Ampułki do włosów

Kerastase Oleo Fusion Fusio-Dose Ampułka do włosów suchych i bardzo uwrażliwionych

• 2 grudnia 2023 o 0:06
    Super ampułka
    Ampułka jest wydajna, wystarczyła na pokrycie całych moich włosów. Konsystencja ampułki jest płynno-oleista, szybko się wchłania , nie spływa. Nie skleja i nie obciąża włosów nie podrażnią skóry głowy.
    thequre
    3 lutego 2023 o 19:44
    Nie przypadła do gustu :(
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Robiąc porządki w kosmetykach znalazłam tę ampułkę, a ponieważ moja ostania wizyta u fryzjera skończyła się mocnym przesuszeniem, wręcz zniszczeniem włosów ucieszyłam się i zastosowałam. Moje włosy proste, półdługie, farbowane na blond, cienkie i delikatne, przetłuszczające się u nasady, suche na pozostałej części. Ampułkę zastosowałam samodzielnie bez boostera. Nałożyłam na mokre włosy, na 40 minut, trzymając pod czepkiem foliowym i ciepłą czapką (mój patent ;) Ampułka jest wydajna, wystarczyła na pokrycie na całej długości włosa (bez nasady) Konsystencja ampułki jest płynno-oleista, ale dobrze i szybko się wchłania , nie spływa. Trudno doszukać się dokładnego składu, ale dotarłam do informacji, że ampułka zawiera olejek jojoba i olejek z awokado, nie wiem zatem skąd ten chemiczny zapach...? Działanie: Ja jestem trochę rozczarowana, po pierwsze po ampułce włosy miały się nie elektryzować, a moje się elektryzowały, po drugie miały być nieobciążone, a moje są oklapnięte, pozbawione lekkości. Na plus: mam wrażenie, że przy końcach, czyli tam, gdzie włosy są najbardziej przesuszone, jest efekt odżywienia, zregenerowania oraz włosy rozczesałam bez problemu. Zdecydowanie wolę swoje Professional by Fama, Structural & Hairbuilder (Odżywczy lotion do włosów), które są świetne i sprawdzają się na wyjście. Przy ampułce Kerastase wpakowałabym się minę, gdybym miała jakąś imprezę i chciałabym mieć szczególnie ładne włosy. Nie kupię więcej.
  • 4 czerwca 2021 o 14:55
    Bardzo dobry
    Jeśli z jakiegoś powodu twoje włosy się z buntowały i nie chcą współpracować to ten kosmetyk z pewnością pomoże. Kilka razy w roku moje wlosy, z natury kręcone przechodzą "kryzys" wyglądają na zmęczone nie mają połysku mniej się kręcą wtedy wiem że nadszedł czas na ta ampułkę, za każdym razem wiem że włosy będą mięciutkie błyszczące zaczną bardziej się kręcić i współpracować. Za każdym razem gdy użyje ampułki włosy wyglądają jak bym dopiero opuściła salon fryzjerski, bardzo polecam ten kosmetyk jest drogi ale wart każdej złotówki. Nie skleja i nie obciąża wlosow nie podrażnią skóry głowy nie uczula.
    • Efekt wow
    • Poręczne opakowanie
  • 17 listopada 2020 o 18:14
    Plaster na moje włosy
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Jakiś czas temu kupiłam zestaw tej marki: szampon i ampułki. Mam długie proste włosy, które nie szczególnie lubią odżywki - zawsze po nich są ciężkie i wyglądają nieświeżo. Ale nie po tej ampułce!! Idealna konsystencja, ampułka niby mała, ale na moje włosy wystarcza na 2 użycia (włosy do łopatek). Zawsze nakładam na mokre włosy, zawijam głowę folią streczową i owijam ręcznikiem - po przeczytaniu kilku stron książki zmywam. Proces może nie jest szybki i zabawnie zawija się folię na głowie, ale efekt jest tego wart! Włosy są jeszcze bardziej proste co dla mnie jest dużym plusem, nie rozdwajają się końcówki i pięknie lśnią. Stosują taką "kurację" raz w mc i dla mnie to w zupełności wystarczy! No i te produkty bardzo ładnie pachną.
    • nie obciążą włosów
    Wady:
    • nie widzę żadnych
  • 5 marca 2019 o 21:48
    Bardzo fajna kuracja
    Miałam ich kilka, oto wrażenia po pierwszej aplikacji: Na wilgotne, dobrze umyte włosy wpsikalam całą ampułkę i podsuszałam ciepłym nawiewem suszarki około 3 minuty. Tak lekko nagrzane włosy można zawinąć w czepek, ale ja z obawy o podrażnienie niespokojnego skalpu postanowiłam zostawić je "wolne". Odczekałam 40 minut (niektórzy czekają 20, inni 120) i porządnie zmyłam serum z głowy ciepłą, ale nie gorącą wodą, bez użycia szamponu. Nie nałożyłam na pasma nic więcej, po prostu owinęłam w bawełnianą koszulkę, odsączyłam i wysuszyłam bez stylizowania. Efekt pozytywnie mnie zaskoczył, włosy były dosyć gładkie i błyszczące. Pasma nienagannie lśniły i były niesamowite w dotyku. Zniknęło uczucie szorstkości, które towarzyszyło mi od paru tygodni przed użyciem ampułki. Włosy były miękkie, elastyczne i sypkie. Przede wszystkim wyglądały zdrowo i były nawilżone. Nie elektryzowaly się nawet czesane szczotką z włosia dzika. Serum nie wyeliminowało problemu wszędzie odstających baby hair oraz potarganych przez Tangle Teezer pasm, ale na pewno go zmniejszyło. Włoski stały się bardziej miękkie i mniej fruwają dookoła głowy. Odstające sztywne, krótkie włosy nieco opadły. Trochę jestem rozczarowana, bo bardzo zależało mi na mocnym wygładzeniu fryzury, ale ogólna poprawa kondycji włosa jest tak bardzo na plus, że wybaczam wszelkie male niedociągnięcia. Poza tym nie stylizowałam włosów, więc nie miałam za bardzo możliwości ujarzmienia ich pianką, lakierem i lokówkosuszarką.
    • działanie
    • dobre wygładzenie