Kule i płatki do kąpieli

Ministerstwo Dobrego Mydła Półkula kąpielowa (różne rodzaje)

• 3 sierpnia 2024 o 23:25
    Bosko pachnie, relax gwarantowany!
    Półkulę dostałam w prezencie od siostry z całym zestawem kosmetyków z Ministerstwa Dobrego Mydła. Ich zapachy mnie urzekają, są obledne! Jeszcze nie miałam od nich kosmetyku z którego byłabym niezadowolona. Uwielbiam domowe SPA więc relaksująca kąpiel w wannie z kulą jest nieodłącznym elementem jeśli chcę się zrelaksować na 100 %. Wybór padł na Czekoladę, mam jeszcze cynamonową. Kula umieszczona jest w białym papierze z naklejka na której wyczytamy o składzie i właściwościach. Waga to 60 g co jak na półkule wydaje mi się ok. Jest w kolorach jasnego brązu i bieli. Po wrzuceniu do wanny musuje ok. 2-3 minuty. Warto wspomnieć o składzie bo ta marka kojarzy mi się właśnie z naturą i dobrym składem. A więc znajdziemy w niej pełne mleko, masło shea i kakao. Zapach jest niesamowity, mleczno- czekoladowy! Przez cały czas unosi się w powietrzu. Po kąpieli skóra jest miękka i nawilżona. Cena może i nie jest najniższa ale warto czasami zafundować sobie taki relax! Polecam!
    Zalety:
    • oblednie pachnie mleczno- czekoladowo,
    • nawilża i zmiękcza skórę,
    • dobry skład,
  • 1 lipca 2023 o 11:12
    Rozkoszne ukojenie zmysłów i pielęgnacja w jednym
    Dostałam półkulę lawendową w prezencie. Czekałam z jej użyciem na gorszy dzień, aż nadszedł ten czas i poczułam, że bardzo potrzebuję chwili dla siebie. To idealny pretekst. Jedyne moje zastrzeżenie jest takie, że półkula bardzo szybko się rozpuszcza, niczym musująca tabletka w wodzie. Jednak zapach i pielęgnujące właściwości pozostają do końca kąpieli. Kiedy kula rozpuszcza się po całej łazience rozchodzi się kojący zapach lawendy, woda przybiera bardziej niebieski odcień i uwalniają się płatki suszonej lawendy. Woda robi się miękka, miesza się z olejkami zawartymi w kuli. Po wyjściu z kąpieli skóra jest mięciutka, nawilżona i odżywiona. Nie potrzebuje już żadnego balsamu czy kremu, a to dla mojej suchej i wrażliwej skóry oznacza ogromny komfort i naprawdę silnie pielęgnujące właściwości produktu. Jednocześnie na skórze nie pozostaje irytująca tłusta warstwa, która do wszystkiego się lepi. Kula lekko ,,liftinguje” kolor wody, jednak nie zabarwia samej wanny. Natomiast wiadomo, trzeba uważać na tłustą warstwę, która się na nich osadzi i spowoduje, że można się poślizgnąć. To dosyć oczywisty mankament wszelakich olejowych produktów do kąpieli, natomiast bardzo łatwo jest tę warstwę zmyć po prostu przecierając gąbką, więc dla mnie to nie minus, a spostrzeżenie. No i oczywiście nie każdemu spodobają się zawarte w kuli ususzone części lawendy. Mi się to podoba, czyni kąpiel jeszcze bardziej wyjątkową. Podsumowując super produkt, świetny pomysł na prezent, domowy luksus, namiastka SPA ???? Przyjemnie jest się czasem tak porozpieszczać i ukoić zmysły. To dosyć droga zabawa, biorąc pod uwagę, że jedna półkula wystarczy na jedną kąpiel, choć można też próbować ją przekroić na pół. Ten prezent zachęcił mnie do przetestowania innych wariantów tych półkul. Wybrałam czekoladową, tę z owsem i różaną. Każda z nich, niezmiennie, ma cudowne właściwości pielęgnujące i przepiękny, a jednocześnie naturalny zapach. To są najlepsze kule do kąpieli, jakie kiedykolwiek miałam.
    Zalety:
    • Piękne, naturalne zapachy bez wyjątku
    • Silnie nawilżające i odżywiające właściwości
    • Skóra po kąpieli jest mięciutka i nawilżona, ale bez lepkiej warstwy
    • Wannę po użyciu łatwo jest umyć
    Wady:
    • Mogłyby się troszkę wolniej rozpuszczać
    • Wysoka cena - jednak odpowiada wysokiej jakości
    Tronina
    23 lutego 2023 o 23:09
    Nie do końca jestem zadowolona z tego produktu
    Używa od:próbka
