baaardzo słaba
    Kula do kąpieli jest naprawdę sporych rozmiarów, przychodzi opakowana w folie. Mialam o zapachu mango oraz taka zielonkawą której nie zuzylam bo ta niestety bardzo mnie zniechęciła. Po zanurzeniu w wodzie, woda staje się mętnego koloru brudnego rozwodnionego pomarańczo-brązu… zapach mango jest bardzo delikatny i lekko wyczuwalny. Z racji tego, że nie lubię tłustych, klejących lepiących się produktów to po wszystkim musiałam się szorować jeszcze żelem i gabka. Bo moja skóra była pokryta ogromna warstwa „smalcu” nie nawidze tego uczucia na skórze - dla mnie to nie nawilżenie a oklejenie…. Dodatkowo jeszcze po wszystkim trzeba było szorować wannę z osadu tłuszczu. Nie wrócę do niej
  • 19 stycznia 2023 o 8:28
    Godne polecenia kule do kąpieli
    Kule do kąpieli to zawsze udany prezent. Pod warunkiem, że mamy wannę. Moi bliscy o tym wiedzą i często otrzymuję od nich takie pachnące kule. Te z Kanu Nature są przepiękne. Były ładnie zapakowane w kartonik, aż żal było mi rozpakowywać. Mają różnorodne kolory i zapachy. A jedna kula to jedna kąpiel. Są dość spore i ciężkie. Świetnie rozpuszczają się w kąpieli, a woda po chwili przemienia się w pełną odżywczych, natłuszczających olejków. Nie ma więc potrzeby sięgać po kąpieli po balsam lub masło do ciała. Kule pielęgnują skórę. Nawilżają ja, wygładzają ją i natłuszczają ją. Pozwalają na chwilę relaksu i odprężenia we własnym domu oraz chwilową ucieczkę od obowiązków. Na pewno kupię ponownie. Polecam.
    Zalety:
    • Różnorodne zapachy, kolory, działanie pielęgnujące i odprężające
    Wady:
    • Dostępność
    Sabi01
    21 grudnia 2022 o 11:40
    Bardzo lubię
    Moja przygoda z testowaniem musujących kul do kąpieli wciąż trwa. Zestawy kul do kąpieli Kanu Nature są w korzystnej cenie i niejednokrotnie można skorzystać z okazji. Posiadałam kiedyś także zestaw zawierający 4 kule. Dwie były z płatkami róż o zapachu rożanym w kolorze różowym i dwie białe bez żadnych dodatków o zniewalajacym zapachu jaśminu. Obecnie recenzowany zestaw jest z dwoma kulami o zapachu lawendy z dodatkiem suszonej lawendy i dwoma o zapachu białej herbaty z bławatkiem. Posiadałam również pojedynczo sprzedawane sztuki i zawsze byłam z nich bardzo zadowolona. Produkt zamknięty w kartonowym pudełku z plastikową osłoną wytłoczoną na kształt każdej z nich. Kule są dużych rozmiarów, nie mieszczą mi się w dłoni. Przecudnie pachną, zawierają urocze płatki i uroczą kolorystykę. Bardzo dobrze się rozpuszczają musując pozostawiają swoje ekstrakty i olejki w wodzie, dzięki czemu sucha skóra po kąpieli staje się odpowiednio natłuszczona, nawilżona i nie wymaga stosowania balsamu. Działają kojąco i odprężająco, a piękny delikatny zapach utrzumuje się na skórze po kąpieli przez jakiś czas rozpieszczanąc zmysły. Jeśli lubimy ciekawe dodatki do kąpieli by urozmaicić sobie ten czas, który mamy tylko dla siebie, to zdecydowanie warto wypróbować. Błogie chwile relaksu są dla mnie istotnym elementem codzienności.
    PAUNI
    22 maja 2021 o 18:46
    Kula do kąpieli❤
    Kule miałam o zapachu mango i róży. Produkt dorzucam do ciepłej wody i przygotowuję kąpiel. Kula musuje, tworząc mały gejzer:) po całkowitym rozpuszczeniu, pozostawia w wodzie cudowny aromat. Woda jest pełna pachnących olejków. Dzięki temu skóra zostaje natłuszczona i odżywiona.
    elbrus
    12 kwietnia 2015 o 1:13
    Rozczarowująca
    To moja druga przygoda z musującą kulą do kąpieli, a pierwsza tej firmy. I... myślę, że ostatni. Największą, i nie wiem czy nie jedyną, zaletą jest to, że kula się nie kruszy w wannie i nie rozpada, tylko rzeczywiście musuje i "wymusowuje" się aż do koniuszka. Niestety, kąpiel z tą kulą wcale nie była odprężająca, czy relaksująca. :( Zapachu prawie nie czułam (kupiłam mango), piany nie było, odprężenia też ani śladu, woda się trochę zrobiła mętna, ale nie miało to nic wspólnego z nawilżeniem, czy natłuszczeniem, o którym mówi producent. Przypadkowo też zanurzając się wpadła mi odrobina wody, z rozpuszczoną tą kulą do oczu. Zaczął się koszmar. Nie sądziłam, że jakikolwiek kosmetyk, który służy właśnie do mycia ciała, może sprawić, że na chwilę przestanę widzieć (to naprawdę dramatyczne doświadczenie! i przerażające do cna), a paliło mnie, jakbym sobie przyłożyła rozrzarzone dłuto i uciskała. Przecież nie zrobiłam tego specjalnie, uważałam, ale jakoś odrobina dostała się do oczu. Przemywałam je wodą bite 20 minut, zużyłam paczkę soli fizjologicznej, zachlapałam całą łazienkę i dosłownie fizycznie się zmęczyłam i spociłam przy tym. Jedyne, co mnie w końcu uspokoiło i ucieszyło, to że zaczęłam widzieć, ale komfortu dalej nie było. Kula jest owinięta w dość twardy plastik, który niełatwo się usuwa, co też mnie zirytowało. Kurczę, takie kule kupujemy, żeby się relaksować, żeby stworzyć domowe SPA, zacisze, a nie siłować się z otwarciem, a później nawet nie czuć zapachu, nie mówiąc o braku pielęgnacji. Nie lubię wystawiać niepochlebnych opinii, ale ta kula nie dała mi żadnej przyjemności, a tylko jeszcze dodatkowo nabawiła stresu. Jedna gwiazdka, nie pół, za to, że kula musowała, a nie rozpadła się. I fajnie, że (o ile dobrze pamiętam) to polska marka. Szkoda, że wyrób - w mojej opinii - mało ma wspólnego z odprężeniem, czyli nie spełnił głównej funkcji. Używam tego produktu od: w tym miesiącu Ilość zużytych opakowań: jedna zużyta

Zobacz także inne Kule i płatki do kąpieli