Kremy z filtrem do twarzy

Ziaja Sopot Sun, Krem przeciw zmarszczkom SPF 30 DNA protektor

Ziaja Sopot Sun

• 10 lutego 2024 o 10:52
    O sole mio! Niestety nieodpowiedni dla mojej twarzy...
    Filtrami przeciwsłonecznymi się nie przejmowałam i nie powiedziałabym, że zaczęłam się przejmować, ale wielokrotnie słyszałam, jak jest to ważne, by nakładać je na buzię, mimo braku słońca. Znakomitą większość czasu spędzam w zamkniętych przestrzeniach, ale postanowiłam uzupełnić swoją kosmetyczkę o krem z filtrem. Ten od Kolastyny (ze słonikiem) nie sprawdził mi się na twarzy – dlatego używam go na resztę ciała, gdzie mi nie szkodzi. Będąc na zakupach w Rossmannie nie miałam wielkiego wyboru, dlatego postawiłam na produkt od ziaji (lubię tę firmę). Niestety efekty były takie same lub gorsze jak po zastosowaniu Kolastyny. Po pierwsze: rolował się pod makijażem i wyglądało to mało estetycznie. Po drugie: stan cery mi się pogorszył; nastąpił miejscowy wysyp małych swędzących krostek na policzkach. Naczyńka krwionośne zostały uwidocznione na nosie i pod oczami – mimo, że nie mam cery naczyńkowej! Po trzecie: okropnie się wchłaniał i dodatkowo bielił mi skórę. Nie lubię marnotrawstwa, dlatego stosuję ten krem zamiennie z Kolastyną na szyję, dekolt, ręce, barki, nogi, brzuch itd... W tych miejscach moja skóra nie zareagowała żadnymi przykrymi zmianami, a nawet zauważyłam efekt ujędrnienia i nawilżenia. Bardzo fajnie! Kremik ma przyjemny, delikatny, nienachalny zapach i dobrze się wchłania i łatwo się rozsmarowuje. Odznacza się też świetną wydajnością i nie warto przesadzać z ilością - wówczas krem pozostawia na skórze mnóstwo białych smug, co nie wygląda dobrze. Co mogłabym jeszcze dodać? Forma też mi się podoba: wygodna tubka na zatrzask. Nie wiem, czy kupię go ponownie? W końcu używam go do ciała. Do mojej twarzy się niestety nie nadaje. Ogólna ocena: 3/5
  • 10 czerwca 2023 o 21:44
    Polecam serom suchym albo mieszanym.
    Świetny krem z dość mocnym filtrem, polubisz go, jeśli masz cerę suchą albo mieszaną. Nic dodać nic ująć. Wchłania się szybko, nawilża, pielęgnuje, współpracuje z makijażem (wypróbowałam z podkładami Eveline i AA oraz mineralnymi Pixie), nie ściąga skóry. Niestety producent nakazuje omijanie okolic oczu. Ale, by oddać Ziai, co Ziaiowe, o ile wiem, większość kosmetyków z filtrami chemicznymi zawiera taką klauzulę. Jak dotąd nie odważyłam się wypróbować go pod oczami, na krem pod oczy. Jeśli to zrobię, będzie aktualizacja recenzji. Ja używam go od jesieni do wiosny w słoneczne dni. Latem używam ochrony SPF 50+, a więc odstawiłam ten krem nie ze względu na wady, tylko ze względu na właściwości jasno opisane przez producenta.
    Zalety:
    • pięknie się wchłania,
    • daje uczucie nawilżenia,
    • nadaje się pod makijaż (konwencjonalny i mineralny)
    • wydajność.
    Wady:
    • nie nadaje się pod oczy (deklaracja producenta, jeszcze nie sprawdziłam),
    • trudno wydobyć krem zgromadzony w górze opakowania, wygląda na o, że sporo się zmarnuje.
  • 17 kwietnia 2022 o 14:11
    Mam wersję 25 spf
    Lubię te kosmetyki do opalania . Kosmetyki Ziaja spot sun są wydajne . Dobrze się u mnie sprawdzaja . Mają biała gęsta konsystencję ,która dobrze się nakłada na ciała. Dobrze chronią skórę przed słońce . Fajny krem nawet do skóry wrażliwej . Cena to jakieś 10 zł nad morzem. Za tle kupiłam rok temu i powiem Wam szczerze że to jedne z lepszych kremów do opalania . Krem jest wydajny ,nie uczula ,dobrze się wchłania .