    Kupiłam do przetestowania kulę o zapachu czekolady. Do tej pory byłam zadowolona z produktów Ministerstwa. Niestety kula bardzo mnie zawiodła. Cena jest dość wysoka, biorąc pod uwagę gramaturę. Największym minusem jest to, że nie pachnie - a już na pewno nie pachnie czekoladą. Ma bardzo dobry skład - za co zostawiam duży plus, jednak nie kupię ponownie.
  • 21 marca 2022 o 17:54
    Mała półkula - wielka moc
    Bardzo lubię kule do kąpieli ale powiem szczerze, że na palcach jednej ręki policzę te, które spełniają w 100 % moje oczekiwania. Ten produkt to w zasadzie pół-kula, dostałam takie dwie w prezencie od pewnej kochanej duszyczki - różaną i lawendową. Obie napakowane są suszem, olejkami eterycznymi, nierafinowanym masłem shea, olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron, pełnym mlekiem i olejem ryżowym. Opakowanie jest papierowe, a nie foliowe - to też na plus. Czego zatem oczekuje po mojej idealnej kuli (lub półkuli) kąpielowej? Pięknego zapachu i widocznych właściwości nawilżających. Idealna to taka po której wychodzę z wanny i nie muszę używać balsamu do ciała. Czy te takie są? TAK! To na prawdę porządnie napakowane olejkami i masłami produkty, tutaj niczego nie żałowali ;) Pięknie pachną, nawilżają, pielęgnują skórę i pozostawiają na niej delikatny olejkowy film. Dla mnie to jedne z lepszych produktów tego typu jakie używałam, obok półkul z Nacomi lądują w moich ulubieńcach. Jeśli oczekujecie od tego typu produktów czegoś więcej niż tylko zapachu to warto się nimi zainteresować. Dla mnie super! Wad nie znalazłam.
    Zalety:
    • Właściwości nawilżające i pielęgnujące
  • 9 stycznia 2021 o 22:25
    pełne zadowolenie. mam ochotę na więcej wariantów.
    Jako że pora zimowa, korzystam jak najczęściej z możliwości kąpieli, Kiedy tylko mam na to chwilę, zapuszczam wodę, wrzucam jakieś dodatki (których trochę mi się przez lato uzbierało) i relaksuję się (choć bywa, że i cierpię, kiedy produkt okazuje się bubelkiem). Moim odkryciem są kąpielowe kule, do których wcześniej mnie nigdy nie ciągnęło a teraz.... Niektóre to miłość :) Bardzo podobają mi się te od Sisi & Me Cosmetics, te z Ministerstwa Dobrego Mydła też są niczego sobie :) To kąpielowa półkula, będąc precyzyjną. Ale absolutnie wystarczy na pół wanny wypełnionej wodą. Co znaczy `wystarczy`. Pozwala otrzymać satysfakcjonująco miłą wodę kąpielową. Miłą? Miękką, delikatnie otulającą, lekko tłustą, mleczną, pięknie pachnącą. Sama byłam zaskoczona aż takim efektem! Coś niesamowitego! Kula rozpuszcza się szybko, nie mamy tu efektu pienienia. Woda natychmiast zaczyna pachnieć, zapach jest intensywny przez całą kąpiel, a potem również wyczuwalny w łazience. Miałam przyjemność użyć wersji MLEKO-MIÓD-OWIES. I o ile owies w kosmetykach kocham, tak miodu się nieco obawiałam....Choć oczywiście dodaję do herbatki, to w kosmetykach zapach miodu nieco mi przeszkadza. Jest albo chemicznie podrasowany, albo ultrasłodki... A tu? Niespodzianka. To takie autentyczne, subtelne nuty- istna przyjemność dla nosa. Te nuty się tu wybijają i wiodą prym, ale jest bardzo przyjemnie i relaksująco. Co daje skórze taka kąpiel? Zdecydowanie rozluźnia ciało, sprawia, że i umysł nieco odpoczywa:) Skóra natomiast absolutnie nie jest przesuszona, bezpośrednio po kąpieli jest mięciuktka i przyjemna w dotyku. Zastosowanie nawilżacza nie jest nawet wskazane, bo nie czuć natychmiast takiej potrzeby. Pięknie pachnie kąpielową wodą, a wspomniałam przecież, ż eto zapach przyjemny. Stąd wspomnienia kąpieli trwają dłuższy czas :) Skład jest miły, i dla oka i dla skóry: oprócz bazy mamy tu mleko w proszku, olej ze słodkich migdałów, mało she, olej winogronowy, olej ryżowy, miód, owies.... No super, nie może być lepiej: zapach na ostatniej pozycji składu... Mam bardzo miłe wspomnienia tej kąpieli i zdecydowanie chęć na przetestowanie innych rodzajów kul od MDM. Chętnie będę ich wypartrywać na zakupach, oj chętnie. Tym bardziej, że do zapakowania MDM nie używa ani grama plastiku: to owinięcie najzwyklejszym papierem, zaklejonym również papierową etykietą.

Zobacz także inne Kule i płatki do kąpieli