Jestem wielbicielką żeli Dove. Kocham je niemal wszystkie, kupuję od lat i pozostanę im wierna chyba na zawsze - zwłaszcza recenzowanemu wariantowi z olejkiem arganowym. Uwiódł mnie wszystkim, począwszy od zapachu, poprzez konsystencję, dokładne oczyszczanie, na nawilżaniu kończąc. Ale, od początku!
Pewnie zastanawiacie się, jakim cudem żel pod prysznic może tak cieszyć i być obiektem miłości? Otóż...ten żel jest naprawdę grzechu wart - głównie za sprawą boskiego zapachu! <3
ZALETY:
+Opakowanie - charakterystyczne powiedziałabym, takie, jak we wszystkich żelach tej marki - lekko spłaszczone, z solidną zatyczką, w prostej szacie graficznej. Zatyczka, mimo że trzyma się mocno, to daje się z łatwością otworzyć nawet pod prysznicem.
+Konsystencja - żel jest bardzo gęsty, mocno kremowy. Niewielka ilość daje masę piany (używam z myjką sizalową). Pianka jest zwarta, kremowa, a jednocześnie łatwo ją spłukać. Żel pozostawia lekką warstwę okluzyjną, ale nie przetłuszcza skóry!
+Zapach - o mamo, on jest OBŁĘDNY! Tak, jak wspomniała redcarpet93, kojarzy się z arabskimi perfumami, kadzidełkiem, oudem, jest mocny, słodkawy i mega kobiecy! Do tego trwały, skóra po prysznicu pachnie jeszcze długo, piżamy, szlafrok, ręcznik - wszystko pachnie tym żelem.
+Nie wysusza skóry - mam AZS, z założenia powinnam używać bezwonnych i ultradelikatnych emolientów, ale...gdy nie mam większych problemów ze zmianami chorobowymi, to uwielbiam rozpieszczać się takimi cudeńkami. I żel Dove nie wysusza, nie podrażnia, nie zaostrza ewentualnych, niewielkich zmian.
+Bardzo dobrze oczyszcza skórę, mimo nawilżającej formuły - czuję się czysta, świeża i wypielęgnowana, a przecież o to chodzi, prawda? :)
+Nadaje się do golenia w sytuacji awaryjnej (sprawdzone) - gdyby brakło żelu, na wyjeździe etc.
+Jest bardzo wydajny, za sprawą gęstej formuły - już odrobina daje górę piany i pozwala dokładnie oczyścić skórę.
+Dostępny w 3 pojemnościach - 250 ml, 500ml i 750 ml (o ile dobrze pamiętam).
+Niedrogi, za 500 ml zapłaciłam w promocji 9 zł, ale cena regularna w tej konkretnej pojemności wynosi ok 15-16 zł - a więc nadal akceptowalnie.
+Łatwo dostępny, znajdziecie go w drogeriach, marketach itd.
WADY:
-Brak!
***Jestem bardzo zadowolona z tego żelu - niby tylko produkt myjący, a jednak nie tak łatwo trafić w dziesiątkę, tak by być w pełni zadowoloną. Tutaj nie mam absolutnie żadnych obiekcji, żel doskonale myje, pozostawiając moją skórę czystą, świeżą, gładką i nawilżoną, jest bardzo wydajny i w przystępnej cenie, co przekłada się na zasobność mojego portfela ;), do tego wspaniale pachnie, dając mi prawdziwą aromaterapię każdego wieczoru. Jestem absolutnie zakochana w tym żelu i wiem, że kupię go ponownie, bo warto!***