Odżywki do włosów

Dove Nutritive Solutions, Colour Care Conditioner Odżywka do włosów farbowanych

• 10 maja 2021 o 17:50
    Fajna, ale nie chroni koloru
    Poza tym, że nie zauważyłam szczególnej ochrony koloru, nie mam się do czego przyczepić. Odżywka zamknięta jest w standardowym dla marki Dove pojemniku. Ma biały kolor i kremową konsystencję. Na początku obawiałam się, że dla moich cienkich włosów może być zbyt ciężka. Pozytywnie się zaskoczyłam kiedy moje obawy okazały się być bezpodstawne. Niewielka ilość produktu wystarczy na pokrycie włosów co wpływa na plus w kwestii wydajności. Łatwo ją spłukać, a włosy po wysuszeniu są przyjemnie nawilżone i ładnie się układają. Nie ma nieestetycznie sterczących końcówek. Odżywkę testowalam w połączeniu z szamponem z tej samej serii oraz z kilkoma innymi, z żadnym z nich nie spowodowała szybkiego przetluszczania się i dobrze się "dogadywała". Jestem jedynie zawiedziona faktem, że mimo używania produktu, który ma przedłużyć trwałość koloru, nie ma takiego efektu. Kolor płowieje w standardowym dla mnie tempie.
    Zalety:
    • Nie obciąża
    • Nawilża
    • Dostępność
    • Włosy ladnie się układają
    Wady:
    • Nie chroni koloru
  • 4 maja 2019 o 22:49
    Odżywia i tyle.
    Opakowanie: plastikowa butelka z zatrzaskiem Zapach: przyjemny Konsystencja: lekko gęsta, łatwo się nakłada na włosy Odżywka jest dość wydajna, na jedno użycie wystarcza odrobina. Nie plącze włosów, wręcz przeciwnie - ułatwia rozczesywanie. Pozostawia włosy gładkie i miękkie. Koloru nie chroni. Ani brązu, ani rudego...
    Wady:
    • nie chroni koloru
    missimo
    19 marca 2019 o 1:43
    Jestem zadowolona
    Prawdę mówiąc to nie spodziewałam się po tej odżywce wiele, a pozytywnie mnie zaskoczyła. Kupiłam ją głównie ze względu na cenę (5zł), a tu się okazało, że jest to przyjemna, prosta odżywka do codziennego użytku. Od razu powiem, włosy farbuję tylko henną, więc nie wiem jak wygląda tutaj przedłużanie koloru. Sama odzywka jest średnio gęsta. Bez problemu rozprowadza się na włosach, nie ścieka, ale mogłaby być bardziej wydajna. Już podczas spłukiwania włosy są nawilżone i rozplątane. Sam efekt po wysuszeniu jest przyjemny, ale nie jest to piątka z plusem. Włosy są miękkie, nawilżone, bez problemu się rozplątują, mają trochę więcej blasku. Nie są przeciążone, ale niestety też mogłaby je trochę więcej dociążać. Nie przyśpiesza tłuszczenia włosów. Efekt jest zadowalający, chociaż nie oszałamiający, ale za 5zł będę kupować tą odżywkę, za więcej można dostać coś lepszego.
    Zalety:
    • niska cena
    • włosy są miękkie, nie plączą się
    • delikatnie dociążone i trochę bardziej świecące
    • nie przyśpiesza przetłuszczania, nie obciąża
    Wady:
    • efekt mógłby być bardziej intensywny, szczególnie jeśli chodzi o dociążenie
    • mało wydajna
    messsy
    25 czerwca 2017 o 8:08
    Dobrze odżywia
    Odżywka dobrze odżywia. Nie zauważyłam ochrony koloru, który mimo regularnego stosowania i tak się wypłukiwał. Włosy rozczesywały się bez problemu i były w dobrej kondycji.
    Zalety:
    • Cena, dostepność, wzmocnienie i nawilżenie włosów
    Wady:
    • Nie wpływa na utrzymanie koloru włosów
  • 11 stycznia 2017 o 22:58
    uwielbiam odżywki Dove
    Jak w tytule. Świetna jak wszystkie odżywki od Dove. Jest niewydajna, ale działanie to rekompensuje. Pachnie bardzo delikatnie, zapach utrzymuje się na włosach do kolejnego mycia. Włosy po jej użyciu są dociążone, łatwo je rozczesać, są błyszczące. Nie wzmaga przetłuszczania. Bardzo łatwo się spłukuje. Na prawdę świetna odżywka, kolejna już od Dove.