Mydła

Palmolive Naturals, Indulging Delight, Milk & Honey, Soap Bar Mydło w kostce 'Mleko i miód'

• 30 grudnia 2024 o 12:14
    super mydełko!
    Bardzo lubię mydełka marki Palmolive - maja ładne opakowania, które przyciągają wzrok. Kostka ma bardzo ładny zapach i ładnie myje dłonie . Duzym plusem jest to, że nie zmydlają się szybko. Mydło nie wysusza skóry i ma bardzo dobry skład.
    Zalety:
    • ładne opakowanie, ładny zapach, nie zmydla się szybko, ma bardzo dobry skład
  • 17 grudnia 2021 o 22:42
    Pięknie pachnie.
    Jest to naprawdę bardzo dobre mydło dla każdej osoby. Szczególnie, że jest tanie, łatwo dostępne i bosko pachnie. Pachnie miodem i mlekiem, niczym zapach luksusu. :) Kto nie zna mydeł od Palmolive. Składem nie zachwyca, jednak jest to tani kosmetyk, a u mnie, alergiczki o bardzo wrażliwej skórze, nigdy nie zrobiło niczego złego. Mydło łatwo się pieni, nie pęka, gdy jest suche, myje dłonie i ich nie wysusza. Nie traci koloru ani ładnego zapachu do samego końca. Super sprawdza się do domywania pędzli i akcesoriów makijażowych. Myłam nim ciało i nie zauważyłam wysuszenia, podrażnienia czy alergii, dlatego bez obaw polecam każdemu wypróbować.
    anna996
    29 listopada 2021 o 12:29
    Miodowe
    Mydełko dobrze się sprawuje: - pachnie słodko, więcej w nim miodu niż mleka (po pewnym czasie ta słodycz męczy) - dobrze się pieni - ma dobrze wyprofilowaną kostkę, którą wygodnie chwycić w dłoń - nie rozmięka na mydelniczce, nie traci kształtu - po umyciu zapach długo się utrzymuje na dłoniach - jest tanie i łatwodostępne - nie szkodzi skórze, nie wysusza jej itp. Ogólnie: dobre mydełko do codziennej pielęgnacji. Oceniam na 4 gwiazdki, gdyż zapach na dłuższą metę jest zbyt mdlący, nie zużyłabym dwóch kostek pod rząd, koniecznie po nim muszę sięgnąć po inny, bardziej rześki zapach.
    Drogeria Super-Pharm
    Kaisja
    17 marca 2021 o 19:20
    Kąpiel Kleopatry
    Uwielbiam mydła Palmolive, kolekcjonuję je seriami, a ponieważ mydła sporo się używa i zużywa w moim domu, kupuję jednorazowo przynajmniej po kilkanaście sztuk, co potrafi zdumiewać przemiłe Panie Ekspendientki w ulubionych sklepach, kojarzące mnie z częstego ich nabywania, i nawet zaciekawione, czy te Palmolive naprawdę są tak dobre. Są :-). Te specyfiki należą do moich ulubieńców z prostych powodów – są niedrogie, doskonale oczyszczają skórę, bez uczulania lub podrażniania, a przede wszystkim – cudownie pachną. Ta kostka – rozkosznymi, popularnymi w Polsce komponentami, przepysznymi – mlekiem i miodem – symbolizującymi zdrowie i bogactwo, a które dodawała do swoich luksusowych, zbawiennych dla urody, kąpieli sama Kleopatra. Wiedziała, co dobre, a mydełko – znacznie wygodniejsze i ekonomiczniejsze w użyciu, od legendarnych rytuałów słynnej Władczyni, jest równie odżywcze dla skóry, gdyż zawiera prawdziwe ekstrakty z miodu i mleka. Mmm... pachnie tak apetycznie, że mogłabym je jeść. Taki prysznic to orgia dla zmysłów, i jeden z najmilszych momentów mojego dnia :-). Mogłabym jeszcze tak siedzieć i mruczeć na samą myśl o jednym z moich kąpielowych ulubieńców, ale pomijając cudowną - i bardzo trwałą na skórze woń, wspaniale komponującą się ze wszystkimi zmysłowymi kwiatowo-korzennie-orientalnymi perfumami - kolej na opis aplikacji i walorów pielęgnacyjnych. Mydła Palmolive – bez wyjątku są bardzo wydajne i wygodne w użyciu. Kostka ma poręczną wielkość i kształt, dobrze leżąc w dłoni w czasie kąpieli. Ani nie mięknie, ani nie rozmazuje się pod wpływem wody, natomiast błyskawicznie tworzy bogatą, obłędnie i trwale pachnącą pianę, doskonale oczyszczającą, bez wysuszenia lub podrażnienia skóry, dzięki naturalnym olejkom dodawanym do składu, o działaniu nawilżającym. Zapach na mnie utrzymuje się jeszcze przez długi czas po myciu – nawet przez kilka godzin. Choć Markę uwielbiam, uczciwie muszę jednak dodać również kilka słów - niepopularnej prawdy. Pomijając powyższe zalety kosmetyku, to raczej dość zwyczajne, zasadowe mydło – a zatem z niekoniecznie aż tak korzystnym dla skóry ph (stąd przystępna cena), choć w mojej ocenie, ogromną zaletą tego specyfiku jest naprawdę dogłębne, porządne oczyszczenie, i wynikające stąd poczucie świeżości. Mam skórę normalną, choć wrażliwą, więc nie czuję ściągnięcia, ale przypuszczam, że Osoby ze skórą suchą – mogą mieć z tym lekki problem. Z drugiej strony, po myciu rąk lub po kąpieli i tak raczej stosuje się krem lub balsam nawilżający, co ewentualny problem czyni niebyłym, a dobrze oczyszczona skóra jest idealnie przygotowana na wchłonięcie kosmetyku pielęgnacyjnego. Tak, czy inaczej – plusy. No i ten zapach :-)... Szczerze polecam – wszystkie mydła i żele Palmolive.
    Zalety:
    • naturalny skład – w tym przypadku ekstrakty z miodu i mleka,
    • skuteczność – doskonale, głęboko oczyszczona skóra,
    • nie uczula,
    • nie podrażnia,
    • konsystencja – twarda kostka, nie mięknąca i nie rozmazująca się pod wpływem wody, a tworząca bogatą pianę,
    • poręczność – idealna wielkość i kształt – wygodnie, stabilnie leży w dłoni w trakcie mycia,
    • wydajność – wyjątkowo wysoka,
    • zapach – rozkoszny, apetyczny, "gourmand" – ciepłe, otulające, sensualne nuty mleka i miodu,
    • cena – bardzo przystępna
    Wady:
    • zasadowe ph – niekoniecznie dobre dla skóry, ale – to nie jest drogi dermokosmetyk, tylko popularne mydło, które dokładnie oczyszcza skórę, i jej nie uczula,
    • nie mam suchej skóry, więc na mnie mydło działa super, a zapach długo się utrzymuje na skórze, ale u Osób z suchą skórą, może ją lekko ściągać,
  • 31 lipca 2020 o 18:37
    Może być
    Fajny kremik w rozsądnej cenie. Bardzo wydajny. Zapach ma obłędny, lubię produkty palmolive. Kupiłam go w hipermarkecie i zawsze jak mi soe skończy robie zapas paru mydełek. Ten w tym zapasie również zawsze się znajdzie, jeden z moich lepszych.