klub recenzentki wizaz klub recenzentki wizaz Wejdź
serek hochland
materiały PR
Przepisy

Plastry topione Śmietankowe – nowy smak w rodzinie Hochland

Firma Hochland wprowadziła na rynek nowy smak swojego sztandarowego sera w plastrach - ser topiony Śmietankowy!
Katarzyna Mordalska
wrzesień 19, 2014

hochland

Ser topiony w plastrach Śmietankowy idealnie komponuje się z kanapkami, zapiekankami czy tostami. Może także stanowić inspirację do stworzenia dań takich jak np. zapiekanka serowa z suszonymi pomidorami lub brokułami. 

Każdy z ośmiu plasterków sera topionego w praktycznym opakowaniu typu 'otwórz – zamknij', jest dodatkowo indywidualnie foliowany, co gwarantuje ochronę przed wyschnięciem oraz świeżość aromat na długi czas.

Nowe Plastry topione Śmietankowe uzupełnią dostępną już sporą rodzinę serów topionych Hochland w plastrach: Gouda, Emmentaler, Cheddar, Maasdamer, Tost, Z szynką, Ze szczypiorkiem, Z pieczarkami, Light Gouda.

Cena: ok. 4,15zł/ 150g

Komentarze
pstrąg przyciąga
materiały PR
Przepisy Pstrąg przyciąga - przepisy z pstrągiem w roli głównej!
Pstrągi to jedne z najzdrowszych i najsmaczniejszych ryb, które w dodatku są naturalnym dobrem występującym w Polsce. Wypróbuj przepisy na pyszne dania z pstrągiem!
Katarzyna Mordalska
czerwiec 05, 2013

Spożywanie ryb, nawet codziennie, to najlepszy sposób na zachowanie zdrowia, kondycji, sprawności intelektualnej, młodości i radości życia. W rybach znajdziemy witaminy A, D i E, które dobrze rozpuszczają się w tłuszczach. Witamina A, której najwięcej jest w rybim tranie wpływa korzystnie na widzenie, wzmacnia układ immunologiczny organizmu, zapobiega starzeniu się organizmu. Witamina E, podobnie jak A, chroni nas przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, zapobiegając chorobom nowotworowym oraz miażdżycy. Pstrąg w sezamie w trzech sosach 200g filet z pstrąga, sezam czarny i biały, mąka pszenna i kukurydziana, 1 jajko, olej do smażenia, sól, pieprz, natka pietruszki, trzy sosy; sos słodki chilli, sos tajski, sos sezamowy Filet z pstrąga oczyścić, odciąć mu brzuch i skórę oraz usunąć ości. Tak oczyszczone filety kroimy na paski, przyprawmy solą, pieprzem i panierujmy w mące. Do przygotowania ciasta będziemy potrzebować 4 części maki pszennej i 1 cześć mąki kukurydzianej oraz jajko. Wszystko to wymieszajmy z wodą tak, aby powstało gęste ciasto. Następnie moczymy w nim paski ryby i panierujmy w wymieszanym sezamie. Rozgrzewamy olej w garnku, lub jeśli ktoś posiada – w frytkownicy. Smażymy na złoty kolor. Pietruszkę dzielimy na gałązki i smażymy w samym cieście. Tak przygotowane chrupiące kęski rybne możemy pookładać na dużym chipsie krewetkowym lub podać z prażynkami. Sosy rozlewamy do miseczek dodajemy ćwiartki cytryny i cieszymy się smakiem orientalnego pstrąga. Quiche z pstrągiem wędzonym 300g mąka , 150g masło, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 7 jajek, 125ml śmietany 30%, 0,5 łyżeczki soli, 300g fileta z pstrąga wędzonego, 150g cukinii, 1 mała cebula, 150g sera cheddar, świeża dymka Z mąki, masła, proszku do pieczenia i 1 jajka wyrobić ciasto. Schować do lodówki na ok. 30 min, aby stwardniało....

