Żele pod prysznic

Yope Żel pod prysznic `Mandarynka i malina`

• 22 lutego 2025 o 18:20
    Zapach oranżady w proszku
    Moja skóra lubi się przesuszać więc podstawową dla mnie kwestią w przypadku wyboru produktów do oczyszczania ciała jest naturalny skład i obecność łagodnych substancji myjących. Ten żel idealnie spełnia powyższe wymagania i doskonale sprawdza się w swojej roli. Ze względu na naprawdę delikatne substancje żel delikatnie się pieni ale wystarczająco aby można było wziąć komfortową kąpiel. Opakowanie z pompką dozuje odpowiednią ilość produktu (mi na umycie całego ciała wystarczają około 6-8 pompek). Sam mechanizm pompki także działa bez zarzutu, nic się nie zacina, nie pryska. Minusem jest jednak mechanizm jej blokowania, trzeba wcisnąć do końca aby można było ją zablokować - w ten sposób zawsze marnuje się u mnie trochę produktu. Zdecydowanie wolę pompki, które można przekręcić aby je zabezpieczyć lub odbezpieczyć. Opakowanie ma na prawdę piękny design. Matowa naklejka ze złotymi elementami, do tego urocze zwierzątko. Yope naprawdę zna się na marketingu i wie co przyciąga oko klientów. Każdy produkt ma inną, dedykowaną grafikę. Na odwrocie napisy zarówno w języku polskim, jak i angielskim. Ponadto produkt ma sporą pojemność (400 ml) i przystępną cenę, więc wypada ekonomicznie. Konsystencja rzadsza niż typowych żeli pod prysznic (nie na tyle rzadka żeby przeciekała przez palce), ale ze względu na bardzo ładny skład jestem w stanie wybaczyć ten mankament. Co do działania to w swojej roli spisuje się bardzo dobrze. Delikatnie domywa skórę pozostawiając ją miękką, bez uczucia suchości, ściągnięcia czy podrażnienia. Producent obiecuje także wygładzenie i nawilżenie. Nie jest to jednak formuła, która pozostaje długo na skórze, tylko zwykle po kilku minutach ją spłukujemy. Osobiście nie zauważyłam powyższych właściwości, jednak nie oczekiwałam ich przy zakupie więc nie jestem jakoś bardzo pod tym względem zawiedziona. Co do zapachu to ja wyczuwam tutaj bardziej mandarynkę niż maliny. Pachnie całkiem intensywnie, czy jest to dla mnie przyjemny zapach ciężko mi powiedzieć, ponieważ przypomina mi bardziej zapach oranżady pomarańczowej niż prawdziwej mandarynki, bardzo podobnie jak jego odpowiednik - mydło w płynie.
  • 22 września 2024 o 8:29
    Bardzo lubię tę serię :)
    Linię "Mandarynka i malina" poznałam już jakiś czas temu, kupując mydło w płynie. Kosmetyk mnie zachwycił, ale troszkę poskąpiłam pieniędzy na regularne kupowanie droższego, niż zwykle mydła. Na żel pod prysznic jestem jednak w stanie wydać więcej ;) Jak nie byłam jakoś szczególnie zafascynowana marką Yope, tak teraz mam chęć ją poznać lepiej.
    Zalety:
    • Opakowanie. Wcześniej nie rozumiałam fenomenu marki i gdy w internecie było widać ją na każdym kroku, mnie jakoś nie jarały te zwierzątka i rysuneczki. Teraz jednak mi się podoba :D Ładna, ciemna butelka z prostym zwierzakiem pod prysznicem, kolorystyka w brzoskwiniowym kolorze i ze złotymi akcentami, wygląda super. Pompka jest wygodna i działa sprawnie.
    • Zapach. Uwielbiam zapach tej linii! To faktycznie miks, w którym czuć, zarówno mandarynkę, jak i malinę. Jest owocowy, soczysty i energetyzujący oraz na tyle uniwersalny, że pasuje mi zarówno latem, jak i na chłodniejsze wieczory. Pięknie odpręża podczas mycia, szkoda tylko, że nie pozostaje na skórze po kąpieli.
