klub recenzentki wizaz klub recenzentki wizaz Wejdź
vegeta o smaku kurczaka
Przepisy

Nowość: Vegeta w pięciu nowych smakach

Goszcząca od lat na polskich stołach Podravka, producent Vegety, wychodzi na przeciw zróżnicowanym potrzebom odbiorców i po raz kolejny poszerza swoją ofertę. Vegeta koperkowa, pikantna, azjatycka, śródziemnomorska, o smaku kurczaka – to nowe, pyszne propozycje na które warto się skusić!
Katarzyna Mordalska
wrzesień 20, 2013

vegeta koperkowa

Vegeta z Koperkiem to propozycja dla miłośników aromatycznej koperkowej natury. Będzie uniwersalnym dodatkiem do tych potraw kuchni polskiej, do których chętnie dodajemy posiekany koperek – do zup, sałatek, ziemniaków oraz kanapek. Niezastąpiona podczas przygotowywania nie tylko tradycyjnych dań.

Jako przyprawa świetnie sprawdzi się także do uzupełnienia smaku placków ziemniaczanych, sosów, kurczaka, ryb i dressingów.

Dla miłośników mocnych i wyrazistych przypraw Vegeta przygotowała specjalną odsłonę. Pikantne potrawy charakteryzują się intensywnym smakiem, o którym w przeważającej mierze decydują właśnie przyprawy.

Unikalne połączenie Vegety i papryczki chilli dostarczy niezapomnianych wrażeń smakowych, zadba o apetyczny i intensywny aromat oraz czerwono – rumiany kolor potraw. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do mięs, gulaszu, sosów oraz dań kuchni meksykańskiej.

Vegeta Azjatycka to inspiracja do kulinarnej podróży smakami Dalekiego Wschodu od Indii po Japonię. Kluczowym elementem tej kuchni są właśnie przyprawy.

vegeta azjatycka

Do najbardziej popularnych dań kuchni azjatyckiej należą między innymi kurczak w sosie słodko-kwaśnym, sajgonki czy  kurczak curry. Ponieważ dania pochodzące ze Wschodu są nie tylko smaczne, ale i zdrowe, nie dziwi ich rosnąca popularność. Co więcej przygotowanie potraw nie zajmuje zbyt wiele czasu, przepisy są proste, a składniki łatwo dostępne.

Vegeta zadbała także o smakoszy kuchni śródziemnomorskiej przygotowując unikalną mieszankę przypraw. Będzie ona świetną okazją do rozsmakowania się chociażby w bogactwie makaronów, czy dań z wykorzystaniem soczystych pomidorów.

Na polskich stołach coraz częściej goszczą produkty o śródziemnomorskim pochodzeniu – ser feta, oliwki, makarony i przetwory pomidorowe. Uwielbiamy je nie tylko ze względu na pyszny smak, ale także prostotę przygotowania.

vegeta

Pieczony kurczak to klasyka kuchni polskiej, a także świetny i sprawdzony pomysł na rodzinny obiad. Dawniej - w kuchni dworskiej - kurczaki były wytwornym daniem oraz podstawą wyszukanych przepisów. Do dziś są niezwykle popularne!

Vegeta o smaku kurczaka zawiera w sobie esencję domowego smaku, świetnie nadaje się do nacierania mięsa przed pieczeniem lub duszeniem, stanowi także dobry dodatek do sosów, risotto, warzyw, ziemniaków czy zup.

Cena: ok. 2,80 zł/100g

Komentarze
przyprawa kamis grill
materiały PR
Przepisy Nowe przyprawy Kamis Grill Mates
Dziś możemy oficjalnie otworzyć sezon grillowy z marką Kamis! Dzięki 4 nowym mieszankom przyprawowym nasze dania zyskają niespotykany wcześniej smak, dzięki któremu pozytywnie zaskoczysz swoich bliskich. Debiutantami są przyprawy z serii Grill Mates: Karkówka Montreal Steak, Skrzydełka Brown Sugar, Ryba Mojito Lime oraz Kurczak Smoky Texan.
Katarzyna Mordalska
kwiecień 28, 2014

