WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Mydła

Cien Białe mydło (różne rodzaje)

• 8 lutego 2022 o 9:41
    Zwyklak znam lepsze...
    Mydło dobrze się pieni i oczyszcza skórę rąk. Zapachy są przyjemne i jest z czego wybierać. Kostka standardowa 100 g dobrze leży w dłoni. Opakowanie gustowne wykonane z papieru. Niska cena, marka własna Lidla. Dość szybko się wymydla i rozmiękka w mydelniczce jeśli dostanie się woda, lepiej użyć podkładki z wypustkami. Wiadomo ręce myjemy w ciągu dnia bardzo często, niestety mydło wysusza skórę, zawsze po umyciu stosuje krem do rąk.
    Zalety:
    • dobrze się pieni
    • oczyszcza skórę rąk bez problemu
    • sporo wariantów zapachowych do wyboru
    • 100 g kostka dobrze leży w dłoni
    • niska cena
    Wady:
    • często stosowane wysusza skórę rąk
    • szybko się wymydla
    • rozmiękka w mydelniczce jeśli dostanie się woda
  • 13 lipca 2021 o 14:55
    Mydełko Cien
    Mydełko Cien kupiłam w jednym ze znanych hipermarketów podczas zakupów. I choć jestem fanką mydl w płynie to jednak lubię mieć pod ręką w łazience też to zwykłe w kostce. Dodam, że mam suchą skórę dłoni. OPAKOWANIE Mydełko zapakowane jest w folię, w zależności od zapachu mamy różną szatę graficzną. Ja mam wersję z kwiatem jaśminu. Samo mydełko jest prostokątną kostką w kolorze białym, z wytłoczonymi napisem. KONSYSTENCJA Mydło jest twarde, pod wpływem wody zaczyna się dość obficie pienić. Nie jest to mydło typu kremowej kostki. Dzięki swojej konsystencji jest bardzo wydajne. Nie zostawia żadnego filmu na skórze, nie oblepia. Łatwo się zmywa. Minus jest taki, że jak leży w mokrej mydelniczce to lubi od spodu rozmiękać i jest to dla mnie niezbyt estetyczny i higieniczny widok. ZAPACH Ja mam wersję kwiat jaśminu i mi zapach ten odpowiada, nie jest zbyt intensywny i na skórze jakoś długo nie zostaje, ale może to dlatego, że zwykle używam jakiegoś kremu zaraz po myciu. Nie jest zbyt sztuczny czy mocno perfumowany. DZIAŁANIE Mydła używam głównie wtedy kiedy mam mocno ubrudzone dłonie np. po drylowaniu wiśni, obieraniu truskawek, sprzątaniu itd. bo jednak takie mydło jak dla mnie działa silniej myjąco. Używam także to zmywania plam na ubraniach jak się jakaś zdarzy i mydło to jako odplamiacz działa całkiem całkiem. Mydełko to jest dobrym oczyszczaczem, ale w moim przypadku pozostawia uczucie lekkiego wysuszenia i ściągnięcia skóry więc muszę użyć od razu kremu. Jednak jako środek myjący brud, zapachy, zanieczyszczenia, obtłuszczenia daje radę i tu swoją funkcję spełnia dobrze bo skóra jest naprawdę oczyszczona. NIEPOŻĄDANE Mydełko może lekko wysuszać skórę przy częstym używaniu. Po za tym u mnie nie powoduje jakiś reakcji alergicznych, podrażnienia, pieczenia, nic złego nie zauważyłam poza tym lekkim uczuciem ściągania. WYDAJNOŚĆ Mydła w kostce są bardzo wydaje, starczają na długi czas i to nawet podczas wielokrotnego używania. CENA Jest niska zwłaszcza biorąc pod uwagę wydajność.