    • Działanie
    • Efekt
    kaskaw8
    15 marca 2022 o 12:51
    Tani i niezły
    Jak na drogeryjną markę i tak niską cenę jest to bardzo interesujący produkt z filtrem. Nie będzie to co prawda mój pierwszy wybór, ale z pewnością będę miała go na uwadze przy zakupach, gdy nie będę wiedziała, co wybrać z produktów z wyższym filtrem SPF. Krem Ziaja ma ten filtr dość wysoki, bo jednak ochrona 30 zawsze jest lepsza niż np. 10, lecz w miesiącach zimowych, gdy ekspozycja na słońce jest mniejsza, taki może być fajnym wyborem. Jednak na cieplejszy i bardziej słoneczny czas będę kierowała się ku znacznie wyższym wartościom SPF. Krem ma bogatą konsystencję. Nie jest ona nadmiernie gęsta czy treściwa, wręcz przeciwnie — o dziwo lekko i bez problemów rozprowadza się po skórze. Trzeba uważać na ilość nakładaną na twarz, bo może tworzyć niefajny film, który nie jest przyjemny i może powodować rolowanie się podkładu. Kluczowa jest właśnie przy nim ilość, bo czy to z makijażem, czy to bez, nadmiar sprawiał u mnie dyskomfort. Ten produkt nieźle chroni przed słońcem, ale jak wspominałam, w lecie zawiódł mnie kilka razy, więc używanie go zimą, w mniejszym słońcu było dla mnie lepszym rozwiązaniem. Ponadto ten krem ma tendencję do zapychania, więc szczególnie wrażliwe skóry na ten czynnik polecałabym uważać i mieć to na względzie.
    Zalety:
    • niezły filtr
    • na zimę okej
    • w porządku konsystencja
    • wysoka wydajność
    • może zapychać
    • za duża ilość tworzy niefajny film na skórze
    • w lecie ten filtr jest niewystarczający
  • 23 listopada 2021 o 11:50
    Z braku laku
    Serii Sopot nie trzeba nikomu przedstawiać, choć kosmetyki do twarzy zazwyczaj pomijałam... Ten krem kupiłam jak w tytule z braku laku, bo wyskoczyłam szybko do Rossmanna po coś do opalania i akurat ten był najtańszy, a nic droższego nie przykuło mojej uwagi. Taki krem na solidną trójkę - nie zaszkodził, ale i zachwytów ze stosowania też nie było. Opakowanie w typowej dla serii kolorystyce. W małej, poręcznej tubce zamykanej na klik. Kształt umożliwia wyciśnięcie produktu do ostatniej kropli. Pachnie tak, jak ładnie napisała jedna z recenzentek poniżej - jak takie pierwsze kosmetyki do opalania sprzed lat. Kremowy, pudrowy zapach, nieco przypominający krem Nivea. Nie jest brzydki, ale też nie zachwyca. Działanie - ja użyłam go do opalania, myślałam nad stosowaniem latem pod makijaż, ale widzę, że to się nie uda. Jest dla mnie zbyt ciężki pod makijaż, mam wrażenie, że skóra się gotuje pod tymi wszystkimi warstwami. Nie sprawia wrażenia tłustego, ale z biegiem czasu gdy mamy go na twarzy, staje się co raz bardziej oleisty, tłusty i ma się wrażenie zapchanej skóry. Nie znalazłam jeszcze idealnego kremu do opalania, który jednocześnie zapewniłby mi ładną, w miarę matową skórę, więc jakoś szczególnie zaskoczona nie jestem. Dobrze nawilża, wygładza, obawiam się, że przy regularnym stosowaniu zapchałby pory. Plus za dość wysoki filtr, twarz nie spiekła się, była dość dobrze ochroniona - piszę "dość", bo jakieś nowe drobne przebarwienia po tych wakacjach jednak zauważyłam. Tani, dostępny w sezonie letnim niemal wszędzie - warto spróbować. Nie wykluczam, że kupię go jeszcze nie raz, bo tak jak wspominałam, nie znalazłam jeszcze swojego ulubieńca z filtrem do twarzy.