Karkówka Montreal Steak Pierwszą mieszanką grillową z linii Grill Mates jest Karkówka Montreal Steak , która z pewnością zachwyci swym wyrazistym smakiem i wyglądem dzięki nasionom kopru, kolendry oraz chili. Wystarczy wymieszać zawartość saszetki z olejem, a następnie natrzeć mięso i odstawić na minimum 30 minut. Dla uzyskania bardziej aromatycznej i soczystej karkówki warto dodać do marynaty 30 ml piwa. Tak doprawioną karkówkę można spokojnie ułożyć na grillu i rozpocząć kulinarne zmagania z ogniem! Przyprawę można również wykorzystać do piersi z kurczaka oraz ryb. Skrzydełka Brown Sugar Kolejną pozycją są Skrzydełka Brown Sugar . Jest to słodko-pikantna mieszanka przypraw z kroplą szlachetnego miodowego aromatu w tle. Zawartość saszetki trzeba wymieszać z olejem, miodem i octem winnym, a następnie tak przygotowaną marynatę należy wetrzeć w skrzydełka kurczaka i odstawić na minimum 30 minut. Dla uzyskania pełniejszego smaku, warto dodać do marynaty 30 ml whisky. Po tym czasie skrzydełka są gotowe na spotkanie z ogniem pod twoim nadzorem! Przyprawę można również wykorzystać do wołowiny oraz wieprzowiny. Ryba Mojito Lime Jest to wyśmienita pozycja dla wielbicieli grillowanych ryb i owoców morza. Mieszanka Ryba Mojito Lime charakteryzuje się wyśmienitym, egzotycznym smakiem limonki z akcentem mięty i szczyptą pikantnego chili. Zawartość saszetki trzeba wymieszać z olejem i sokiem z cytryny, a następnie tak przygotowaną marynatę należy wetrzeć w rybę i odstawić na minimum 30 minut. Do marynaty warto dodać 50 ml białego rumu. Przyprawę można również wykorzystać do krewetek oraz drobiu. Kurczak Smoky Texan Ostatnią z debiutujących na polskim rynku mieszanek z serii Grill Mates jest Kurczak Smoky Texan . W jej smaku odkryjemy soczyste pomidory, czosnek i mocny akcent chili. Zawartość saszetki trzeba wymieszać z olejem i...

Przeczytaj
przyprawa do żurku appetita
Przepisy Gotujemy po polsku - przyprawy marki Appetita
Kuchnia staropolska pachniała jałowcem, majerankiem, kolendrą oraz kminkiem. Dziś jej smak pomoże odkryć linia autorskich mieszanek przyprawowych: Gotujemy po polsku marki Appetita, łączących w sobie aromat ziół i przypraw, które nadają daniom piękny kolor oraz głęboki smak i zapach.
Katarzyna Mordalska
grudzień 02, 2013

Linia mieszanek  Gotujemy po polsku to niezastąpiona pomoc w każdej kuchni. Stanowią kompendium wiedzy o polskiej kuchni i ułatwią przygotowywać tradycyjne dania nawet niedoświadczonym kucharzom. Ważną pozycją w polskiej kuchni są potrawy mięsne. Wymagają jednak właściwego doprawienia. Przyprawa do kurczaka, Przyprawa do kurczaka pikantna, Przyprawa do kurczaka słodko kwaśna, Przyprawa do mięsa mielonego, Przyprawa do żeberek, Przyprawa do gulaszu, Przyprawa do mięsa wieprzowego oraz  Przyprawa do golonki stanowią kompozycje starannie dobranych ziół i przypraw, które sprawią, że duszone, pieczone, grillowane oraz smażone mięsa będą zachwycać głębokim smakiem i aromatem. W bogatym wachlarzu mieszanek przyprawowych każdy znajdzie tę, dzięki której przygotuje swoje ulubione danie. Linia Gotujemy po polsku obejmuje także: Przyprawę do ryby, Przyprawę do frytek i ziemniaków, Przyprawę do jajek, Przyprawę do potraw z fasoli, Przyprawę do flaków, Przyprawę do bigosu po staropolsku, Przyprawę do żurku i barszczu białego oraz  Przyprawę do gołąbków. Mieszanki przyprawowe Appetita posiadają naturalne receptury, bez sztucznych dodatków i konserwantów, w tym glutaminianu sodu. Zawierają tylko składniki pochodzenia naturalnego oraz surowce poddawane restrykcyjnym kontrolom jakości. Cena : ok. 1,35zł/ szt.