  • 23 marca 2021 o 22:24
    Pomarańcza pięknie pachnie
    Cien mydło o zapachu kwiatu pomarańczy to bardzo fajny produkt. Przyjemność użytkowania zapewnia cudowny kwiatowo-owocowy (przynajmniej ja tak to czuję) soczysty zapach. Mydło bardzo ładnie się pieni, jest miłe, nie wysusza skóry. Wg producenta nadaje się do mycia rąk i całego ciała, i myślę że w przypadku tego drugiego też sprawdzi się super. Ja jednak całe ciało myję głównie szarym mydłem hipoalergicznym, ale gdyby kiedyś mi zabrakło, a będę miała to, to nie będzie problemu. Parę razy już się nim cała kiedyś myłam i było tak samo przyjemne jak w przypadku mycia rąk, łatwo się spłukuje i nie pozostawia nieprzyjemnej, tępej, typowej dla wielu mydeł warstwy. Plusem jest brak łoju zwierzęcego w składzie - mydło jest w 100% wegańskie. Zawiera również ekstrakt z olejku z oliwek dość wysoko w INCI, który nawilża skórę. Niestety ładny zapach przekłada się na obecność substancji zapachowych w mydle, tak jak i nie zadowala mnie w pełni trochę substancji chemicznych w składzie, w tym sls, jednak są one dalej w składzie. Szata graficzna opakowania jest bardzo ładna, delikatna, zachęcająca do zakupu, a cena 1,19 zł zdecydowanie to umożliwia. Pewnie kupię ponownie, może też wypróbuję inne warianty zapachowe (choć przy wąchaniu w sklepie przez kartonik ten zapach wydał mi się najlepszy). 4 za obecność w składzie sls i substancji zapachowych (to ma swoje zalety, bo piękny zapach, ale i wady, bo to sztuczne substancje zapewne). Kupiłam jeszcze mydło o zapachu kwiatu jaśminu i w sumie mogę opisać je tak samo jak wersję z pomarańczą, z tym, że to pachnie dużo gorzej. Nie podszedł mi ten zapach, na pewno nie jest to jaśmin. Pachnie raczej jak typowe mydło o zapachu kwiatowym, z taką lekką nutą sztuczności. Tego już na pewno nie kupię, wzięłam raz z ciekawości.
    Zalety:
    • przyjemnie pachnie (wersja z kwiatem pomarańczy)
    • bardzo miłe w użytkowaniu
    • kremowa delikatna piana
    • nadaje się do mycia ciała
    • nie pęka i nie kruszy się podczas użytkowania
    • nawilżające ekstrakty z oliwy z oliwek, owocu pomarańczy i gliceryny
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • jaśmin niezbyt ładnie pachnie
    • sls w składzie
    • nie jest to mydło z super naturalnym składem, chociaż dłoniom nie zaszkodzi i ciału też raczej nie zrobi krzywdy. Po prostu jestem przyzwyczajona do "szarych" mydeł :-)
  • 3 grudnia 2020 o 20:54
    Przyjemne mydełko
    Lubię klasyczne mydła w kostce i zawsze jakieś u mnie można w domu znaleźć, królują u mnie trzy różne firmy między innymi Cien. Mydełko dobrze leży w dłoni, nie rozwarstwia się, zachowuje zwartość nawet gdy w mydelniczce zostaje trochę wody. Ma przyjemny delikatny zapach, nie podrażnia, dobrze się pieni i myje przy tym nie wysuszając skóry, jest też łatwo dostępne i tanie.
  • 10 października 2020 o 14:38
    Jedne z lepszych
    Mydło marki Cien to produkty, które warto wypróbować. Miałam wszystkie 3 i każde sprawdziło się. Mydła bardzo dobrze się pienią, mają ładny zapach. Kostka jest bardzo poręczna, są bardzo tanie, bo zapłacimy za nie tylko, albo i aż 1,19 a jak są w promocji to nawet poniżej 1 zł. Mydło nie podrażnia skóry, nie wysusza jej. Każde z nich się sprawdziło. Mydło wzbogacone jest o olejki, które przyjemnie nawilżają skórę. Kostka jest poręczna, nie wyślizguje się z dłoni. Warto po nie sięgnąć.
    • wzbogacone o olejki
    • nawilża