    • Działanie. Żel jest gęsty i iście "żelowy", przezroczysty. Doskonale spełnia swoje zadanie - myje, oczyszcza, odświeża i dodaje energii. Po prysznicu czuję się świeżo i rześko. Kosmetyk jest gęsty i wydajny - świetnie współpracuje ze zwykłą gąbką. Skóra po prysznicu nie jest ściągnięta czy przesuszona, ale też nie jest to super komfort jak po kremowych żelach, więc balsam mimo wszystko się przyda.
    • Kosmetyk wydajny, dostępny w większości popularnych drogerii, pojawia się czasem też w dyskontach. Cena wyższa, niż wiele innych popularnych zwyklaków, ale uważam, że jest jej wart.
    Inne
  • 12 grudnia 2023 o 10:17
    Mandarynkowa naturalna rozkosz
    W moje łapki wpadł nie kto inny jak, kolejny żel pod prysznic Yope Mandarynka i Malina. Uwielbiam gamy zapachowe marki i jakoś zawsze mam problem, który wybrać... ???????? Żel jest hipoalergiczny, wegański, ma naturalne pH, świetnie oczyszcza skórę, nie podrażnia i nie wysusza jej nawet w tak ciężkim okresie, jak zima. Zapach jest bardzo przyjemny, a nuty mandarynki sprawiają, że prysznic zamienia się w świąteczną fuzję otulając ciało puszystą pianą ???? Składniki aktywne to : Ekstrakt z mandarynki, bogaty w witaminę C, wygładza, rozjaśnia i zmiękcza skórę. Ekstrakt z malin, który łagodzi objawy podrażnienia i pielęgnuje skórę. Glyceryna roślinna, która nawilża i chroni skórę przed nadmiernym wysuszeniem. Sorbitan Sesquicaprylate – składnik z certyfikatem Ecocert, jest pozyskiwany z roślinnych olejów. Jest niezwykle delikatny, natłuszcza i nawilża skórę,
    Zalety:
    • naturalny skład
    • dobrze sie pieni
    • ładne opakowanie
    • pompka nie zacina
    Wady:
    • cięzko dostępny poza topowymi drogeriami
    • cene regularna jest wysoka
  • 21 października 2023 o 12:03
    Ok
    Żel dość wydajny, nie wysuszał skóry. Zapach okej, opakowanie wygodne z pompką, produkt wydajny. Ale generalnie nie zrobił na mnie większego wrażenia, stosowałam lepsze produkty także raczej nie kupie ponownie
    Zalety:
    • Wygodne opakowanie z pompką
    • Nie wysuszał skóry
    • Skład
  • 16 sierpnia 2023 o 8:04
    Ciekawe połączenie zapachowe połączone z delikatnymi oczyszczaniem to coś do czego lubię powracać...
    Żele Yope testuję za każdym razem z dużą ciekawością przez nieoczywiste połączenia zapachowe. Zazwyczaj kupuję je gdy są w promocji w drogerii lub na stronie producenta często-20 lub -30 % taniej. Tutaj połączenie cytrusów z letnią maliną przekonało mnie aby po niego sięgnąć. Zamknięty jest w wygodnej, ciemnej butelce z pompką, która działa bez zarzutu. Lubię takie rozwiązania bo jest i wygodne i szybkie dozowanie. Na opakowaniu dość charakterystyczna grafika dla tej firmy oraz wszystkie podstawowe informacje. Sam żel jest średnio gęstej konsystencji, lekko się pieni, niezbyt mocno więc nie każdemu może przypaść do gustu. Zapach jest delikatny z przewagą cytrusów, maliny jakoś szczególnie nie wyczułam ale zapach mi się podoba. Wydajność żelu też jest ok. Żel dobrze oczyszcza, a przy tym nawilża skórę. Czuć to nawilżenie i lekki zapach jeszcze przez jakiś czas po kąpieli.
    Zalety:
    • wygodna butelka z pompką,
    • delikatny, cytrusowy zapach,
    • dobrze oczyszcza i delikatnie nawilża,
    Wady:
    • średnio się pieni,