Przeczytaj
kamis fix
Przepisy Zafixuj się naturalnie z Kamis
Nowa linia fixów Kamis to różnorodna oferta aż 14 produktów – produkty są naturalne i zdrowe, zawierają aromatyczne przyprawy i zioła, przygotowanie jest proste, a efekt zaskakuje smakiem.
Katarzyna Mordalska
marzec 08, 2013

Kamis Fixy z woreczkami do pieczenia: Z fixami Kamis ze specjalnymi woreczkami można przygotować cztery niezwykłe, aromatyczne dania. Woreczki gwarantują niepowtarzalną soczystość i smak przygotowanych w ten sposób mięs. Wielbiciele kurczaka mają do wyboru dwa pyszne dania, które z pewnością zachwycą ich niezwykłą soczystością mięsa i jego aromatem:  Kurczak z papryką i cebulą oraz Kurczak z jabłkami dzięki zastosowaniu specjalnego woreczka zostaną doskonale upieczone. Kamis Fix w standardowej saszetce: Komplet ośmiu fixów – mieszanek do rozmaitych dań, zapewni smakowite posiłki na każdy dzień dla wielbicieli dobrej i różnorodnej kuchni. Wspaniała włoska kuchnia zagości na naszym stole, dzięki trzem apetycznym daniom z makaronem  Spaghetti Napoli , Spaghetti Bolognese oraz Zapiekanym makaronem z kurczakiem i brokułami . We wspaniałą podróż smaków zabiorą nas dania Kurczak 5 smaków po chińsku oraz Kurczak po prowansalsku . Bogaty i bardzo różnorodny wybór dań jedno garnkowych sprawi, że wybór obiadu stanie się kulinarnym wyzwaniem: Gulasz meksykański, Cygański kociołek z kiełbasą oraz prawdziwy rarytas, jakim są Polędwiczki w sosie czosnkowo-ziołowym zachwycą najbardziej wybrednego smakosza. Wśród fixów nie zabrakło także uwielbianych przez młodszych (które dziecko ich nie lubi?) oraz starszych (szczególnie na wieczornych spotkaniach) nuggetsów . Fix Nuggetsy klasyczne zawiera kolendrę i gorczycę. Mieszanka przypraw powoduje, że nuggetsy są soczyste, chrupiące i łatwe w przygotowaniu. Natomiast  Fix Nuggesty pikantne to połączenie przypraw: imbiru, rozmarynu i chili. Niezwykła mieszanka sprawia, że nuggetsy są ostre w smaku, soczyste i bardzo chrupiące. Proste przepisy wraz z piktogramami pokazującymi daną czynność, dokładny skład produktu oraz  pełen opis składników odżywczych , w tym...

Przeczytaj
Rolnik Premium Mediterana
materiały PR
Przepisy Rolnik Premium Mediterana - nowe przysmaki
Firma Rolnik prezentuje przekąski rodem z włoskiej spiżarni. Papryka czereśniowa z serem, Pomidory suszone w oleju i Karczochy w ćwiartkach charakteryzują się najlepszą jakością, pysznym smakiem i wyrazistym, śródziemnomorskim aromatem.
Katarzyna Mordalska
styczeń 24, 2013

Kwintesencją nowej linii Mediterana są produkty pochodzące z najlepszych upraw i plantacji południa Europy, charakteryzujące się nie tylko doskonałym smakiem, ale także dorodnym kształtem, który zachęca do spróbowania produktów. Niewątpliwą zaletą produktów z linii Mediterana jest estetyczne i funkcjonalne opakowanie. Sześciokątne słoiczki, dzięki dopracowanym szczegółom efektownie prezentują się na każdym stole i nie wymagają przekładania produktów do innych naczyń. Papryka czereśniowa wypełniona serem feta z dodatkiem pepperoni to wyśmienite połączenie ostrości z delikatnością. To właśnie delikatny, lekko słony ser feta łagodzi pikantny smak papryki oraz sprawia, że staje się ona wyszukanym przysmakiem. Papryka nadziewana serem feta jest idealna jako samodzielna przekąska. Sprawdzi się też jako dodatek do innych włoskich dań, lub do mięs: wołowego, wieprzowego, dziczyzny i baraniny. Znakomicie też wzbogaci deskę serów. Włoskie suszone pomidory w oleju to przysmak, który z pewnością szybko przeniesie nas na południe Włoch. To wyjątkowe połączenie najlepszej odmiany włoskich pomidorów, delikatnych kaparów i mieszanki aromatycznych przypraw, wprowadzi do naszej kuchni śródziemnomorską nutę. Pomidory suszone w oleju otwierają przed nami całe spektrum kulinarnych zastosowań.We włoskiej kuchni suszone pomidory stanowią przede wszystkim składnik gorących sosów do makaronów lub zapiekanek. Suszone pomidory znakomicie nadają się także do sałatek. Karczochy w ćwiartkach w oleju to idealne rozwiązanie dla wszystkich wielbicieli tego warzywa, którzy nie mają czasu lub umiejętności, żeby go sprawnie obrać. Karczoch przez wielu nazywany jest ostem o dobrym sercu, ponieważ jego delikatny środek skrywa się pod warstwami ostrych, często lekko zdrewniałych liści, które ciężko usunąć. Delikatne kawałki karczocha o lekko...

Przeczytaj