Mydła

Carex Aloe Vera, Antibacterial Soap Antybakteryjne mydło w kostce

• 31 lipca 2019 o 12:41
    Przydatne każdemu
    Wszelkie środki antybakteryjne są przeze mnie chętnie używane. Zawsze poza domem używam żeli antybakteryjnych oraz chusteczek,ponieważ dłonie to największe skupisko bakterii. Postanowiłam, że w domu też muszę mieć środek, który zwiększy mój komfort przez działanie odkażające. Preferuję raczej mydła w płynie, ale zdecydowałam się na mydło w kostce firmy Carex. Markę znam tylko z reklam, bo nie miałam wcześniej okazji stosować jej produktów. Słynie z oferty środków do higieny, także dla dzieci. Produkt jest bardzo łatwo dostępny i sama się sobie dziwię dlaczego wcześniej go nie kupiłam,tymbardziej, że kosztuje niewiele,bo około 3 zł. Zamknięty jest w kartonowym pudełku o prostokątnym kształcie. Wersja z wyciągiem z aloesu ma zielone opakowanie z mało znaczącą grafiką aloesu, ale jest ładne i proste. Mydło ma jasny kolor, a jego kształt jest wyprofilowany dla wygodniejszego użytkowania. Na środku ma wytłoczoną nazwę marki. Bardzo ładnie pachnie świeżo, ale nie intensywnie, a woń pozostaje na skórze jakiś czas. Dobrze się pieni, oczyszcza bez pozostawania osadu. Nie pęka, ale rozmięka jak każde mydło.Nie wysusza skóry oraz jej nie podrażnia. Czasem używam go do mycia ciała, gdy zajdzie taka potrzeba i też nie mam do niego zastrzeżeń.Brakuje mu działania pielęgnującego, ale nie jest to dla mnie wada, bo kupiłam go tylko przez jego antybakteryjną formułę.
    Zalety:
    • Całokształt
    kama_m1
    15 kwietnia 2019 o 10:15
    Świetne mydełko :)
    Mydło w kostce to kosmetyk, który zawsze znajduje się w mojej łazience. Zawsze stawiam na takie, które nie tylko myją ale też mają jakieś działanie pielęgnacyjne dla mojej skóry. Do tej pory nie miałam okazji wypróbować produktów marki Carex - jest to mój pierwszy produkt tej firmy i na pewno sięgnę jeszcze po inne produkty. Mydło charakteryzuje formuła łagodna dla skóry. Dokładnie oczyszcza, dobrze się pieni. Posiada ekstrakt z aloesu. Jednak najważniejszym aspektem jest dla mnie zapach. Mydełko uwalnia zapach, który roznosi się po całej łazience. Aloesowa świeżość stała się moim faworytem jeśli chodzi o mydła w kostce. Super się sprawdza również do mycia pędzli - bardzo dobrze oczyszcza włosie. :) Jest bardzo łatwo dostępne, cena również zachwyca! Polecam :)
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza
    • uniwersalne
    • fajnie się sprawdza do mycia pędzli
    • nie podrażnia, nie uczula, nie wysusza
    • wydajne
    • dobrze się pieni
    • łatwo dostępne
    Wady:
    • nie zauważyłam. :)
  • 11 stycznia 2019 o 17:11
    Czyste i pachnące dłonie
    Nie przepadam za mydłami antybakteryjnymi, bo zwykle silnie oddziałują nie tylko na bakterie, ale także na naszą skórę. Mydłu Carex trzeba jednak oddać sprawiedliwości zadość, gdyż sprawuje się całkiem przyzwoicie. Delikatnie się pieni, skutecznie myje i baaardzo ładnie pachnie. Zachowuje dobrą formę cały czas, nie rozmięka na mydelniczce i nie zostawia nieestetycznych, mydlanych zacieków. Po myciu dłoni moja skóra jest delikatnie ściągnięta, dlatego wolę zaaplikować krem do rąk, jednak nie jest to absolutnie koniecznie. Na minus forma - nie przepadam za mydłem w kostce, nie lubię mydelniczek i rozmiękniętego mydła wokół.
  • 10 stycznia 2019 o 14:58
    Do mycia gąbki do makijażu
    Mydło Carex kupiłam jakiś czas temu w hipermarkecie za około 3zł. Kupiłam je głównie do mycia mojej gąbki do makijażu. Wcześniej używałam zwykłego mydła, które dobrze czyściło gąbkę, ale stwierdziłam, że lepiej będzie używać czegoś co będzie miało działanie antybakteryjne i tak oto wybór padł na to mydełko. Jest kilka wariantów tego mydła, ale ostatecznie wzięłam to z aloesem, jakoś tak z nadzieją na to, że nie będzie wysuszać dłoni w czasie prania gąbki. Mydło ma klasyczny biały kolor oraz kształt, dodatkowo delikatnie pachnie aloesem. Zapach ten długo utrzymuje się na gąbce po umyciu jak również na dłoniach. Mydło doskonale sprawdza się do mycia gąbki, usuwa wszystkie zabrudzenia. Mam również świadomość tego, że żadne bakterie się tam nie rozwiną. Mydło nie wysusza skóry dłoni (używam go głównie do mycia gąbki lub pędzli do makijażu, czasem zdarzy się umyć dłonie) i nie pozostawia również żadnego osadu. Myślę, że kupię to mydło ponownie po skończeniu obecnego, które jest baaardzo wydajne i mam wrażenie, że nigdy się nie skończy :D
    Zalety:
    • Bardzo dobrze myje gąbkę do makijażu
    • Ładny, delikatny zapach
    • Dostępność
  • 10 stycznia 2019 o 14:55
    Idealne dla rodziny, z którą mieszkają zwierzęta
    Te mydło jest rewelacyjne! Nie przepadam za mydłami w kostkach, o wiele wygodniejszą formą jest dla mnie płyn, ale do Carex przekonałam się po pierwszym użyciu. Mydło ładnie pachnie, radzi sobie z każdym brudem i co najważniejsze, nie wysusza skóry. Jest bardzo łagodny, a ręce po umyciu są gładkie.Czekała mnie miła niespodzianka. Produkt nie wysuszył mojej skóry i nie przyczynił się do powstawania dyskomfortu jej „ściągnięcia”. Jest bardzo delikatne, nie podrażnia nawet bardzo wrażliwej skóry. Świetnie ją oczyszcza, radzi sobie nawet z najbardziej uporczywymi zabrudzeniami np. po długopisie. Bardzo dobrze się pieni. Kostka starczyła na dwa tygodnie, co uważam za całkiem dobry wynik biorąc pod uwagę, że była użytkowana przez trzy osoby. Myślę, że jest to świetny produkt i polecam każdemu!