Pharmaceris A, Bioaktywny peeling enzymatyczny (cera wrażliwa, skłonna do alergii)

• 6 marca 2015 o 7:29
    mega podrażnienie
    Zachwycona opiniami kupiłam... mam cerę wrażliwa, naczynkową, chciałam delikatnie oczyścić twarz. Pół gwiazdki produkt otrzymuje za ładny zapach. Reszta do kitu, dostałam takiego uczulenia po zmyciu kosmetyku, że nic tylko płakać. Strasznie mnie skóra boli, swedzi mam czerwone łuszczące się plamy, wyglądam jeszcze gorzej. smaruję witaminą A, ale wolno działa... Myślałam, że trochę ukoi mi skórę, a tak męczę się już kolejne tygodnie.. Bo miesiąc to chyba coś za długo na takie podraznienie?! Używam tego produktu od: Miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 użycie
    alice86
    13 sierpnia 2007 o 10:30
    Naprawdę warto!!
    Polecam wszystkim Wizażankom o wrażliwej cerze! Peeling naprawdę skuteczny. Po użyciu tego peelingu skóra jest gładziutka, przyjemna w dotyku, koloryt skóry wyrównany. Po zabiegu skóra lepiej oddycha, jest promienna i zdecydowanie lepiej wchłania kremy i inne specyfiki :) Zapach apteczny (jak go określiła moja poprzedniczka), jednak nie przeszkadza w stosowaniu i nie drażni. Peelingu nie stosować częściej niż raz na tydzień (tak jak zaleca producent), ponieważ może wtedy nadmiernie łuszczyć się skóra ( moja schodziła z nosa małymi płatami ;) ) Konsystencja przyjemna, taka kremowo-żelowa. Kosmetyk naprawdę łagodny ale skuteczny. Używam tego produktu od: już prawie rok Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 16 listopada 2006 o 10:07
    koszmar w małej tubce
    Ten peeling jest koszmarny! Przynajmniej dla cery wrażliwej, a taką mam!Tworzy tłustą powłokę na twarzy, którą czuje się nawet po jego zmyciu. Zalepia pory i ogólnie wrażenie uduszonej twarzy nie mija nawet po całej nocy (na ogół peelingi robię sobie na noc). O oczyszczaniu nic nie piszę, bo nie poczułam się ani przez moment oczyszczona! :( W każdym razie, może komuś odpowiadać, ale jak dla mnie, to najgorszy kosmetyk z całej serii!!!! Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: 1
  • 18 maja 2006 o 21:37
    Genialny!
    Na koncie mam sporo produktów tego typu ale ten na chwilę obecną jest bezkonkurencyjny.Delikatny ale skuteczny,wygladza twarz,lekko rozjaśnia,daje efekt aksamitnej skóry.Nie ma szans żeby oczyścił pory na nosku ale stosowany regularnie widocznie je oczyszcza i zmniejsza.Żadnych podrażnień.Dość niewydajny ale można mu to wybaczyć.Trzymam go dłużej na twarzy niż zaleca producent a od czasu do czasu stosuję 2 razy pod rząd na jedną sesję,tj. nałoże-odczekam-zmywam-nałoże-odczekam-zmywam-nakładam maseczkę-idę spać-jestem baaaardzo zadowolona z rezultatów :) Dodam,że mam wrażliwą,alergiczną cerę.
  • 17 lutego 2006 o 18:22
    Miodzio ;)
    Po pierwszym użyciu długo zastanawiałam się, o co to całe halo z peelingami enzymatycznymi. Kupiłam akurat ten, bo cena przystępna i to był jedyny, jaki wtedy był w aptece, do której poszłam. Ziarnisty się skończył i chciałam wypróbować ten. Poczułam się rozczaorwana, bo przyzwyczajona byłam do odczuwalnych od razu efektów peelingu, ALE... Stosowany regularnie, dwa razy w tygodniu zdziałał (w połączeniu z maseczką) dosłowne cuda. Brak podrażnień mechanicznych sprawił, że trądzik jest widoczny tylko z bardzo bliska. Naskórek jest złuszczany bardzo delikatnie nie naruszając zdrowej częsci. Przyjemny w użyciu, wydajny, zmiękcza i wygładza skórę. Jeden z moich absolutnych niezbędników :)