Wejdź
vegeta o smaku kurczaka
Przepisy

Nowość: Vegeta w pięciu nowych smakach

Goszcząca od lat na polskich stołach Podravka, producent Vegety, wychodzi na przeciw zróżnicowanym potrzebom odbiorców i po raz kolejny poszerza swoją ofertę. Vegeta koperkowa, pikantna, azjatycka, śródziemnomorska, o smaku kurczaka – to nowe, pyszne propozycje na które warto się skusić!
Katarzyna Mordalska
wrzesień 20, 2013

vegeta koperkowa

Vegeta z Koperkiem to propozycja dla miłośników aromatycznej koperkowej natury. Będzie uniwersalnym dodatkiem do tych potraw kuchni polskiej, do których chętnie dodajemy posiekany koperek – do zup, sałatek, ziemniaków oraz kanapek. Niezastąpiona podczas przygotowywania nie tylko tradycyjnych dań.

Jako przyprawa świetnie sprawdzi się także do uzupełnienia smaku placków ziemniaczanych, sosów, kurczaka, ryb i dressingów.

Dla miłośników mocnych i wyrazistych przypraw Vegeta przygotowała specjalną odsłonę. Pikantne potrawy charakteryzują się intensywnym smakiem, o którym w przeważającej mierze decydują właśnie przyprawy.

Unikalne połączenie Vegety i papryczki chilli dostarczy niezapomnianych wrażeń smakowych, zadba o apetyczny i intensywny aromat oraz czerwono – rumiany kolor potraw. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do mięs, gulaszu, sosów oraz dań kuchni meksykańskiej.

Vegeta Azjatycka to inspiracja do kulinarnej podróży smakami Dalekiego Wschodu od Indii po Japonię. Kluczowym elementem tej kuchni są właśnie przyprawy.

vegeta azjatycka

Do najbardziej popularnych dań kuchni azjatyckiej należą między innymi kurczak w sosie słodko-kwaśnym, sajgonki czy  kurczak curry. Ponieważ dania pochodzące ze Wschodu są nie tylko smaczne, ale i zdrowe, nie dziwi ich rosnąca popularność. Co więcej przygotowanie potraw nie zajmuje zbyt wiele czasu, przepisy są proste, a składniki łatwo dostępne.

Vegeta zadbała także o smakoszy kuchni śródziemnomorskiej przygotowując unikalną mieszankę przypraw. Będzie ona świetną okazją do rozsmakowania się chociażby w bogactwie makaronów, czy dań z wykorzystaniem soczystych pomidorów.

Na polskich stołach coraz częściej goszczą produkty o śródziemnomorskim pochodzeniu – ser feta, oliwki, makarony i przetwory pomidorowe. Uwielbiamy je nie tylko ze względu na pyszny smak, ale także prostotę przygotowania.

vegeta

Pieczony kurczak to klasyka kuchni polskiej, a także świetny i sprawdzony pomysł na rodzinny obiad. Dawniej - w kuchni dworskiej - kurczaki były wytwornym daniem oraz podstawą wyszukanych przepisów. Do dziś są niezwykle popularne!

Vegeta o smaku kurczaka zawiera w sobie esencję domowego smaku, świetnie nadaje się do nacierania mięsa przed pieczeniem lub duszeniem, stanowi także dobry dodatek do sosów, risotto, warzyw, ziemniaków czy zup.

Cena: ok. 2,80 zł/100g

Komentarze
przyprawa kamis grill
materiały PR
Przepisy Nowe przyprawy Kamis Grill Mates
Dziś możemy oficjalnie otworzyć sezon grillowy z marką Kamis! Dzięki 4 nowym mieszankom przyprawowym nasze dania zyskają niespotykany wcześniej smak, dzięki któremu pozytywnie zaskoczysz swoich bliskich. Debiutantami są przyprawy z serii Grill Mates: Karkówka Montreal Steak, Skrzydełka Brown Sugar, Ryba Mojito Lime oraz Kurczak Smoky Texan.
Katarzyna Mordalska
kwiecień 28, 2014

Karkówka Montreal Steak Pierwszą mieszanką grillową z linii Grill Mates jest Karkówka Montreal Steak , która z pewnością zachwyci swym wyrazistym smakiem i wyglądem dzięki nasionom kopru, kolendry oraz chili. Wystarczy wymieszać zawartość saszetki z olejem, a następnie natrzeć mięso i odstawić na minimum 30 minut. Dla uzyskania bardziej aromatycznej i soczystej karkówki warto dodać do marynaty 30 ml piwa. Tak doprawioną karkówkę można spokojnie ułożyć na grillu i rozpocząć kulinarne zmagania z ogniem! Przyprawę można również wykorzystać do piersi z kurczaka oraz ryb. Skrzydełka Brown Sugar Kolejną pozycją są Skrzydełka Brown Sugar . Jest to słodko-pikantna mieszanka przypraw z kroplą szlachetnego miodowego aromatu w tle. Zawartość saszetki trzeba wymieszać z olejem, miodem i octem winnym, a następnie tak przygotowaną marynatę należy wetrzeć w skrzydełka kurczaka i odstawić na minimum 30 minut. Dla uzyskania pełniejszego smaku, warto dodać do marynaty 30 ml whisky. Po tym czasie skrzydełka są gotowe na spotkanie z ogniem pod twoim nadzorem! Przyprawę można również wykorzystać do wołowiny oraz wieprzowiny. Ryba Mojito Lime Jest to wyśmienita pozycja dla wielbicieli grillowanych ryb i owoców morza. Mieszanka Ryba Mojito Lime charakteryzuje się wyśmienitym, egzotycznym smakiem limonki z akcentem mięty i szczyptą pikantnego chili. Zawartość saszetki trzeba wymieszać z olejem i sokiem z cytryny, a następnie tak przygotowaną marynatę należy wetrzeć w rybę i odstawić na minimum 30 minut. Do marynaty warto dodać 50 ml białego rumu. Przyprawę można również wykorzystać do krewetek oraz drobiu. Kurczak Smoky Texan Ostatnią z debiutujących na polskim rynku mieszanek z serii Grill Mates jest Kurczak Smoky Texan . W jej smaku odkryjemy soczyste pomidory, czosnek i mocny akcent chili. Zawartość saszetki trzeba wymieszać z olejem i...

Przeczytaj

Nasze akcje