Przeczytaj
ogórki kiszone krakus
materiały PR
Przepisy Kiszony od Krakusa – nowy członek rodziny królewskiej!
Już jest! Uwielbiany przez wielu ogórek kiszony dołączył do królewskiej rodziny ogórków marki Krakus. Smakuje wybornie, będzie doskonały jako zagryzka, chrupiący akcent do obiadu oraz składnik wielu pysznych sałatek.
Katarzyna Mordalska
listopad 17, 2014

W polskich domostwach bardzo chętnie sięgamy po ogórki w każdej postaci. Jedną z ulubionych są t radycyjne ogórki kiszone ze świeżymi przyprawami , w sam raz na zimę. Wiadomo, ogórki nie mogą być byle jakie – ważny jest nie tylko ich smak, ale też chrupkość i zapach, a odpowiednia wielkość ogórków zwieńczy dzieło. Dlatego król może być tylko jeden – ogórki od Krakusa spełniają te warunki. Kiszone, podobnie jak uważane za wzór ogórka, czyli konserwowe od Krakusa, są jędrne i chrupiące, wyraziste w smaku, o odpowiednio zielonej barwie. Dlatego będą królować w wielu sałatkach i surówkach, np. w sałatce z ogórka kiszonego i cebuli, surówce z kiszonych ogórków, marchewki i papryki, ziemniaczanej sałatce z jajkiem i ogórkiem czy sycącej wersji z tuńczykiem, ogórkiem i ryżem . Owszem, w każdej z nich będzie kolorowo, ale zielony, chrupiący i bardzo aromatyczny akcent będzie tu najważniejszy. O smaku i efekcie końcowym decydują detale. Dlatego w procesie produkcji kiszonych od Krakusa wybierane są tylko odmiany przeznaczone do kwaszenia, całkowicie zdrowe i bez żadnych przebarwień, zbliżone pod względem kształtu i wielkości. Ponadto ogórki Krakus układane są w słojach ręcznie. Całość dopełniają tradycyjne dodatki – chrzan w plastrach, czosnek i koper baldach. Świetnie sprawdzą się w roli smacznych przekąsek między posiłkami oraz tradycyjnego dodatku do obiadu, a po godzinach… Cóż – z pewnością na wielu imprezach będą królować jako najczęściej wybierana zakąska . Cena: 5,99 zł/ 640g

Przeczytaj
Ser topiony Hochland z salami
materiały PR
Przepisy Nowość Hochland - ser topiony z salami
We wrześniu firma Hochland wprowadziła na rynek nowy, limitowany smak swojego znanego sera w plastrach - ser topiony z aromatycznym salami.
Katarzyna Mordalska
październik 08, 2012

Każdy z ośmiu plasterków sera topionego w praktycznym opakowaniu typu 'otwórz – zamknij' , jest dodatkowo indywidualnie foliowany, co gwarantuje ochronę przed wyschnięciem oraz świeżość i aromat na długi czas. Ser topiony w plastrach z salami idealnie komponuje się z kanapkami, zapiekankami czy tostami. Może także stanowić inspirację do stworzenia dań takich jak np. tarta serowa z tuńczykiem i kaparami. Ser topiony z salami to  limitowana nowość obok sporej grupy serów topionych Hochland w plastrach, takich jak Gouda, Emmentaler, Tost, czy Z szynką. Cena sera topionego z salami Hochland: 3,60zł / 8szt.

Przeczytaj
Hochland Twarogowy
materiały PR
Przepisy Nowy Hochland Twarogowy w plastrach
Firma Hochland wprowadziła na rynek NOWY Hochland Twarogowy w plastrach, który łączy w sobie pyszny naturalny smak i nowoczesną formę. Hochland Twarogowy to twarogowy smak oraz proste i intensywne dodatki, które podkreślają domowy charakter produktu.
Katarzyna Mordalska
lipiec 11, 2013

Nowy Hochland Twarogowy w plastrach to doskonałe rozwiązanie dla wszystkich, którzy cenią sobie naturalne produkty i jednocześnie uwielbiają odkrywać nowości. Produkowany na bazie naturalnego twarogu, zachwyca delikatną konsystencją i twarogowym smakiem . Dzięki swym wyrazistym i intensywnym dodatkom nadaje potrawom charakteru i sprawia, że mają one wyjątkowy smak. Plastry Twarogowe Hochland występują aż w trzech wariantach smakowych:  naturalnym, z chrzanem oraz z cebulką i szczypiorkiem . Dzięki temu doskonale nadają się do różnorodnych dań. Przekonaj się sam i oczaruj wszystkich prawdziwie domowymi smakami. Hochland Twarogowy cena - 3.59zł / 150g

Przeczytaj